- Член од
- 16 јануари 2013
- Мислења
- 3.963
- Поени од реакции
- 8.173
Дека се брзорастечка економија се, но имаат уште многу фурни леб да јадат за да стасаат до иновации. Сеуште главното е Designed in California, Assembled in China. Истото е и со климите, иновациите како сензори за движење, искорисување на Р32 плинот за да се постигнат исти перформанси со помалку ресурси, истражувачките саати за да се направи нешто ново во никој случај не се на страната на Кинезите сеуште.Za ova ne mozam da se slozam so tebe. Mislam deka Kinezite se na isto ramniste so Amerika, EU i Japonija po inovacii. A vreminata koga vo Kina se rabotese za kilo semki se odamna zavrseni. Momentalno Kina ja ima najgolemata i najbrzorastecka sredna klasa a i razvojot na istocniot del i kaj Shenzen se na povisoko nivo od Japonija i EU.
Mislam deka Haier se povlece od Eurovent i deka ne e poveke sertificiran. Bas me interesira ako imas link da mi go pustis.
Искористуваат максимум од иновациите што постојат и со евтина работна сила и евтини материјали стануваат голема конкуренција.
За сертификатот го имаше на старата страна, сега повеќе не постои, можеби стварно се повлекле, не знам.