Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Едвај го чекам денот кога ќе ги снема комуњарите и вмровците и ќе можеме ние нормалните да дишиме во општествово.
Вие нормалните мора да сте Албанци, пошто тие кои не се, или се комуњари или вмровци.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Вие нормалните мора да сте Албанци, пошто тие кои не се, или се комуњари или вмровци.
Не би рекол. Партиските ботови се делат на две страни (десно-лево на политичкиот спектар во нормални држави, лижачи кај комуњарите или вмровците во вукојебинава) и тоа е тоа. Остатокот е малцинството составено од нормални луѓе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не би рекол. Партиските ботови се делат на две страни (десно-лево на политичкиот спектар во нормални држави, лижачи кај комуњарите или вмровците во вукојебинава) и тоа е тоа. Остатокот е малцинството составено од нормални луѓе.
нерелевантно малцинство
- сите досегашни избори тоа го потврдуваат

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.607
Не бидете очајни
Знаеме што значи зборот
Премиер на држава, свикува прес и го изговара зборот педер
Во партија со гомна ли ве ранат?
Цела среќа што цело дпмне сите се елоквентни, начитани, културни па за нивното префинето уво ова е неприфатливо :icon_lol:
Јас дпмне не ги спомнав, диши малку
Полна ви е устата со фекалии
Прифатете дека светиот лидер ви е педер (карактерна особина) тоа не ги прави другите поинакви ама ве прави вас педери (карактерна особина)
Да ми прости твитер заедницата

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Едвај го чекам денот кога ќе ги снема комуњарите и вмровците и ќе можеме ние нормалните да дишиме во општествово. Многу ми се јаки вака кога си ги мерат кој е подобар нешто кур се тресе, па нешто мозочни удари ги дрмаат, а во последниве две години толку добро си соработуваат, што не може ни да се спореди со друга држава ситуацијава.
За да го дочекаш тој ден треба да се телепортира географски државава некаде. Ништо ново не е сега ова што се случува само интензитетот е појак. Ова е класична прокси војна на нашиот источен и северен сосед во кои се вклучени олигархиите на истите, А преку соседите си ги мерат и други сили.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Дувна ветер и чадовите од Мордор што ги палат орките (читај Шишево, Сарај и Нерези, Господ знае што горат тие кричри по цел ден летово) стигнаа у нормалниот дел од светот. Сликите се од вчера, ама смрдеата на изгорено дојде денес. Верувам дека луѓето што живеат блиску до тие области секојдневно го дишат тоа што нашите сограѓани за кои не важат закони, го горат.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
нерелевантно малцинство
- сите досегашни избори тоа го потврдуваат
Не ми беше толку поентата за избори, колку што ми беше за општата ментална состојба на едните и другите. Нешто што се потврдува со сликава што ја имаш ставено, им се дозволува на куртоните да го реметат еквилибриумот на сите. Ова си важи за секоја гранка во општествово.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Не бидете очајни
Знаеме што значи зборот
Премиер на држава, свикува прес и го изговара зборот педер
Во партија со гомна ли ве ранат?
Шо ми мешаш партија? Мојата партија е супер! А говната ќе ти оставам тебе. Абе манкидонецу го проследи линкот, за да увидиш дека педер е карактерна особина, во право бил IQ33.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Орце Камчев: Шефе, Македонија треба да искористи такви луѓе како мене, како тебе. Во различни сегменти. Не да ги гази во секој поглед.
- од разговорот со Боки

Македонија ги газела луѓето како Орце Камчев.... :lolzz: Буквално секое скалило на неговиот пат му е качено врз база на малверзации. Самиот стартен капитал му се крадени пари, а не па понатаму.
Он и таквите ко него треба да ја величаат државава, пошто у нормална држава уште одамна ќе беа во затвор.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Интересно е што на https://hr.wiktionary.org под зборот „педер“ се подразбираат следните објаснувања: машка личност која сексуално е наклонета кон личности од истиот пол; непринципиелна, тромава личност која не презема иницијатива. Додека како синоними се ннаведуваат: хомосексуалец, млакоња, бескичмењак.

е ај одговори, дали изразот "педер" одговара со безкичмењак? Кој велеше дека треба да свиткате кичма?

Автоматски споено мислење:

Јас би рекол дека „геј“ е нагалено име за педер.
Не знам, геј ми звучи како за личноста од романот на Видое Подгорец да кажеш "белиот припадник на ромската заедница во /////// Македонија".
Не можам да го употребам тоа северна па да пукнам

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Орце Камчев: Шефе, Македонија треба да искористи такви луѓе како мене, како тебе. Во различни сегменти. Не да ги гази во секој поглед.
- од разговорот со Боки

Македонија ги газела луѓето како Орце Камчев.... :lolzz: Буквално секое скалило на неговиот пат му е качено врз база на малверзации. Самиот стартен капитал му се крадени пари, а не па понатаму.
Он и таквите ко него треба да ја величаат државава, пошто у нормална држава уште одамна ќе беа во затвор.
Сите олигарси се жртва на УДБА, неќеле они со сила им се бутани пари по џебовите.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.009
Шо ми мешаш партија? Мојата партија е супер! А говната ќе ти оставам тебе. Абе манкидонецу го проследи линкот, за да увидиш дека педер е карактерна особина, во право бил IQ33.
sto e razlika megu pederski novinar i novinarski peder :D
,,, b.t.w, Boki trendici ne e peder, toj e GAY, nosi torbici polni so 1000... ci eur:cool:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.172
хехаха кои вратоломии ги изведува комуњарското граџанството за најновото во серијата перења на гзот на Заев.

Не мислел педер како геј, туку поише како буљаш го мислел нешто.
Ок би било ова нивно толкување, ама ако рецимо беше упатено кон некој кој не е меѓу народот перцепиран како педер-дегенерик. Но, упатено кон Боки, кој долги години важеше за такво нешто - е точно тоа што го кажа нобеловецот и секое различно толкување е одработување на платичката/грантот или неприфаќање на незгодната реалност во која оваа замислена интелектуална елита, обичниот припрост пиљар ја сведе на нивото на неговите аргати- наемници .

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Дали ги навредил педерите или не. Рекол геј или педер. У кој контекст го рекол? ...и т.н.

Заимавајте се со ова, ЗЗ likes that.

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Дечкото е ТРАНВЕСТИТ со јавна тапија и тешки психози!
Го насадија за сите пари и бламажи

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom