Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
Ај ако може некој да ми даде некоја онлајн страна за навигатори,светла,бандажи итн..

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да да мислам дека ја памтам сликата пола беше исчистено пола не ,па го имаше сликано,ако е таа слика што мислам.Иначе не ми е за парите и онака еве иде лето да ја средам малку естетски,па за 4000 км треба редовен сервис и така.Женски треба да се возат, кола да се среди :)
Убаво ти кажа Џиш ама место сунѓерче можеш да земеш мрежа (оние од пиперки од компири зелени и црвени има) и триење додека не ти паднат рацете тек тогаш ке биде исчистен кровот а за другото е полесно :helou:

Пс: И немој само да ги возиш женските има и попаметна работа од возење :pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Убаво ти кажа Џиш ама место сунѓерче можеш да земеш мрежа (оние од пиперки од компири зелени и црвени има) и триење додека не ти паднат рацете тек тогаш ке биде исчистен кровот а за другото е полесно :helou:

Пс: И немој само да ги возиш женските има и попаметна работа од возење :pos2:
Мрежа никако. Платното што се вградува во автомобилите и не е со некој којзнае каков квалитет, згора на тоа 10-15 години стоено исклучиво на суво и жешко (особено во летниот период). Мрежата од компири е добра за миење на мрсни флеки на секојдневната облека па и да се оштети ионака е неупотреблива. Ако ја употребиш на тапацирите во колата има големи шанси да направиш трајни и непоправливи оштетувања, а со тоа не си завршил работа.

А за возењето во право си :pos2:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Мрежа никако. Платното што се вградува во автомобилите и не е со некој којзнае каков квалитет, згора на тоа 10-15 години стоено исклучиво на суво и жешко (особено во летниот период). Мрежата од компири е добра за миење на мрсни флеки на секојдневната облека па и да се оштети ионака е неупотреблива. Ако ја употребиш на тапацирите во колата има големи шанси да направиш трајни и непоправливи оштетувања, а со тоа не си завршил работа.

А за возењето во право си :pos2:
Јас секогаш користам таква мрежа и сум немал проблеми пред некој ден чистевме еден џип Honda HRV и беше пожолтен кровот кога го пројдовме со мрежата обеле како од фабрика страничните тапацира беа ќумур и тие се исчистија супер и немаше никакви оштетување.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Споредба на два модела.

Дечки што мислите која кола е подобра Форд Мондео или Рено Лагуна од 1996-2000 година, бензин? Можете ли некаква споредба да ми направите на овие два модела. Најмногу ме интересира моторот неговата издржливост и потрошња. Другото е помалку битно за мене.
Ова ве прашувам затоа што наскоро ке идам во Словенија и се двоумам помеѓу овие две коли која да ја земам.
Исто така кажете ми некој совет на што да внимавам посебно, кој тип на коли да го барам таму што е сличен на овие два. Поздрав.:smir:
http://jjlo87.files.wordpress.com/2009/12/46-ford-mondeo1.jpg
http://katalog-automobilov.sk/img/renault-laguna-3-0-v6-24v-1.jpg

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Каде во Скопјево има хемиско чистење за коли?

elektro

Генијалец
Член од
11 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
40
Zdravo decki sakam da prasam za Crysler Stratus kolku trosi benzin ili ako e napraven na plin .. Pozz ako moze nekoj da mi kaze

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Дечки што мислите која кола е подобра Форд Мондео или Рено Лагуна од 1996-2000 година, бензин? Можете ли некаква споредба да ми направите на овие два модела. Најмногу ме интересира моторот неговата издржливост и потрошња. Другото е помалку битно за мене.
Ова ве прашувам затоа што наскоро ке идам во Словенија и се двоумам помеѓу овие две коли која да ја земам.
Исто така кажете ми некој совет на што да внимавам посебно, кој тип на коли да го барам таму што е сличен на овие два. Поздрав.:smir:
http://jjlo87.files.wordpress.com/2009/12/46-ford-mondeo1.jpg
http://katalog-automobilov.sk/img/renault-laguna-3-0-v6-24v-1.jpg
јас би ја зел лагуната незнам некако форд не ми е за земање а лагуната е одлична кола

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
јас би ја зел лагуната незнам некако форд не ми е за земање а лагуната е одлична кола
А можеш ли да ми објасниш зошто се одлучуваш за Лагуната, зошто таа е подобра од Мондеото и ако е подобра кои се слабостите на Мондеото?

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
А можеш ли да ми објасниш зошто се одлучуваш за Лагуната, зошто таа е подобра од Мондеото и ако е подобра кои се слабостите на Мондеото?
Со фордот ќе си поминеш поефтино. Поефтини делови, попристапни делови...Што бензинец сакаш? Јас мислам дека и 1.8 и 2.0 се покажаа одлични (издржливи). Е сеа се зависи во каква состојба ќе ја најдеш колата во СЛО, но јас би одел на Мондеото. Е сеа трошат бензинците за трошење, ама и Лагуната не оди на воздух.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Ме интересира што мислите за Хонда Сивик од 96-97, 1.4 од кратките?
Мислам на ваква:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Со фордот ќе си поминеш поефтино. Поефтини делови, попристапни делови...Што бензинец сакаш? Јас мислам дека и 1.8 и 2.0 се покажаа одлични (издржливи). Е сеа се зависи во каква состојба ќе ја најдеш колата во СЛО, но јас би одел на Мондеото. Е сеа трошат бензинците за трошење, ама и Лагуната не оди на воздух.
Па мислам дека 1.8 повеке ми се допаѓа. И братучед ми ми вика дека во СЛО е подобро да се земе Рено не знам зошто, ама јас одсекогаш сум му имал повеке мерак на Мондеото, од пред 10 години го меркам него и сега ми се укажува шанса да бирам така да сеуште не знам ама изгледа Мондео ке биде.
А знаете ли во просек колку трошат Мондеата, вторите модели од 1996-2001.
Мене ми одговара да трошат до 10 l на 100 km, затоа што имам Југо кое троши исто толку, 9-10 литри. Па подобро да возам Мондео што троши 10 литри и е каде каде поквалитетно него Југо кое исто троши 10 литри и е многу по "нежно" од Мондеото.:smir:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
183
Поени од реакции
290
Владата денес ја укина одредбата за задолжително поседување на ПП апарат во патничките возила. Само се препорачува дека е добро да се поседува , а доколку се одлучиш да купиш, не е пропишано каков тип и големина....:tapp:

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=58990

WTF!!!!!!??????
Па добро бе, има ли некој, ама барем некој, барем еден нормален закон донесен од оваа влада?????
Прво удрија на сет глас , купете апарати од 2 кг, оти ќе фрчеле казни од 120 евра, и тоа да бидат на дофат- во кабина....:tapp:
И , поштен народ се растрча да набави апарати, се отепа од ментална гиманстика како да го смести тоа чудо во кабина на автомобил и на крај...:pusk:
И сега, што да правиме со боците од 2 кг????:tapp:
Оваа т.н. влада континуирано прави идиоти од народов и го полни џебот немилосрдно, донеси закон, гледај каква ќе биде реакцијата, ако нема посериозна реакција, триј раце и полни џеб, ако се крене народ, тогаш пу,пу не важи. А кој се заебе, се заебе...
Па кажете така бе браќа, па секој ваш закон ќе го чекаме со протест и бојкот, ако така бил редот.
Толку сум лут, што би пишал многу полоши работи, ај малку ќе искулирам, ќе се доискажам на следните избори - сигурно......
Дај боже поскоро да има вонредни избори, доста ми се изнендувања од власта...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Владата денес ја укина одредбата за задолжително поседување на ПП апарат во патничките возила. Само се препорачува дека е добро да се поседува , а доколку се одлучиш да купиш, не е пропишано каков тип и големина....:tapp:

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=58990
Да, денеска ова го забележав случајно. Среќа што не се з. да земам (иако иам веќе една) друга боца од 2 кила ради прописиве али многу од луѓето потрошија пари да ги набават. Стварно мизерни и ниски одлуки.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Пред месец и пол ве прашував за колку време ќе се стабилизира потрошњата и веќе се стабилизира :):)

После 3500 километри падна потрошувачката. Скопје Истанбул Скопје по автопат турција со темпомат и тоа не многу економично возење на 160 км/х и повеќе, просек потрошено 8,3 л. Низ бугарија знаете колку може да се вози.

Со економично возење Дебар Скопје Дебар 7,5 л просек. Солидно

Зборам за 1,8 бензинец 140 коња на Опел

Kajgana Shop

На врв Bottom