Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Night Crawler

Fear of the dark
Член од
26 јануари 2007
Мислења
187
Поени од реакции
5
Sakam da ve prasam nesto...Sakam da kupam Fiat Stilo 1.6 16v so 100KS.Dali nekoj ima iskustvo so vakva kola?Dali vredi da se kupi so 45000km?Kolku trosi i kako stoi so delovi?Ke mu bidam mnogu blagodaren na toj sto ke mi gi odgovori site ovie prasanja...I normalno kazete so mani ima kolava?Da znam dali vredi da se kupi a i da se prodade ovaa sto se ima...

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Sakam da ve prasam nesto...Sakam da kupam Fiat Stilo 1.6 16v so 100KS.Dali nekoj ima iskustvo so vakva kola?Dali vredi da se kupi so 45000km?Kolku trosi i kako stoi so delovi?Ke mu bidam mnogu blagodaren na toj sto ke mi gi odgovori site ovie prasanja...I normalno kazete so mani ima kolava?Da znam dali vredi da se kupi a i da se prodade ovaa sto se ima...
Фиат како фиат,троши... 1.4 мислам дека беше што се жалеа на потрошња од 13-13.5.Комоција топ, а за ова што го кажуваш повеќе од 9000 евра немој да помислиш да даваш.

Night Crawler

Fear of the dark
Член од
26 јануари 2007
Мислења
187
Поени од реакции
5
Na tatko mi dobar prijatel mu go dava za 6000 evra so 45000 pominati redovno servisiran vo fiat.Pa zatoa ve prasuvam dali vredi?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И тоа како... Колата ти е џабе.

Night Crawler

Fear of the dark
Член од
26 јануари 2007
Мислења
187
Поени од реакции
5
A ne mi kazavte dali znaete kako stoi so delovi dali cesto se rasipuva....?i dali nekoj od forumov imal stilo?inace fala za dosegasnite odgovori

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
A ne mi kazavte dali znaete kako stoi so delovi dali cesto se rasipuva....?i dali nekoj od forumov imal stilo?inace fala za dosegasnite odgovori
Има делови за неа, не е проблем, не се расипува често. Редовно ако ја сервисираш, се разбира. :)
Сега има делови за сите европејци колку сакаш и каде сакаш.
Имам по нетот читано дека тие мотори издржувале околу 350000 км до генералка.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Kaj FIAT-ot edinstvena maana e turboto,ako imas dizel kola znaj deka okolu 300.000 KM ke crkne turbo polnacot,toa go znam od licno iskustvo!

Night Crawler

Fear of the dark
Член од
26 јануари 2007
Мислења
187
Поени од реакции
5
I jas imam slusano muabeti za turboto kaj dizelot.No imam drugar koj ima avto skolo i ima fiat punto od 95 dizel ima pominato 200 000 km i nema gajle.Samo se plasam deka ova Stilo od 1.6 16v ke trosi poveke od 9 litri.Sto i ne e mnogu za benzinec spored moe mislenje

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Овој 1.6 е атмосферец...
Momentalno sum preorientiran na dizel motorite,eh da moze sega Rudolph Diesel da stane od grobot i da vidi sto se ima sluceno so negoviot motor nema ni da posaka pak da legne nazad! Koga sme kaj FIAT-ot mozam da kazam deka denes FIAT proizveduva dobri koli,imaa eden MAL neuspeh ama sega se sredija,ne znam samo avtomobilskata kriza kako gi ima pogodeno?

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Има делови за неа, не е проблем, не се расипува често. Редовно ако ја сервисираш, се разбира. :)
Сега има делови за сите европејци колку сакаш и каде сакаш.
Имам по нетот читано дека тие мотори издржувале околу 350000 км до генералка.
струмикс не е тоа малце бе за до генералка? имав пежо 405 1,9д имаше 467000 ко го дадовме па немаше јавено никаков дефект(освен потрошните материјали секако) додека го имавме и уште ја имаше снагата на моторот а сигурен сум дека не беше генералка правено. сега се подновивме додуша пак со 405че 1,9 турбо дизелче караванче со 160 илјади си преди количето. сепак мислам дека 350000 се малце за до генералка исправете ме ако грешам

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Торент, дизелот издржува повеќе, бензинецот помалку.
Дизелот работи на пониски обртаи, бензинецот на повисоки.
Општо земено бензинците се „поизмачени“.
Тоа со 350000 е некоја просечна вредност, најверојатно земена со вадење маст на возилата, и искуствата на сервисите.
А тоа воопшто и не е мала километража.
Дизелите одат повеќе некои 100000 километри повеќе (во просек).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е ако де... И 350.000 да издржи Стилото, имаш уште 300.000 за возење. Со нашиот Македонски просек на возење, тоа ти е некои 30 години :), така да не му ја секирај ич.

Kajgana Shop

На врв Bottom