Евтини авионски карти

M

macgowan

Гостин
Koga plakjas i so kreditna i so debitna karticka,nezavisno dali e Visa,Master i sl.,znaci sigurno na zadnata strana od karticata treba da go ima tn CVV number(poslednite 3 brojki - posle 12te osnovni).Toj broj voobicaeeno go baraat pri poveketo transakcii so elektr.plakjanje no eve za rezservacijata na hotelot vo Venecija so istata kartica kade Wizzair mi go pobaraa vo nivnata postapka italijancite ne mi go pobaraa CVV-to(a gi trgnaa parite vednas-proveriv naredniot den).Jas licno imam plakjano dosega za transakcii vo stranstvo so Visa classic-kreditna od Stop.Banka Sk,so Visa electron-debitna na IK Banka ,so Visa kreditna na NLB i so Master na Ohridska.Ednas mi se ima sluceno glupost na benzinska stanica okolu Solun so Master na Komercijalna koga imase pari a ne gi povlekuvase pos-terminalot vo stanicata ama bese do posterminalot.Drugpat vo eden mall vo Milano ne vrvese gorespomnatiot Visa electron na IK--isto,ne znam zosto-posle od istata kartica vadev cash od bankomat po 10 min.
Voglavno,nema problem so elektronskoto plakjanje so site karticki koi mozat da se koristat za elktr.plakjanje. I mene ne mi go prifakjaa Maestroto na Ohr.banka ednas bidejki se zaletav na nego imav pari i ke plakjav no ic ne staviv na dikat vo kucanjeto na brojkite od karticata deka nema CVV-znaci mozam so nea samo platata da ja vadam i da ja koristam samo vo MK...
Ic da ne se sekiras okolu toa so ispecatenite potvrdi,voucheri i sl. koi treba da im gi prikazes,toa vrvi apsolutno sekade i toj e nacinot-na site potvrdi/voucheri,letteri imas brojcinja,sifri,kodovi koi se toa sto e bitno za da imas validna rezervacija!
Najdobronamerno ti odgovoriv ne se nerviraj!
A za Nikki ,ne mislev na poletvanje i sletvanje tuku na krivinite kako gi fakja!eve go kakov bese licen na vremeto...

Pozdrav i uspeh okolu planiranjeto!

Член од
9 мај 2005
Мислења
100
Поени од реакции
13
Околу прашањето дали е доволно да се појавиш со испечатена потврда т.е. авионска карта и да си леташ без проблем, да потврдам дека тоа функционира одлично.
Досега имам летално за Амстердам, Минхен и Париз (од Скопје, со тие промотивните 100 евра на Croatia Airlines).
Ја испечатив картата и се појавив на аеродром со пасошот и со авионската картата. Картата никогаш не ми ја побарале туку само пасошот и толку.

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
Можда сум оф топик ама, дали ми е потребна виза за патување во Шведска или визите за таму се укинати? И дали некој знае цена на евтина повратна карта со авион? Дали има лет од Скопје? ( со претовар, се разбира)

Благодарам.

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
има ли некој информација за летање и купување online карта за ryan air од солун???
дали има некој скриени трошоци освен тиа со ги пише на страната за резервација???
и web checking како оде???

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Можда сум оф топик ама, дали ми е потребна виза за патување во Шведска или визите за таму се укинати? И дали некој знае цена на евтина повратна карта со авион? Дали има лет од Скопје? ( со претовар, се разбира)

Благодарам.
Не треба, Шведска е во шенген зона

Од Белград со Визаир во зависност кој термин ќе одиш можеш да најдеш од 100 евра лет за до Малме во Јули. Од Скопје ти е посебна приказна, провери преку агенции кој ги држат браќава ако има некој чартер, инаку спремај 300 евра.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
http://avio.net.mk/

Овде може да си ги гледате сите можни варијанти.

--- надополнето ---

http://www.esky.bg

Ова е истиот сајт само бугарски, ама мислам дека пофункцонален е.

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Имам прашање.Колку од прилика би чинела карта до бугарија-авионска на пр. до варна.
Пробав да барам на сајтовите што се погоре наведени ама излегува околу 500 евра повратна за еден,дали незнам да побарам или стварно е толку мн.

Член од
19 октомври 2005
Мислења
39
Поени од реакции
25
aj da prasham so wizzair sto zborevte za skopje venecija znae li nekoj kaj mozeme da se obratime za tocni informacii i dali wiizzair ima prestavnistvo vo skopje?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.353
aj da prasham so wizzair sto zborevte za skopje venecija znae li nekoj kaj mozeme da se obratime za tocni informacii i dali wiizzair ima prestavnistvo vo skopje?
Картите се купуваат онлајн и колку што знам немаат претставништво.Затоа се лоу баџет компании немаат претставништва и слично.Си резервираш на интернет,плаќаш и ти доаѓа е-тикет со кој се чекираш на аеродром.За било какви информации имаат на страната контакт маил и телефонски броеви во странство.

Сега видов на страната видов имаат контакт број за Македонија

From Macedonia only: 059030440 (Calls charged at MKD 35.40 per minute. Calls from mobile networks may be charged at a higher rate.)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
aj vaka da prasama dali znae nekoj, mlku e of topik ali ne znaev kade da pisam :P

Sakam da spojam dve karti so wizzar od skopje-london luton i posle so ryanair london luton-tenerife, pa me interesira dali mi treba nekoja tranzitna viza za london. Citav nesto po forumi deka za srbive trebalo samo potvrda deka imas drug let vo narednite 24 casa i deka nema da go napustas aerodromot i vo toj slucaj tranzitnata viza ti ja stavaat na aerodrom besplatno. Dali nekoj ima informacija kako e za nas??.....pls mi treba hitno informacijava ;) fala

Член од
9 мај 2005
Мислења
100
Поени од реакции
13
@devojka87.
Ти треба транзитна виза за UK која кошта околу 90 евра (ужас!, без разлика шо мењаш авион одма таму на аеродром.
На Србите не им треба посебна транзит, туку им се дозволени 24 часа за транзит.

UK глумат лудило и (уште) не укинуваат визи.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
@devojka87.
Ти треба транзитна виза за UK која кошта околу 90 евра (ужас!, без разлика шо мењаш авион одма таму на аеродром.
На Србите не им треба посебна транзит, туку им се дозволени 24 часа за транзит.

UK глумат лудило и (уште) не укинуваат визи.
Fala ti na informacija....ne se normalni vizata ke me kosta poveke od dvete avionski karti :P

Член од
17 јануари 2011
Мислења
15
Поени од реакции
22

Благодарам.
Druze,jas ziveam vo Swedska.pasos biometriski vdzeb..kartata so tebe ni viza ni crni kamenja ne ti baraat..e sega za karti imash baagi varijanti ali najmnogu se do 250 eur povratni.imash evtini od JAT..jas odam od Skopje do Göteborg za 120 eur vo eden pravec,,neka ne te azi nikoj 500 eur nikogash ne bile..bashka zavisi vo koj grad ke odish..ako odish na jug vo Swe (Malmö ili nekoj drug grad)moesh da najdish bagatela cena do Köpenhamn(Kopenhagen) od tamu do Malmö ti e 30km patuvanje
ako te interesira neshto drugo okolu karti ova ona..SLOBODNO KONTAKTIRAJ ME

Kajgana Shop

На врв Bottom