Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
џену, зимај =)) само, пред да ја зимате, носете ја на преглед кај познат човек(механичар), да ја прочешла... за секој случај.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
џену, зимај =)) само, пред да ја зимате, носете ја на преглед кај познат човек(механичар), да ја прочешла... за секој случај.
Затоа што без разлика ново или старо дизелот и зимата не се добри пријателчиња :helou:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

кенгур рече зимате= земате

А НЕ зимата како годишно време

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
абе и мене збунка ми напраифте... зимај, земај - исти курац. =)

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Знае ли некој колку би ме чинеле два предни диска за Опел Вектра А серија???,нешто ми свират при кочење а тоа ужасно ме нервира,остава впечаток дека не се грижам за мојот автомобил,(што нормално не е точно).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Затоа што без разлика ново или старо дизелот и зимата не се добри пријателчиња :helou:
Да те корегирам малку... Дооден дизел и зима не се пријателчиња. Ако дизелот е ок, немаш зима :)

А викате А6 со 300 км? Мамата... Јас повеќе би сакал да земам година старо со 130.000 км отколку 2 години возило лежано.

Ники, немој да гибаш во дисковите (доколку не се за менување), овде носат шкарт роба, така да за брзо новите ке ти се искриват па на кочење ке имаш тресење на волан. Пробај смени само плочки, можеби се истрошени па од тоа шкртаат кочниците како на автобус. Инаку одприлика се по 20-30 евра парче.

Член од
15 октомври 2007
Мислења
101
Поени од реакции
0
Знае ли некој колку би ме чинеле два предни диска за Опел Вектра А серија???,нешто ми свират при кочење а тоа ужасно ме нервира,остава впечаток дека не се грижам за мојот автомобил,(што нормално не е точно).
Јас сменив летово на мојата,само мојата е Б модел,и дизел е,и комплет дискови беа 2400 денари и плочките 1200 денари,значти комплет дискови и плочки 3600 денари,што мислам дека не е воошто скапо.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ники, ако колата кочи како што треба и не се истрошени пакните, тогаш ги вадиш пакните, и на брусен камен или гланс папир, ќе ги стругаш нежно, се додека не добиеш мазна и сјајна површина.
Свират од тоа што се залепува по нив азбестот (или таков некој сличен материјал) којшто се струга од нив во текот на употребата.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ники, ако колата кочи како што треба и не се истрошени пакните, тогаш ги вадиш пакните, и на брусен камен или гланс папир, ќе ги стругаш нежно, се додека не добиеш мазна и сјајна површина.
Свират од тоа што се залепува по нив азбестот (или таков некој сличен материјал) којшто се струга од нив во текот на употребата.
I sega posebno vo zimno vreme moza da se zaledat i da prilepat i da dobies miris na izgoreno...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ако не приметиш тврд педал на кочница...
Ili ti davas GAS a kolata ne saka da odi treba da ti proraboti bojlerceto deka kocnicite se blokirani?Isto taka zimno vreme koga ima sneg i snegot e vlazen nikogas nemoj da ja digas racnata bidejki ke se zamrzne pa ke cekas prolet da se odmrzne :vozbud:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ili ti davas GAS a kolata ne saka da odi treba da ti proraboti bojlerceto deka kocnicite se blokirani?Isto taka zimno vreme koga ima sneg i snegot e vlazen nikogas nemoj da ja digas racnata bidejki ke se zamrzne pa ke cekas prolet da se odmrzne :vozbud:
Тоа шо ми го гледаш на аватарот, има лоша навика, на стари години, да блокира тркалата...од нечистотии во цевките, истрошени гумици на цилиндрите и сл....
Знаеш ли колку смешно изгледа оставен во лер во Струмица од Киното према бурчо, без крената рачна...и си стои...?:vozbud::pos2:

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
Така на југото на таткоми му се напрај на удолница нејкеше да оди ај после ги исчистифме клештите па задните црева затнати.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Тоа шо ми го гледаш на аватарот, има лоша навика, на стари години, да блокира тркалата...од нечистотии во цевките, истрошени гумици на цилиндрите и сл....
Знаеш ли колку смешно изгледа оставен во лер во Струмица од Киното према бурчо, без крената рачна...и си стои...?:vozbud::pos2:
Se sekavam na vremeto koga imav Z101,mozev sekakvi sovetí da davam bidejki stalno si lezev pod nego,mi se cini deka togas rabotev vo zavodot Zastava Kragujevac! Sto mozam drugo da ve posovetuvam,eve za dizelot: Koga go startuvate motorot od dizel masina nikogas ne davajte gas,stetno e za masinata a i ladna da e nema mnogu da vi pomogne,samo dobra kompresija mu e majkata,redovno menet filter za vozduh i nema da imate crn dim od pozadi,ke si pomislat lueto deka zaprasuvate protiv komarci :vozbud::pos2::pos:

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

кенгур рече зимате= земате

А НЕ зимата како годишно време
Dizelot vo zima znae da smrzne a i da ne zapali
Kengure mozev da go podzaebam da mu ja sitnam astrata(sipoto):pos2::pos2::pos2:
Ke se molese da zapali

BTW kengure cestito kolice so zdravje da si klecas vo nego pa i da si go vozis :pos2:

edit: i audi i bmw i pezo , vozat dizel taka? LADNOTO BIRA DALI DA SMRZNE VO GOLFOT ILI AUDI?!?!?!?!?!?!?!?!?

Kajgana Shop

На врв Bottom