Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Dizelot vo zima znae da smrzne a i da ne zapali
Kengure mozev da go podzaebam da mu ja sitnam astrata(sipoto):pos2::pos2::pos2:
Ke se molese da zapali

BTW kengure cestito kolice so zdravje da si klecas vo nego pa i da si go vozis :pos2:

edit: i audi i bmw i pezo , vozat dizel taka? LADNOTO BIRA DALI DA SMRZNE VO GOLFOT ILI AUDI?!?!?!?!?!?!?!?!?
не те укапирав тоа првото, кој да подзаебеш за астрата?? нели ја шитна!?!?
иначе, фала за ќестиќките =), па, пошто знам што возиш(ваљда уште) ти посакувам тогаш еден КТМ дјук да си земеш =) да имаш зверови на 4 и 2 точкови =)))

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Se sekavam na vremeto koga imav Z101,mozev sekakvi sovetí da davam bidejki stalno si lezev pod nego,mi se cini deka togas rabotev vo zavodot Zastava Kragujevac! Sto mozam drugo da ve posovetuvam,eve za dizelot: Koga go startuvate motorot od dizel masina nikogas ne davajte gas,stetno e za masinata a i ladna da e nema mnogu da vi pomogne,samo dobra kompresija mu e majkata,redovno menet filter za vozduh i nema da imate crn dim od pozadi,ke si pomislat lueto deka zaprasuvate protiv komarci :vozbud::pos2::pos:
Не само дизел... За сите е штетно. Целата цака се состои од следново.... На ладно и мотор не запален повеќе часови, маслото слегува во картерот и се згуснува. При првиот старт (бар кај мене имам забележано) дека ако е температурата под -10, откако ке запали му требаат 3-5 сек да угасни ламбичето т.е. ПОДМАЧКУВАЊЕТО КАСНИ (што да правам сите мои возила седат надвор, гаража немам!). Затоа не чини откако ке запали ајде.... гас до даска. Така моторот најлесно се оштетува.

Член од
27 август 2008
Мислења
291
Поени од реакции
9
пред се, честито на сестра ти =) а и на тебе, и да си дочекаш тоа астричето, само почекајте малце, нова ќе искача кај и да е =)

радиото кај мене си се гаси со вадење на клуч, незнам зашто е тоа така кај тебе. претпоставувам така ти е наместен клучот, види си во упатството, се мести тоа! има опција за персонализација(бар во мојот модел Enjoy)! се што сакаш можеш да наместиш. да се уклучува радиото со отклучување на колата, да се спуштаат одма прозорците, кои информации да ги покажува на дисплејот и слично. пак ќе ти кажам, пролистај го упатството, види дали ти имаш такви опции(би требало да имаш)
за светлата, да потскриено е малце, ама ок си е де... не праиш пали гаси ти па за да ти бидат пред очи =)
3.тоа е јасно за сите, ама нвм =)

иначе, исти се, само мојата е малце поопремена =)

јас најдов две маани =) 1.рачката за совозачот горе некако поназад е ставена. требале бар 5цм да биде понапред за да биде покомотно држењето =))) 2.не е осветлено тоа пред совозачот местенцето за ситници напред што е =) glove compartment- на англиски, пошто незнам на македонски како е, не ми текиња :pos:
не е нешто голема работа, мене не ми мења, ама пошто сум пицајзла и застапник на перфекционизмот, ги заприметив =))))

едит-сега го видов ова
ти добар си? =)))
колава "спие" на кривини, нешто да не си у заблуда? перфектна е!
За жал не е за мене:(:(

На отворен пат не сум ја возел! Бев со татко ми до Прилеп со Корсата и напрајвме еден тест! Татко ми вози ко Шумахер (како бивши возач на автобу има поминато преку 1 500 000 км, и има големо искуство) и искоментира дека не е многу стабилна при влагање во кривини (со спортска вожња)

Ке и честитам на сестра ми! Околу упататвото не сум се замарал многу многу пошто не е моја колата, ама ке го пролистам!

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
не те укапирав тоа првото, кој да подзаебеш за астрата?? нели ја шитна!?!?
иначе, фала за ќестиќките =), па, пошто знам што возиш(ваљда уште) ти посакувам тогаш еден КТМ дјук да си земеш =) да имаш зверови на 4 и 2 точкови =)))
c4 си е с4,сеа мајка ми ја тупат за кредитот за колата... требала да чека уште 3 месеци да и заврши и некојси "курсетресе" период за да може да добие(каснела со рата),а во шевролет независно од кредитна историја го одобруваат за 24 саати ама Спарк??? не ми се зима ИЧ

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
c4 си е с4,сеа мајка ми ја тупат за кредитот за колата... требала да чека уште 3 месеци да и заврши и некојси "курсетресе" период за да може да добие(каснела со рата),а во шевролет независно од кредитна историја го одобруваат за 24 саати ама Спарк??? не ми се зима ИЧ
веруј, ќе се исплати времето да почекаш, немој НИКАКО СПАРК. неспоредлив е со другите што ти беа во избор. стрпете се, ќе поминат тие месеци дур да трепнеш =)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Eve eden sovet od mene,nikogas na drug vozac ne mu go pokazuvajte ova :bip:,vo Germanija se lezi 30 dena zatvor a za strancite kaznata e 100€,bidete disciplinirani vo soobrakajot,kaznite se golemi?!

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Кенгур, одлична кола. Јас многу ја сакам таа кола. нема промашај. Колку те фати? Јас кога ја купував корсата што ја сакав ми искочи исто колку астра, со ИСТАТА опрема и мотор. Затоа земав астра и чекав 4 месеца дур да ми ги вратат парите дека од колата абер немаше. ;) Си имал среќа што си поминал така лесно со 2 недели чекање. Имаш многу добро просторче за новчаник оставање тука кај ручната, одма. Плус дизајнот внатре е.......

Пред да рипне некој како може да биде иста цена, тогаш даваа со астра енџои плус гратис и алуминиумски фелни гратис и аутоматска клима гратис. Ете така. Со корсата даваа гратис патосници.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
веруј, ќе се исплати времето да почекаш, немој НИКАКО СПАРК. неспоредлив е со другите што ти беа во избор. стрпете се, ќе поминат тие месеци дур да трепнеш =)
Сега да требаше да ја зимаш ке ти речев иди ти чекај,мотор не се вози пешки не се иде ладно е а за такси не давам па шо сака нека биде,неможам да чекам а до тогаш ке излезе фејслифтот и ке биде 700еура+

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Сега да требаше да ја зимаш ке ти речев иди ти чекај,мотор не се вози пешки не се иде ладно е а за такси не давам па шо сака нека биде,неможам да чекам а до тогаш ке излезе фејслифтот и ке биде 700еура+
у право си =) лесно е да кажеш почекај... и мене така ми викаа :pos: зимај ондак, чим можеш. и онака ц4 е за тебе :vozbud:

1. Радиото ако го уклучиш на дугме, после треба и да го исклучиш од таму (нема да се исклучи кога ке го извадич клучот)!
3. Прво стартувај ја колата, па вкуличи ги светлата пошто може да ти цркнат (совет не само за Корсата, туку и за сите други автомобили)
Ако најде ти уште некоја маана д- кажувај
сеа еве совет, морав уште еднаш да те цитирам. поубаво да го исклучуваш од дугме радиото. мене при гасење на колата останува да работи, и со вадење на клучот се гаси, па затоа коа давам контакт следен пат, почнува да си фуче. е сеа, го гасам и го палам сам. поубаво ради стартот на колата.
3.корсата има заштитен механизам. светлата ми се нонстоп уклучени(зборам дека од внатре, седат на "уклучени"). е сеа, значи, ставам кључ, давам контакт(се уклучува само позиција), палам, па САМИ после палењето си се уклучуваат, значи откога ќе почне да работи колата 1 секунда потоа.
не се уклучуваат само со контакт(тогаш само позиција). ако сакаш со контакт само да ти светат, треба да ги исклучиш, па уклучиш. топ си е осмислено, баш поради оваа работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom