Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Со шрафцигер нека проба :)
треба шал таблата да се отшрафи тој дел,и да се извади внатрешно...слично е како за пластика од CD/DVD ROM на компјутерот....мора одвнатре,нема цака однадвор...

Проба....му реков да не пробува...го изгреба..јбг ваљда нема да се познава од радиото.

фала ке му кажам.....ако не отиде на сервис до тогаш.
п.с кај мене на компјутерот и од надвор се вади со ноже ептен лесно е.:)

Член од
6 декември 2007
Мислења
191
Поени од реакции
15
За да се извади пластика од шал таблата обично има скриени штрафчиња под некои прекинувачи и сл. До душа во последно време ги прават сите пластики на жабици така што ако нема никакви штрафчиња.... нека влече посилно ќе искочат.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
кажете ми колкав треба да биде притисокот на гумите напред и назад на опел корса 1.2 80кс? пробав да најдам на нет, ама не успеав. ако знаете, пишете =)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Општо кај малите коли, напред 2.0 назад 1.8. Е сега тебе колку ти одговара толку.

Јас на ескордот ги држам 2.3 напред со 2.0 назад. Со тоа се добива малку покрута администрација и трошењето на гумите е помало.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
кажете ми колкав треба да биде притисокот на гумите напред и назад на опел корса 1.2 80кс? пробав да најдам на нет, ама не успеав. ако знаете, пишете =)
Пробај побарај во книгата што доаѓа со колата, ако не види на А-столбот со отворена врата би требало да има лепенка со информации.

Како и да е, се што е под 1.9 - 2.0 е лошо за самата гума.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Пробај побарај во книгата што доаѓа со колата, ако не види на А-столбот со отворена врата би требало да има лепенка со информации.

Како и да е, се што е под 1.9 - 2.0 е лошо за самата гума.
абе, кога ја листав книгата не заприметив :S имаше едно место, ти да си пополниш вредности некои, не ми текнува што. ај ќе ја побарам, ќе видам.
ако не пишува, 2.2 напред и 2.0 позади ќе ги пумпам.
бљагодарим.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
воланот ми бега десно,знам дека е од гумите...ги сменивме,оти порано бегаше воланот налево...очигледно гумите се сјебани...чаре има ли???
-мада ја мислам дека неизбежно е а и во план се нови погонски гуми...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Кај Опелот треба да е запишано на капачката за гориво,ќе ја отвориш и на внатрешната страна ќе видиш што пишува,кој притисок на гумите за товар до 3 лица и кој притисок за товар до 5 лица?

сакам утре да одам да извадам онаа картичка кај што се впишуваат поени за прекршоци.
-дали има некој извадено од вас?
-што се ми треба за да се извади? бараат документи нешто?!?!
-има процедура, се чека? или е обично парче хартија што ти го издаваат одма?
-цена?
Ако возиш внимателно,ги почитуваш сообраќајните правила и прописи нема да ти треба таква картичка а колку за информација кај полицајците најмногу пали новата Македонска возачка која ќе ја видите на сликата подолу:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Кај Опелот треба да е запишано на капачката за гориво,ќе ја отвориш и на внатрешната страна ќе видиш што пишува,кој притисок на гумите за товар до 3 лица и кој притисок за товар до 5 лица?

Ако возиш внимателно,ги почитуваш сообраќајните правила и прописи нема да ти треба таква картичка а колку за информација кај полицајците најмногу пали новата Македонска возачка која ќе ја видите на сликата подолу:
фала за tip-от. ќе проверам утре тоа, баш да видам дали пишува.
иначе, ми треба картичката, ептен фраерски паркирав пред месец дена, кај custom pub, до знак за забрането паркирање. беше ко за набрзинка, да си купам патики до гтц, и баш тој саат време што ја оставив ја дигнаа =)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
воланот ми бега десно,знам дека е од гумите...ги сменивме,оти порано бегаше воланот налево...очигледно гумите се сјебани...чаре има ли???
-мада ја мислам дека неизбежно е а и во план се нови погонски гуми...
Прво провери дали имаш јабучици/чаури и остатокот од предницата во каква состојба е. Можеби имаш за менување некои работи.

Ако не се истрошени гумите, балансирај ги и центрирај ја предницата.

Ако се истрошени, нови гуми и центрирај ја предницата.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
знам само дека гумите се стари,отепани....ваљда е до нив...многу бега воланот,треба да го држам и на право...глупо е...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
знам само дека гумите се стари,отепани....ваљда е до нив...многу бега воланот,треба да го држам и на право...глупо е...
И притисокот во гумите измери го,може едната гума да е напумпана 2.2 а другата 1.7 и ете ти го проблемот...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
да, во право беше! не сум приметил =) има за 3 лица и 5, со или без багаж =))) фала уште еднаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom