Кригла1988
Екипа 4600
- Член од
- 5 јуни 2015
- Мислења
- 57
- Поени од реакции
- 132
Луѓе да прашам каде во Македонија може да се најде квалитетен приврзок за клуч, поточно за Хонда? Фала ви.
Еуроконтрол во КочаниКај ја носеше?
Еуроконтрол во Кочани
Автоматски споено мислење:
Сакам и др да прашам кој сет на ребрест каиш ќе ми го препорачате за Сеат Ибица 1.9 сди 50 кв 2001г и како идат цените
моето е 30, обично радио, има контроли за бордот. Најчкарт пластика е тоа, тие у опел цела кола ја направиле ко што треба тука морале да заебат...Имам опел астра х на која претходниот сопственик и го има сменето фабричкиото радио и ставено друго радио кое не ми се допаѓа како изгледа затоа што не се софпаѓа со ентериерот воопшто, и ги нема опциите за борд компјутерот. Сакам да купам радио кои се исти како фабричките а такви ги има во 3-4 вида: CD 40/CD 30/ CD 70/DVD 90 Navi. Прашањето ми е дали овие сите видови можам да ги приклучам и дали ке ги има истите функции како фабричкото радио или пак кој вид на радио го имало претходно само тоа може да се приклучи?
Прати слика тука како изгледаИмам опел астра х на која претходниот сопственик и го има сменето фабричкиото радио и ставено друго радио кое не ми се допаѓа како изгледа затоа што не се софпаѓа со ентериерот воопшто, и ги нема опциите за борд компјутерот. Сакам да купам радио кои се исти како фабричките а такви ги има во 3-4 вида: CD 40/CD 30/ CD 70/DVD 90 Navi. Прашањето ми е дали овие сите видови можам да ги приклучам и дали ке ги има истите функции како фабричкото радио или пак кој вид на радио го имало претходно само тоа може да се приклучи?
За каква кола сакаш дизел или бензинец , каравани, лимузини или комбилимузини( нешто како голфови) ??Предложете нешто половно за 10.000-13.000 евра?
Па каравани и комбилимузини не сакам.За каква кола сакаш дизел или бензинец , каравани, лимузини или комбилимузини( нешто како голфови) ??
Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
За тие пари имаш убави избори и плус ќе ти остане малку пари за почетни сервисирање како ребрасти каиши ,водна пумпа итн . Ако почесто возиш дизел ќе земеш ,а за бензинци тоа зависи колку често возиш и колку можеш да дозволиш почесто точење бензинПа каравани и комбилимузини не сакам.
Предност би дал на дизел, но не значи дека строго сакам дизел ако е добра колата би можел и бензинец да земам.
Би било добро да предложите неколку избори.![]()
Извади ги клемите, по некое време стај ги пак и пробајПомош од страна на електричен проблем?
Ја оставив колата на паркинг се уредно и прописно, прозорци затворени до горе нормално. Се враќам во кола, ја палам и што да видам.
- електрика на прозорци не работи (ни горе ни долу)
- светла немам (свети само позиција)
- жмигавците не работат(трокутот работи)
-брисачи не работат, ниту за прскање
-долги светла има, ако цело време ја држам ракета
- штоп светло има.
Ги проверив осигурувачи, нема пробиено во ред се. WTF???
Искуства ве молам
Za nekoi koli kako mojata Alfa....ako staviš drugo radio mora da povrziš adapter.....inaku nema da.raboti.Некој да не знае до што може да биде проблем на citroen xsara команди на волан не работи а сијаличките светат сум пробал со други радиа не се ни пуштаат сијаличките, иначе ова сега не е фабричко