- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.816
- Поени од реакции
- 4.261
Epa daj kazi stom znaes poopsirno sto e toa landa kompresor......??што .." I ?? "
Epa daj kazi stom znaes poopsirno sto e toa landa kompresor......??што .." I ?? "
Se slusate li vie sto pisuvate....vakvi gluposti nema napisano nikoj dosega.Незнам што те чуди... тоа не е пракса само кај климите. Еве ти уште примери од една друга индустрија SangYong korejski SUV има Мерцедес мотор, ама неможе никогаш да биде Мерцедес, Дачија подвозје од Рено мислам од Клио мотор од Клио, менувач.. ама неможе да биде Клио...
Да се вратам на климите... Haier Tundra znaci so Mitsu kompresor, dodeka Haier Tide e opremen so Hitachi ... nitu ednoto moze da bide Mitsu nitu drugoto Hitachi.... Hissense e isto Hitachi kompres, Midea bas ili vo Carrier kukiste i dvete imaat Toshiba kompresori, kako sto ima i Vivax, Chigo e Mitsu i tn i tn (dopolni go redot) .... duri i No-Name klimite se opremeni so kompresori od poznati brendovi, taka vo NEO pred 10tina g. imase Sanyo kompresor i lugeto bea mnogu zadovolni, pa Toshiba a denes mi se cini se so Panasonic kompresori, Max pa e TCL i tn i tn....
Konkretno okolu Daiseikai 9 Zzoranpetrovic neodamna objavi https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1734#post-8692358 .... deka multiinverter Hissense, vo Srbija koj kostal (nadvoresnata) 600Evra ima potpolno ist kompresor GMCC 16btu, kako Toshiba Daiseikai 9! Ispagja multi-inverter klima so odlicna cena, da grabnes i da begas... ama ne e i nemoze da bide Toshiba D.9!
Znaci postoi klientela, koja e solventna i saka kvalitet, pa moze da si dozvoli i ke se opredeli za japonci (Fuji Daikin Mitsu Toshiba Panasonic)... no i takva koja toa ne. Toa go uvidele i golemite i najkvalitetni, pa ponudile kompromis i za taa potrosuvacka celna grupa koja ne e taka mala....pa ponudile sorabotka so pomalite i ponekvalitetni proizvoditeli od Kina. Kompromisot e japonski postar kompresor + kieska elektronika i limarija. Dali e toa dobar ili los biznis poteg... ne e bitno ...a i vremeto ke pokaze. Iako vo slucajot na Toshiba (so Midea) ne pokazuva deka bil bas dobar!
Da znaea ke ti kazea, ama nemat pojma.Epa daj kazi stom znaes poopsirno sto e toa landa kompresor......??
Daikin ne ja kupil GREE, moze samo da se sluci obratnoto.a daikin da ne ja kupuse gree, tesko deka gree voopsto ke napravea nesto pristojno.
kinezite nisto ne izmisluvaat, tuku samo kopiraat i stancaat.
gree nambr 1 bre. najbogati se, se ke kupat i posle samo gree klimi ke postojatDaikin ne ja kupil GREE, moze samo da se sluci obratnoto.
Klimata ne ja pravi samo kompresorot. Tundrava e so japonski kompresor, 5 godini garancija davaat na kompresorot. Ama koga bi ja imal klimava, ke vidis zoshto 5,5kata e 34000 denari, a 3,5kata 23000. Jas sum imal prilika i dvete da gi vidam na delo, a posebno 5,5kata koja ja imaat moite. Ova e klima so koja ednostavno ke se stoplis (izladis), mazga klima, na koja ne e obrnato vnimanie na finesi, izrabotki i ne znam ti jas shto, i zgora na se, ima Eurovent so neverovatni brojki. Napravena e isklucivo da si ja obavi namenata za koja shto kupuvachot ke ja kupi. Poshto jas imam 3 Mitsubishi klimi, od koi 2 se entry model od Mitsu, ke ti kazam deka TOCHNO mozis da vidis razlika megju celosno japonska klima i klima meshana kako shto e Tundrava kade se, osven kompresor e made in PRC. Entry modelov od Mitsu raboti perfektno, so perfektna modulacija, kulturno, elegantno, podobar, pokvalitetrn dizajn i slichno. Nrmam otvoreno ama sum 99% siguren deka kvalitetot na materijalite staveni vo japonskava klima se daleku pokvalitetni od tie vo 5,5kava Tundra. Imam slushnato, deka Mitsubishi imale tolkava kontrola na kvalitet, shto sekoe shtrafche i muterche staveni Mitsubishi klima, bile nivno proizvodstvo.Abe kako sto pisa....ne stima nesto rabotava stom se kineski so japonski kompresor ...
Odamna ne sum bil na temava, vo vrska so Haier, pa vistina e ili ne, i da prasam ima li i nekoi drugi koi sto izgubile ili dobile eurovent ?Do vcera go drndavte Eurovent za Haier, koj veke go nema za klima uredi.
Најважното сте го заборавиле да го пишите колку може да оделете буџет за климатаЗа отворен простор како Г , дневна плус кујна околу 32 м2, со добра изолација, што модел препорачувате?
Смедеревац со фурна!За отворен простор како Г , дневна плус кујна околу 32 м2, со добра изолација, што модел препорачувате?
Па од прилика 30.000 мкд, колку што гледам 3.5 kw инвертери има до 35 м2, е сега енегргетска ефикасност со ++, или +++ сигурно верувам дека им се зголемува ценатаНајважното сте го заборавиле да го пишите колку може да оделете буџет за климата
Мал ти е буџетот, за саглам клима!Па од прилика 30.000 мкд, колку што гледам 3.5 kw инвертери има до 35 м2, е сега енегргетска ефикасност со ++, или +++ сигурно верувам дека им се зголемува цената
Mala sumata tie za 30 k.za taa kvadratura osvem ako imas a+++,izolacija pa so jaka 3.5 da teras rabota....Па од прилика 30.000 мкд, колку што гледам 3.5 kw инвертери има до 35 м2, е сега енегргетска ефикасност со ++, или +++ сигурно верувам дека им се зголемува цената