Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
ЕКО АВТОБУСИТЕ ОД ПРИЛЕП ЌЕ ОДАТ НА СЕКОИ 5 ДЕНА ПО ГОРИВО ВО БИТОЛА

Ama bitno eko bile batali sto sekoj pet dena ke mora da odat vo drug grad za tocenje gorivo. Me podsekjava na toa sto pred godina vo Kicevo stavile stanica za polnenje koli koi vozat na struja so struja. A vo isto vreme uste jugoslovenski koli vo osetliv broj vozat po ulicine. Taka e toa simbol-politika od deneska za utre bez vklucen mozok i nekoi stvarno da razmisli sto se pravi. Isto i kako predhodnata Vlada koja se kaci vo voz cinis nekoe NLO bilo a ovie za vozvrat vo avtobus.

Aj sto glumime ekoloska drzava (a na sekoj kjos ima divi deponii). Dali vladava ima strategija za toa sto ke se desi so REK Bitola i REK Oslomej? Neli ekologijata vo EU e vazna tema pa nisto cudno da ni naredat da se zatvorat posto neli, toj nacin na proizvodstvo na struja e dosta stetliv za prirodata?

Најверојатно се натпреваруваат кој ќе успее подобра функција да им даде на поранешните припадници на терористичката организација. Нема друго логично објаснување зошто инаку би ги ставале баш тие луѓе на видни функции во општествово, освен нели мочање од ќерамиди врз каурите.

Nefi znael i ,,poinaku,, da pominuva niz instituciite....si zne toj...:zloo:

Подобјасни го изразот „..поинаку поминува низ институциите...„, ако не ти пречи и ако не е профи тајна.

За комшиите прашувам, нели...

До кај е рушењето на дивоградбите у Охрид што ги најави владата,знае некој?
Или растрчани се сега,па немаат време.
Зафатени се сега демократите со тужење и замолчување на медиуми и новинари кои се критички настроени кон нив и кои им вадат криминал на виделина, немаат време за вакви споредни и небитни работи како рушење дивоградби.

Прво да се замолчат сите кои зборат лошо за малото неизживеано диктаторче од Муртино, па после ќе се оправа државата.

До кај е рушењето на дивоградбите у Охрид што ги најави владата,знае некој?
Или растрчани се сега,па немаат време.

Власта тековно (ќе) се занимава со тужење што појќе непожелни медиуми и новинари, оти како што е лесно забележливо, кругот постепено се стегнува а истрагата се насочува кон врвот од власта, така да сега баш и не е време за диви градби, трски, плажи, песок, птици, УНЕСКО и томе слично...

Најверојатно се натпреваруваат кој ќе успее подобра функција да им даде на поранешните припадници на терористичката организација. Нема друго логично објаснување зошто инаку би ги ставале баш тие луѓе на видни функции во општествово, освен нели мочање од ќерамиди врз каурите.

Ова е во знак на благодарност што се бореле за каузата. (од нивна страна, пошто кај нас има наши и нивни)
Од наша страна во знак на длабоко извинување што сме ги попречувале во таа борба...
Автоматски споено мислење:

Власта тековно (ќе) се занимава со тужење што појќе непожелни медиуми и новинари, оти како што е лесно забележливо, кругот постепено се стегнува а истрагата се насочува кон врвот од власта, така да сега баш и не е време за диви градби, трски, плажи, песок, птици, УНЕСКО и томе слично...
Не знам колку ги следиш и читаш порталите и вестите...Веќе и најбанални вести и содржини гледам со 80% резерва бидејќи не знам дали некој препишал, измислил, лошо препишал или дебилно интерпретирал...

Последно уредено:
Не знам колку ги следиш и читаш порталите и вестите...Веќе и најбанални вести и содржини гледам со 80% резерва бидејќи не знам дали некој препишал, измислил, лошо препишал или дебилно интерпретирал...
Така де... А на iq33 му се лоши коа ќе слушне лажни вести...

Изгледа не си ми го разбрал постот.Напишав дека од нашиве Албанци во Македонија нема по дно,дека тие на Косово се светлосни години понапред.

Друже, Албанците што живеат тука, огромен дел од нив се избеглици од косово.
Значи истите се.

А што/кои се тоа каури?
Знам дека албанците ги нарекуваат каури Македонците, ама мислам дека ни тие ни ние не знаеме што значи зборот.
Мене не ме ни навредува.

Друже, Албанците што живеат тука, огромен дел од нив се избеглици од косово.
Значи истите се.

А што/кои се тоа каури?
Знам дека албанците ги нарекуваат каури Македонците, ама мислам дека ни тие ни ние не знаеме што значи зборот.
Мене не ме ни навредува.
,,,kaurin_,,,termin za oslovuvanje kon hristijanite odnosno kon onie shto ne se muslimani,, vo islamskata terminologija,,,
,,,i nema nishto navredlivo vo toj termin kako nekoi shto go koristat vo zhargon still,ili sakaat da go prikazhat kako navreda,,,

Ако нема двотретинско мнозинство за СЈО, со 61 глас ќе го смениме Законот
Министерката за правда Рената Дескоска денеска изјави дека доколку не се обезбеди двотретинско мнозинство за Предлог-законот за јавно обвинителство, тогаш во опција се други решенија, а едно од нив се измени во Законот за советот на јавни обвинители кој се носи со 61 глас.
Од каде ми е оваа познато, не го сменија ли Уставот и името на ист ваков насилен начин?

Дескоска да си поднесе оставка, а обвинителите од СЈО да се вратат од каде што дошле
Пратеникот Антонио Милошовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска побара од министерката за правда Рената Дескоска да си поднесе оставка.
Што мислите колку часа овие од дпсне ќе останат на овој став?
Ова Десковска, фризерка ли е или правник?

До крајот на септември треба да се смени и името на МАНУ!
„Деновиве треба законот да помине на Собрание. Името, ќе биде Академија на Република C Македонија-МАНУ. Ако до крајот на септември помине на Собрание, седум-осум дена по објавување во Службен весник ќе почне официјалното име…“, рече Таки Фити-претседател на МАНУ.

Претседателот Фити нагласува дека ќе се задржи кратенката МАНУ зашто институцијата била позната во научниот свет токму по неа.
zaev-manu.png

повеќе овде
Стана вообичаено да се фалсификува-ретушира историјата на Македонскиот народ.
Овие на власт кои се донесени токму со таа цел, по се изгледа одлучиле после нив потоп!
А овие пак што глумат опозиција и што победија на последните парламентарни избори со ветување дека ќе го заштитат македонскиот идентитет и име Македонија само служат за цензус!

Бидејќи сите дават предлози за новото име на МАНУ еве имам и јас да се вика АНУС (САНУ е зафатено па затоа нека биде АНУС) ако се има во предвид кој седи во неа и кој ја води мислам дека името одговара!

Последно уредено:
ЕКО АВТОБУСИТЕ ОД ПРИЛЕП ЌЕ ОДАТ НА СЕКОИ 5 ДЕНА ПО ГОРИВО ВО БИТОЛА

Ama bitno eko bile batali sto sekoj pet dena ke mora da odat vo drug grad za tocenje gorivo. Me podsekjava na toa sto pred godina vo Kicevo stavile stanica za polnenje koli koi vozat na struja so struja. A vo isto vreme uste jugoslovenski koli vo osetliv broj vozat po ulicine. Taka e toa simbol-politika od deneska za utre bez vklucen mozok i nekoi stvarno da razmisli sto se pravi. Isto i kako predhodnata Vlada koja se kaci vo voz cinis nekoe NLO bilo a ovie za vozvrat vo avtobus.

Aj sto glumime ekoloska drzava (a na sekoj kjos ima divi deponii). Dali vladava ima strategija za toa sto ke se desi so REK Bitola i REK Oslomej? Neli ekologijata vo EU e vazna tema pa nisto cudno da ni naredat da se zatvorat posto neli, toj nacin na proizvodstvo na struja e dosta stetliv za prirodata?

Да се надоврзам на прилепските автобуси, со сличен предлог; предложувам скопските автобуси да полнат гориво во Гевгелија, оти на тој начин ќе се подобри продажбата на гориво на гевгелиските пумпи...Воедно, тоа ќе значи и скок на БДП-то во Севердонија и покачување на платите за неверојатни 102,5%.

Да прашам овде пошто не најдов соодветна тема за МојДДВ.

Со новата измена на сајтот на УЈП да можете да си го проверите целокупниот извештај, ми дојде прашањето:

Kолку според вас од народов скенира фискални, и дали скенирате и вие?(бидејќи на почетокот беше ура, и јас скенирав едно време :coffee:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom