JeepMkd
Scratch model builder
Имам ОПЕЛ па затоа знам! :smir:
Офф
И јас имав Опел до пред една година, затоа му реков да зирне во книгата

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам ОПЕЛ па затоа знам! :smir:
видов и во книгата, имаше место празно, ти да си пополниш =)Офф
И јас имав Опел до пред една година, затоа му реков да зирне во книгатаНе се сеќавам најдобро каде имаше лепенка на Астрата...
Имаш 2 можни проблеми... Или шасијата ти е обледена со текот на годините, или ти ја утнале бојата на вратата. Ако е она второто (тој што ти ја фарбал требало да знае која е оригиналната боја), никој нема да ти ја среди.ве молам за помош ако знае некој пред некоја недела ме чукна еден во вратава на југово и вратава е префарбаф е сега бојава на вратава малце делит спрема другава боја на југово дали можит со нешто да се изедначит бојава со другава ми кажуваа тоа можело да се напрајт со некаква паста ве молам ако знае некој да ми каже
фала...
сите имаат 500е попуст....бар така мислам...
-а рекламава на Опел привлекува...поради јубилејот 110 години опел,имаат големи попусти,како што имаа форд за 10 години ми-да...пишуваше до 5500 евра попуст![]()
Abe opel e 250 miliardi eura vo minus i
Исто е да продадеш 100 возила по редовна цена (со заработувачка од 20%), или 1000 по екстра со 10% попуст?сите имаат загуби,па не даваат солени попусти како ОПЕЛ...110 години германско __________(не ми текнуе),слават нешто ваа година,како што даваа попуст форд за 10 години ми-да...нема врска глобалната криза,ај сеа ако е криза и безпари да ги даваат колите....
Кога веќе муабетов е околу Фиеста,Исто е да продадеш 100 возила по редовна цена (со заработувачка од 20%), или 1000 по екстра со 10% попуст?
Кажи му на тој погоре што пишуваше дека во време на криза ке ги давале колите безпари. Не се без пари, туку ги лажат луѓето да ги одврзат кесенцата. Ем колите се продаваат поефтино, луѓето задоволни, ем компаниите со поголем профит и уште позадоволни.Кога веќе муабетов е околу Фиеста,
да речеме дека е 10.000 евра.
Во првиот случај (100*10.000)/5=200.000 евра.
Во вториот случај од 1.000 продадени со 10% попуст, значи 10% заработувачка 1.000*1.000=1.000.000 евра