Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.786
prvo mislev so rick united deka praam muabet ne ni vidov deka si ti, zeleni avatari imate ne e ni bitno.
nit pak e biten tvojot stav, tuku na toj sto go iznel iako i so tvojot argument ne se slagam, zasto ako inter se sirotinji pretpostavuvam deka junajted se nesto iznad toa, za tebe se moze siroti, za nego ne. A momentalno zaostanuvaat i vo odnos na inter, i ne e toa samo radi faktot sto ednite se vo LS, a drugite ne. Ne deka ova e nekoj wow pokazatel so koj ja ko navivac na inter treba da se kurcam, united vo momentov nikakov reper ne pretstavuvaat u fudbalot, osven sto sluzat za primer sto moze da se desi ako klubot uzasno se menadzira, nesto sto i ja ko navivac na inter sum go prosvedocil dosta dolg period.
Автоматски споено мислење:

Супер. :D :D :D
Ја мислев супериорни биле. Чим се инфериорни уживај си и свиркај си.
грешка
нема везе поентата ми ја сфаќаш дека далеку сте од Јунајтед шо се палите по едно коло
ЛШ да не воведоа загарантирани 4 екипи од лигиве ни таму немаше да играте
а летнавте у облаци дека преку ноќ станавте некој фактор

Sent from my iPhone using Tapatalk

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Syn, trofeite i titulite go pravat klubot golem, a ne kolku godini si ucestvuval vo LS, a kolku ne. Da te potsetam deka Inter OSUM godini nema trofej, a vkupno ima 33, a dodeka Junajted ima 66, sto znaci DUPLO. Neznam od ova sto povekje.
Ок извини што не ги броев и мики маус трофеите нарочито оние од вториот куп у англија и комјунити шилд каде јунајтед сигурно имаат над 20 титули. Да те потсетам само дека во Италија нема втор куп, a супер купот многу покасно почнал да се одржува, за разлика од англија, кои со тоа натпреварување почнале едно 80 години порано од италијанците, истото важи и за главниот куп.

Но ок, нека е.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
грешка
нема везе поентата ми ја сфаќаш дека далеку сте од Јунајтед шо се палите по едно коло
ЛШ да не воведоа загарантирани 4 екипи од лигиве ни таму немаше да играте
а летнавте у облаци дека преку ноќ станавте некој фактор

Sent from my iPhone using Tapatalk
секако дека е грешка, дека од супериорен до инфериорен нема некоја разлика, една буква е у прашање.
Али еве сеа ова објасни ми го, како тоа Интер е далеку од Јунајтед иако и тука делумно си во право, далеку се, само нешто ми кажуе дека ја и ти ова различно го разбираме.

Иначе никој никаде не летнал у облаци, ти си тој шо е у облаци и сеуште живееш со помислата дека сеуште трае ерата на ферги. Не глеам по што заклучи дека било кој навивач на интер тука летал у облаци, ти си тој шо дели епитети ко овој бил сирот овој бил ваков овој бил таков, не ја или било кој друг.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Ок извини што не ги броев и мики маус трофеите нарочито оние од вториот куп у англија и комјунити шилд каде јунајтед сигурно имаат над 20 титули. Да те потсетам само дека во Италија нема втор куп, a супер купот многу покасно почнал да се одржува, за разлика од англија, кои со тоа натпреварување почнале едно 80 години порано од италијанците, истото важи и за главниот куп.

Но ок, нека е.
Mancester za toa ne e vinoven. Trebalo cim gi ima i da se osvojat. Ae ako ne kje gi izbriseme tie, iako se OFICIJALNI, i pak zaklucokot e ist, kako sakas vrti ja. Prvo vie treba da go predzenete primatot na milan, pa posle i na juve, pa potoa moze da se diskutira na ovaa tema, vaka e bescelno previse subjektivno gledas, a ne objektivno.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Важи, кога ќе го предзенеме приматот на милан, па после јуве, ќе те тагнеме тука за да ти речеме еве сме, предзенавме, дали сеа е ок и можеме да се носиме со големиот јунајтед кој има 66 титули или треба уште нечив примат да предзенеме за да се носиме со нив.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Важи, кога ќе го предзенеме приматот на милан, па после јуве, ќе те тагнеме тука за да ти речеме еве сме, предзенавме, дали сеа е ок и можеме да се носиме со големиот јунајтед кој има 66 титули или треба уште нечив примат да предзенеме за да се носиме со нив.
Jas ti gi `staviv na masa`, faktite i dokazite, a ti misli si sto sakas, tvoe pravo, ne te razubeduvam vo nisto.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.965
Поени од реакции
116.571
Istorija, tituli, trofei, fan baza, finansii, liga na natprevaruvanje(pojaka), iminja koi igrale i igraat, treneri......dodaj sto sakas.
Ako poslednive 10tina godini PL e pojaka ne znaci deka cel zivot bila pojaka liga od Serija A. Isto ako si roden 2004 godina ne znaci deka drugite ne pratele fudbal pred da se rodis, imase zlatni vreminja koga polufinale LS igraa tri tima od Serija A, sto znaci ligata ne bila otsekogas pojaka.

