Но ние уште не знаеме дали зделката се одвивала во тој правец или обратно.Ако ги побараш, и се закануваш со затвор ако не ги добиеш.
Но ние уште не знаеме дали зделката се одвивала во тој правец или обратно.Ако ги побараш, и се закануваш со затвор ако не ги добиеш.
8 милиони евра или затвор, е класичен пример за изнуда, или жаргонски рекет.
Ако така гледаме на работите, тоа е рекет. Меѓутоа овде не се работи за закана со затвор, туку за ослободување од затвор. Барем јас така ја разбрав работата. ОК е затворен, БЈ бара мито за да го ослободи.Ако ги побараш, и се закануваш со затвор ако не ги добиеш.
Штом користиш таков речник сигурно ти е познато значењето на “антиквизација“, бидејќи сметам дека се работи за пропагандна флоскула и истиот збор е смислен со цел да се растура Македонија, може ли да речеш што подразбираш со тоа “антиквизација“, и дали со неговото користење се согласуваш со сето онаа што е во пакет со истиот?uste togash koga pocna antikvizacijata se bunea nekoj grcki krugovi,
Но ние уште не знаеме дали зделката се одвивала во тој правец или обратно.
Ќе мора да го почекаме обвинението за официјално, ама и по изборот на насловот со кој обвинителството го води случајот, и по фактот што еден од оштетените го пријавил, мислам дека е прилично јасно во која насока ќе тера работата.Ако така гледаме на работите, тоа е рекет. Меѓутоа овде не се работи за закана со затвор, туку за ослободување од затвор. Барем јас така ја разбрав работата. ОК е затворен, БЈ бара мито за да го ослободи.
Баш така. Иако во ниту еден случај тоа нималку не ги ослободува од одговорност вработените во СЈО кои на било кој начин се инкриминирани. И да е нудено мито како дудинка, факт е дека се фатиле како кленови.Но ние уште не знаеме дали зделката се одвивала во тој правец или обратно.
Хм, не сум знаел дека е срамно и за Арнаутите!Тоа е една од најсрамните епизоди во новата македонска историја. И за Албанци и за Македонци, за сите.
па не е инквизиција, што се буните -ТИРАНИЈА е!Што збориш не е инквизиција а?
Блиску се
Гледано од она што досега е напишано по порталите, ОК е притворен, а се бараат пари за негово ослободување. За притворот и ослободувањето сме сведоци. Мислам дека ќе биде она што јас го пишувам - МИТО. Сепак ќе почекаме. Можеби има работи со кои не сме запознаени.Ќе мора да го почекаме обвинението за официјално, ама и по изборот на насловот со кој обвинителството го води случајот, и по фактот што еден од оштетените го пријавил, мислам дека е прилично јасно во која насока ќе тера работата.
Zatoa naglasiv deka ne me interesira stavot na tretoopcijasite. Da me interesirase stavot na ljuge koi vo cel ovoj cirkuz ispadnaja najgolemi trkala i naivcini koj bukvalno gi preeba koj stigne pa uste i se custvuvaat gordi na toa direktno ke te prasav. Taka da postedime, ednostavno ne me interesira ti sto mislis, imav dovolno vreme ovie nekolku godini da ti go procenam kapacitetot i iskreno ne sum bas nesto impresioniran, bas naprotiv duri i za tepanje vreme na forum ne mi si vreden za da ti obrnam vnimanie.Баш сум љубопитен за тоа со кој сурат сеуште мрсат мадињана темата оние кои кога излегоа пиштење-вриштење снимките за Грујо и компанија, здушно пишуваа дека и тие да би биле на нивно место, би го правеле истото
![]()
Па домашните нивни така измеќарски јавно не би настапиле
Чисто информативно, истата нива која ја влечкаа по медиуми кога го апсеа Душко Млекарот, како и сите други ниви наоколу сеуште е т.е се обраснати со див коноп, единствена разлика е во тоа шо истите кримоси (униформирани и во цивил) а со службени овластувања кои тогаш го пакуваа него, сега пакуваат други, само тоа го прават за сегашнава власт.
Ниту имаше истрага за цела таа местенка, ниту пак ќе има. Само странски истражен тим може да ја отвори приказната, затоа што зад тој случај постоеше спрега меѓу тогашната власт и структури од тогашната опозиција а сегашна власт. Затоа по секоја цена се турка под тепих.
По мои информации, тогаш, тајно е испитана и почвата и растенијата и тоа од повеќе земји НАТО членки, при што е заклучено од сите страни дека нема никакви траги од канабис сатива. Така да Душко Илиевски е политички азилант, и никој не го влечкаше во Германија по медиуми, како партал, со лисици, за разлика од некои други.
точно, со што се препознава организирана група - мафија!8 милиони евра или затвор, е класичен пример за изнуда, или жаргонски рекет.
Zatoa naglasiv deka ne me interesira stavot na tretoopcijasite. Da me interesirase stavot na ljuge koi vo cel ovoj cirkuz ispadnaja najgolemi trkala i naivcini koj bukvalno gi preeba koj stigne pa uste i se custvuvaat gordi na toa direktno ke te prasav. Taka da postedime, ednostavno ne me interesira ti sto mislis, imav dovolno vreme ovie nekolku godini da ti go procenam kapacitetot i iskreno ne sum bas nesto impresioniran, bas naprotiv duri i za tepanje vreme na forum ne mi si vreden za da ti obrnam vnimanie.
под антиквизација се мисли периодот кога кај нас почна градење споменици од античкиот период, а не значи дека ние или било која држава нема право да си ги бара и античките корени.. па и сите останати ехЈу држави и околни држави на некој начин негуваат и антички корени, а на пример Албанија пред 90 години коваше и печатеше пари со ликот на Александар... ете сега и Косово не само што поодамна ги најдоа корените во античките Дардани туку си ги бараат и во Аргеидите, гардата на АлександарШтом користиш таков речник сигурно ти е познато значењето на “антиквизација“, бидејќи сметам дека се работи за пропагандна флоскула и истиот збор е смислен со цел да се растура Македонија, може ли да речеш што подразбираш со тоа “антиквизација“, и дали со неговото користење се согласуваш со сето онаа што е во пакет со истиот?
Ако не се согласувш зошто го користиш, или пропагандата си го прави своето!
Сум прилично сигурен дека парите се понудени, се двоумам дали цело време планот на орце бил да се обелодени све вака како што се обелодени.Затоа што има многу даватели на "мито", а само еден примач. И примачот е тој што прв ги контактира давателите.
Овие сакаат да не доугушат нас очигледно.По секоја цена да се дошло до кеш маму им ебам гребаторска!„Градоначалникот на Гази Баба и Уставниот суд немаат проблем со нова индустриска зона за тешка индустрија“