M
macgowan
Гостин
Koga plakjas i so kreditna i so debitna karticka,nezavisno dali e Visa,Master i sl.,znaci sigurno na zadnata strana od karticata treba da go ima tn CVV number(poslednite 3 brojki - posle 12te osnovni).Toj broj voobicaeeno go baraat pri poveketo transakcii so elektr.plakjanje no eve za rezservacijata na hotelot vo Venecija so istata kartica kade Wizzair mi go pobaraa vo nivnata postapka italijancite ne mi go pobaraa CVV-to(a gi trgnaa parite vednas-proveriv naredniot den).Jas licno imam plakjano dosega za transakcii vo stranstvo so Visa classic-kreditna od Stop.Banka Sk,so Visa electron-debitna na IK Banka ,so Visa kreditna na NLB i so Master na Ohridska.Ednas mi se ima sluceno glupost na benzinska stanica okolu Solun so Master na Komercijalna koga imase pari a ne gi povlekuvase pos-terminalot vo stanicata ama bese do posterminalot.Drugpat vo eden mall vo Milano ne vrvese gorespomnatiot Visa electron na IK--isto,ne znam zosto-posle od istata kartica vadev cash od bankomat po 10 min.
Voglavno,nema problem so elektronskoto plakjanje so site karticki koi mozat da se koristat za elktr.plakjanje. I mene ne mi go prifakjaa Maestroto na Ohr.banka ednas bidejki se zaletav na nego imav pari i ke plakjav no ic ne staviv na dikat vo kucanjeto na brojkite od karticata deka nema CVV-znaci mozam so nea samo platata da ja vadam i da ja koristam samo vo MK...
Ic da ne se sekiras okolu toa so ispecatenite potvrdi,voucheri i sl. koi treba da im gi prikazes,toa vrvi apsolutno sekade i toj e nacinot-na site potvrdi/voucheri,letteri imas brojcinja,sifri,kodovi koi se toa sto e bitno za da imas validna rezervacija!
Najdobronamerno ti odgovoriv ne se nerviraj!
A za Nikki ,ne mislev na poletvanje i sletvanje tuku na krivinite kako gi fakja!eve go kakov bese licen na vremeto...
Pozdrav i uspeh okolu planiranjeto!
Voglavno,nema problem so elektronskoto plakjanje so site karticki koi mozat da se koristat za elktr.plakjanje. I mene ne mi go prifakjaa Maestroto na Ohr.banka ednas bidejki se zaletav na nego imav pari i ke plakjav no ic ne staviv na dikat vo kucanjeto na brojkite od karticata deka nema CVV-znaci mozam so nea samo platata da ja vadam i da ja koristam samo vo MK...
Ic da ne se sekiras okolu toa so ispecatenite potvrdi,voucheri i sl. koi treba da im gi prikazes,toa vrvi apsolutno sekade i toj e nacinot-na site potvrdi/voucheri,letteri imas brojcinja,sifri,kodovi koi se toa sto e bitno za da imas validna rezervacija!
Najdobronamerno ti odgovoriv ne se nerviraj!
A za Nikki ,ne mislev na poletvanje i sletvanje tuku na krivinite kako gi fakja!eve go kakov bese licen na vremeto...
Pozdrav i uspeh okolu planiranjeto!