Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи се стабилизира моторот? Супер баш ми е мило.
Изгледа ме урочи :(

Сега пак крева 3-4000 обртаи БЕЗ РАЗЛИКА дали сензорот за температура е уклучен/приклучен или не е.

Значи стои приклучен со кабелот/чекот, крева обртаи. Го вадам кабелот, значи никако не е приклучен, пак крева обртаи.... мамата у #$%&@!

Некое друго чаре?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ба баш зашто е квалитетен ( не е водест ) нагризува/разредува се што е бигор, запечатени дупчиња и такви работи т.е. се што затнала водата, ова разредило и направило “куршлуз“

Провери дали и колку ти губи антифриз. И дали ти доаѓа чудна миризба од парното?
Другар се распрашав по луѓево и ми рекоа дека најверојатно до тоа е. Треба подетално да се испита со антифризот и со парното работата. И кај други вектри и астри им правело проблем.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.725
Поени од реакции
895
Провери го протокот на воздух во моторот. Имаш сензор за проток на воздух. Ако и ова не го реши проблемот (заедно со сензорот за температура) нема друга опција освен детален преглед на моторот.

Прочачкав на интернет и не се сеќирај не е редок проблем.

Еве што во Англија ги советуваат луѓето...
It's the Idle air control, or EGR Valve.
Other possibilities are....
TPS Throttle position sensor.
Throttle body needs cleaning..
O2 sensor,or sensors going bad.
Fuel filter restricted and needs to be changed.. These will make it miss and cause the symptoms you said you were having
Source(s):

Mechanic for 20 yrs

http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20061023145009AAkDTvC

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Провери го протокот на воздух во моторот. Имаш сензор за проток на воздух. Ако и ова не го реши проблемот (заедно со сензорот за температура) нема друга опција освен детален преглед на моторот.

Прочачкав на интернет и не се сеќирај не е редок проблем.

Еве што во Англија ги советуваат луѓето...
Fuel filter restricted and needs to be changed.. These will make it miss and cause the symptoms you said you were having
Source(s):

Mechanic for 20 yrs

http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20061023145009AAkDTvC

Тие со црвено се проверени и опраени/нови, а сензорот за воздух не знам каде е/кој е. А филтерот за бензин ќе го сменам деновиве. Да не знаеш од прилика по колку пари се? (Ibiza 1.4 бензин)

Warrior

Born to laugh
Член од
15 декември 2005
Мислења
375
Поени од реакции
3
ако мислиш дека проблемот е можда од антифризот, да си ја провериш водната пумпа, зашто таа највеќе страда од грешно ставање антифриз.

која година е ибицата, јас ке ти кажам цена за филтерот.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Другар се распрашав по луѓево и ми рекоа дека најверојатно до тоа е. Треба подетално да се испита со антифризот и со парното работата. И кај други вектри и астри им правело проблем.
Офф ист проблем и со мојата Астра.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ако мислиш дека проблемот е можда од антифризот, да си ја провериш водната пумпа, зашто таа највеќе страда од грешно ставање антифриз.

која година е ибицата, јас ке ти кажам цена за филтерот.
Seat Ibiza 1.4 Бензин 1995 год.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Dobar servis za auspusi? da ne e beda(zasto nemora da se znae onaka loso iskustvo)...mi treba na jugovo ima 4-2-1 izduvna od 101 ama sreden lonec od nekoj si inox poluprotocen i sea rezi sakam da ne se slusa toa rezenjeto

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
А тебе ти е за перформанси ауспухот или звук убав да ти вади или пак сакаш стандард да не се слуша ич.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
ja koga go stavav znaci go smeniv radi onie tekstovi od uradi sam deka ke dobijam nesto i stvarno polesno dise kolata so dolgata dvocevka ama togas mene sredniot lonec mi bese skapan i drugarce mi dade poluprotocen sreden lonec so go imase ubav zvuk vadi ali si brci jbg :) nekad me nervira, e sea tie testovi u uradi sam se so standard lonce taka da ne bi trebalo nisto da izgubam samo neznam dal i so takov ke mi reze ko 128ca ko konzerva :)

Kajgana Shop

На врв Bottom