Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

Јеее, јееееее, јеееееееееее! :vozbud::vozbud::vozbud: Сепак Петрунија остана без крст!

Еве ја листата со до сега кандидираните филмови за Оскар.

Петрунија меѓу 46-те филма кандидати за Европските филмски награди. И Honeyland е исто, ама за најдобар европски документарец. За прв пат имаме филм во конкуренција, и тоа 2 годинава.

+ две конкуренции за Оскар со Медена земја, една за најдобар странски филм, друга за најдобар документарец.

+ две конкуренции за Оскар со Медена земја, една за најдобар странски филм, друга за најдобар документарец.
Па зошто да не и за кинематографија, production design, режија... Малку сон, ама убаво е да се мечтае. :D

Parasite е страшно добар филм.
Вака се користат праски у филм, да ми ги забрише малку спомените, а не ко оној италијанецон у Call Me I'm a Faggot или како и да се викаше.

Првиот и последниов трејлер на џокерот многу различни. Ко што ми делува Џокерот ќе предизвика револуција и хаос во Готам Сити.

Не знам дали се ставени досеа, најновите на Џармуш и Алмодовар

Pain.and.Glory.2019.1080p.BRRip.x264.AC3.HORiZON-ArtSubs

The Dead Don’t Die (2019) DVDRip 750MB - MkvCage
Мислам дека годинава дефинитивно ќе нема што да гледам на Синедејс.

Decki, na muabetov za kablive... Sosem slucajno zaprimetiv deka FH35kava ima dva kabli od nadvoreshnata. I koga si go vrativ filmot denes, so monterot togash praevme muabet deka mnogu podobro ke e kabelot za napojuvanje da ida od nadvoreshnata (vo ovoj slucaj). Pod shtekerot od kade zema napojuvanje klimava, so burgija probushivme dupka, i kabelot za struja od nadvoreshnata, niz dupkata vo zidot, si odi direktno vo shteker. Ke vi slikam pikasno kako e.
IMG_20190831_190008.jpg

Да не го заборавиме Joker. Имам претчувство дека Хоакин Финикс (како и секогаш) ќе растури и, се надевам, конечно ќе мавне Оскар. Човекот особено брилијира кога игра девијантни ликови.
24.03.2019 Се чувствувам како clairvoynat. А мислев дек филмов ќе биде опскурен и ќе помине под радарот на филмофилите. Како и да е, fingers crossed за Оскар за Хоакин.
Автоматски споено мислење:

Да не го заборавиме Joker. Имам претчувство дека Хоакин Финикс (како и секогаш) ќе растури и, се надевам, конечно ќе мавне Оскар. Човекот особено брилијира кога игра девијантни ликови.
24.03.2019 Се чувствувам како clairvoynat. А мислев дек филмов ќе биде опскурен и ќе помине под радарот на филмофилите. Како и да е, fingers crossed за long overdue-Оскарот за Хоакин.
Автоматски споено мислење:

Meh, clairvoyant
:mad:

Последно уредено:
Џокер минимум 4-5 оскари би требало да добие, ако се гласа без манипулации како претходните неколку години.
Како знаеш дека се гласало со манипулации? Им купувале брашно на гласачите? Агитирале од куќа во куќа со пенкала и маички? Увезувале гласачи од Мексико? Дај елаборирај, жити се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom