- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.476
- Поени од реакции
- 26.823
Затоа што има многу даватели на "мито", а само еден примач. И примачот е тој што прв ги контактира давателите.Зошто случајов да се вика РЕКЕТ а не МИТО?
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа што има многу даватели на "мито", а само еден примач. И примачот е тој што прв ги контактира давателите.Зошто случајов да се вика РЕКЕТ а не МИТО?
Тоа е тенденциозно кон вемерофците. Кога ги напаѓав нив, убаво ли ти беше?Zaev е криф педер ,катица е свиња дебела ,а јанко е манакен и латас е невина невеста а камчев божји посланик ,a pak европа се замисли балканот се затресе од тигрите и лавови на Христијан Мицковски
Тоа и јас се прашувам.Зошто случајов да се вика РЕКЕТ а не МИТО?
Затоа што има многу даватели на "мито", а само еден примач. И примачот е тој што прв ги контактира давателите.
Се разбира дека се терористи. Го поткопуваат уставниот поредок.И сега дали учесниците на настаните на 27 април се терористи или жртви на политички прогон?Или шо е со инспекторот шо откри дека на Тетовскиот универзитет се шиткале дипломи?Ова ли е таа паравна држава за која се бореа шарените куртони?
Не е за да повтори година ,До 2021 Мандатот да го истера ,па Избори ,само 2 години е новата влада ,чекајте малце другари.Тоа е тенденциозно кон вемерофците. Кога ги напаѓав нив, убаво ли ти беше?
Шо е проблемот? Не можеш да се справиш со реалноста? Не треба да има критичка мисла? Тоа кај тебе во партија
Не се две туку 3, за тие две направена е штета за 10. Толку јавно и толку грубо и толку безобразно да се паѓа на секоја свера и морално и економски... Не знам ... Не ми барај примери, немам толку време да набројувамНе е за да повтори година ,До 2021 Мандатот да го истера ,па Избори ,само 2 години е новата влада ,чекајте малце другари.![]()
Ти си градел на диво. И ти иде некое суштество дома и ти вика “жената знае дека си градел на диво, ама ако дадеш 8 милиони евра, ќе завршиме работа“. Тоа мито ли е?И кога бараме градежни дозволи многумина сме што даваме мито, а само еден е примачот.
Мислам дека е Северџан!Вака детективски гледано.... Не е циганче да краде железо..... Хммм
Зависи ако има по едно евро за Виц'то и Црквата тогаш е подарок и патриотически чин ако нема, тогаш е Мито Корумпски.Ти си градел на диво. И ти иде некое суштество дома и ти вика “жената знае дека си градел на диво, ама ако дадеш 8 милиони евра, ќе завршиме работа“. Тоа мито ли е?
Тоа е МИТО. Барање мито. Дали јас ќе прифатам или не, тоа е друго прашање.Ти си градел на диво. И ти иде некое суштество дома и ти вика “жената знае дека си градел на диво, ама ако дадеш 8 милиони евра, ќе завршиме работа“. Тоа мито ли е?
8 милиони евра или затвор, е класичен пример за изнуда, или жаргонски рекет.Тоа е МИТО. Барање мито. Дали јас ќе прифатам или не, тоа е друго прашање.
Ако ми бара 8 милиони за да не пријави дека сум градел на диво, тоа е уцена.
Рекет е ако ми бара 8 милиони или навечер ќе ја запали дивоградбата.
8 милиони евра или затвор, е класичен пример за изнуда, или жаргонски рекет.
Ако ги побараш, и се закануваш со затвор ако не ги добиеш.Ако ги побараш парите или ако ти ги понудат?