Istoriski ako sporeduvame UTD e pouspesen klub poradi Karling kupot i Komjuniti Sild, objasni Urko pred mene, od aspekt na prvenstvo i evropski tituli isto imaat taka da ne tropaj gluposti. UTD e finansiski pojak godini nanazad, tuka nema zbor, ama ete cisto proguglaj da vidis kako se dvizi Inter od 2016 navaka so finansiite i ke sfatis deka klubot napreduva epten na toa pole. Momentalno ne znam vo sto e podobar United stvarno, nitu trener imaat asalen, nitu igraci, nitu uprava, za razlika od Inter. Daj mame mu ebam ako Fergi stvori dinastija do kaj 2011-12 godina ne znaci deka uste ziveete u toa vreme, svestete se malce.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Jas ti gi `staviv na masa`, faktite i dokazite, a ti misli si sto sakas, tvoe pravo, ne te razubeduvam vo nisto.
да де, така е, уживај, ќе одиме и по твојата логика, никој и ништо сте надвор од англија, у споредба со ливерпул, бидејќи истите тие твои факти и докази и што уште не, едноставно тебе ко навивач на јунајтед не ти одат во прилог. Вие, во однос на нив, сте никој и нишо ... ваљда сеа ќе ме сфатиш дека тие твои докази и аргументи и логика у цела оваа дискусија се ништо поише од една самобендисаност и ароганција.

Ко и на оној погоре што пишал дека јунајтед се инфериорни во однос на интер, па после грешка било, чим е грешка, супериорни биле моментално.
Класичен пример на еден арогантен навивач кој не ја прифаќа реалноста таква каква што е, едноставно никако да се помири со истата.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Ako poslednive 10tina godini PL e pojaka ne znaci deka cel zivot bila pojaka liga od Serija A. Isto ako si roden 2004 godina ne znaci deka drugite ne pratele fudbal pred da se rodis, imase zlatni vreminja koga polufinale LS igraa tri tima od Serija A, sto znaci ligata ne bila otsekogas pojaka.

Istoriski ako sporeduvame UTD e pouspesen klub poradi Karling kupot i Komjuniti Sild, objasni Urko pred mene, od aspekt na prvenstvo i evropski tituli isto imaat taka da ne tropaj gluposti. UTD e finansiski pojak godini nanazad, tuka nema zbor, ama ete cisto proguglaj da vidis kako se dvizi Inter od 2016 navaka so finansiite i ke sfatis deka klubot napreduva epten na toa pole. Momentalno ne znam vo sto e podobar United stvarno, nitu trener imaat asalen, nitu igraci, nitu uprava, za razlika od Inter. Daj mame mu ebam ako Fergi stvori dinastija do kaj 2011-12 godina ne znaci deka uste ziveete u toa vreme, svestete se malce.
Misli si deka Inter e pogolem klub od Mancester, samo toa kje go pisam, se izjasniv prethodno. I tesi se so finansiite, a klubot ne osvoil nisto OSUM godini, a na povidok e i deveta.....

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Misli si deka Inter e pogolem klub od Mancester, samo toa kje go pisam, se izjasniv prethodno. I tesi se so finansiite, a klubot ne osvoil nisto OSUM godini, a na povidok e i deveta.....
И што ако не освоиле, историски јујнајтед немал сушни периоди кои траеле и повеќе од 8 години, зашто и овие задњи години, се веќе дел од историјата на клубот.
А кога веќе ми тераш што било на повидок, што е на повидок кај вас ? Тројна круна ?

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Syn nema potreba da ja menuvas temata i da go spomnuvas Liverpul, se znae koja e temata na razgovor, ne se vadi. Toa so Junajted i liverpul vo druga prilika. Nema vekje sto da pises na taa tema bidejki se e jasno i ubavo objasneto.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Syn nema potreba da ja menuvas temata i da go spomnuvas Liverpul, se znae koja e temata na razgovor, ne se vadi. Toa so Junajted i liverpul vo druga prilika. Nema vekje sto da pises na taa tema bidejki se e jasno i ubavo objasneto.
нормално дека ова ќе го збориш, зашто укапира дека си се сјебал, зашто да не го спомнувам, еве нема ливерпул, реал ќе ги спомнам, сеедно, па и милан, одиме според тоа што ти го начнуваш како начин на размислување.
Сеа виде дека не ти одговара, па ми дрндаш муабети од типот се било јасно и убаво објаснето од твоја страна, па баш и дека е, ти ги спомнав ливерпул, според тебе ете, јунајтед бил супериорен во однос на интер, и според тебе логично е и тоа што го спомнав за ливерпул, у однос на нив надвор од англија сте никој и ништо, една класична смешка.
Ова иначе не е мој став, без разлика што имаат повеќе титули од јунајтед а и се актуелни прваци, ама ова би требало да е твој став, според таа твоја убаво објаснета и јасна логика и начин на размислување.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
И што ако не освоиле, историски јујнајтед немал сушни периоди кои траеле и повеќе од 8 години, зашто и овие задњи години, се веќе дел од историјата на клубот.
А кога веќе ми тераш што било на повидок, што е на повидок кај вас ? Тројна круна ?
Pa samo vo post Fergi imame PET. A sto sledi idninata kje kaze. Momentalno sme vo rebilding so Solskjer.

Kajgana Shop

На врв Bottom