Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Пумпата може да откажи од повеќе работи. Од неквалитетен бензин па се до фабричка маана.. Прво кажи шо модел е...

Најчеста причина поради која страдаат пумпи и вбризгувачи е горивото, ете и Волксваген пиша веќе... И да е фабрички нешто, тешко дека ќе признаат и покрај гаранцијата, сите се вадат на бензинот.

За се има лек. Добар филтер за гориво пред пумпата и филтер за гориво (менуван често - на секои 15000км е идеално), ќе ја заврши работата. Не знам колку од официјалниот сервис ќе се нафатат да стават филтер пред пумпата. Не знам немам баш искуство со новите VW.

Bas pred nekoj den citav za problemite so pumpite. Neznam tocno sea za koj renault megane od koja godina dizel od ponovive ima mana edna koga pocnuva da otkazuva pumpata sitni metalni parcenaca od nea pocnuvaat da odat niz cel sistem i duri i brizgalkite stradaat. Ova go pisuvam cisto onaka da spodelam informacija so vas. I sve ova so pumpava ne podlezi na garancija spored serviserive i treba i brizgalki da se menuvaat a kosta gjavol ipol

сервисерот кажа дека ќе ја менува без да плаќам ништо зошто е под гаранција..само сакав да ја знам причината зошто е прилично нов и пред неполн месец се менуваше филтер за гориво..дали освен горивото и начинот на возење влијае? (вртежи на моторот итн. итн.) зошто си немам врска од вакви работи... (моделот е Golf mk5 2008 1.4 16v)

Ако толку често менуваш филтер за гориво изгледа е до горивото. Прашај дали има некаква можност да се стави филтер пред пумпата за бензин. Дали прави проблем горивото што толку често се расипува пумпата.

Да го тргнеме горивото на страна, да речеме дека е ок. Спомна дека колата е Голф 5, па верувам дека пумпата за гориво е во резерварот. Потопните пумпи исто страдаат и од малку гориво.

сакав да прашам некој поискусен кој се разбира од автомобили.Кои може да се најчести причини за откажување на пумпата за бензин (се работи конкретно за Golf mk5)...фала однапред

ќе инсистираш да ти вградат Airtex потопна пумпа, мука нема да видиш!
шпански се, идат за прва уградња и не се страшно скапи.

Колку чини полномошно за кола за патување во странство, дали знае некој?
И кој ја издава?

Ми се поеба стариот акумулатор :uvo: па каде да купам акумулатор Bosch во Скопје?
Стариот беше таков 55 ah и со него шибав 8 години. Или предложете нешто друго...

Денес видов реклама на ТВ за chiptuning, па ме интересираше да не знае некој околу ова - каде е сервисот (телефонче), колку кошта, колку бензин се заштедува, се добива ли на коњажа и сл.

Прашувам за Пежо 307 1,4 90 коња, бензин, 2007

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom