Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.221
- Поени од реакции
- 63.039
Вчера Писточи, спортски новинар од Италија. изјави дека минатата година Интер и Јувентус започнале преговори за Икарди = 50 милиони + Игуаин, ама Икарди кажал не.
Ова го зборевме и лани ама на крај испадна дека Ванда халуцинирала нешто.
Сега аргументот е дека Мауро сакал во јуве и според тоа заслужува да биде избркан.
Човекот го бркаат како куче после се што направи во последниве 5 години. На негово место и јас би им го загорчил животот, исто вака би ги малтретирал на сред преоден рок. Ич нека не мрда никаде, тие што изјавуваа дека не е дел од проектот сега нека се снајдат за купец и за цена.
Не само што погрешија со одземањето на лентата (без разлика колку долг пост ќе напише Син) туку и продолжија да го девалуираат во ситуација кога со нов тренер можеше да се почне одново.
Резултатите од овој преоден рок и од доаѓањето на магот Марота до сега за мене се разочарувачки:
1. 60-80 милиони изгубени поради третманот на Икарди.
2. На праг сме да пукнеме 80 милиони за напаѓач додека се уште сме утепани во средината.
3. Сенси, Менси, Лазаро и Мазаро се ок, такви играчи секогаш се носат, ризикот со нив е мал. Фалат сериозни засилувања, пред се во средината. Се уште немаме играч кој ќе ја носи средината на грб, и нема да го имаме затоа што ќе ги пукнеме парите на Лукаку.
4. Барела е единствен топ трансфер. Годин е ок.
Ланскиот преоден рок беше далеку подобар затоа што се гледаше каде фали играч и таму се носеше. Не излезе се според очекувањата, Најнголан потфрли, Врсаљко се скрши, но се работеше по некаков логичен план.
Оваа година не знаеме каде тераме. Имаме одлични напаѓачи и буџет да ја пополниме средината. Наместо тоа, вртоглаво губиме пари за да пополниме позиција на која имавме играч, оставајќи дупки во средина.
Тоа е рагаци. Останува да се надевам дека не сум во право и @Stefan-kobe ушка да ме носи до Милано...
Ова го зборевме и лани ама на крај испадна дека Ванда халуцинирала нешто.
Сега аргументот е дека Мауро сакал во јуве и според тоа заслужува да биде избркан.
Човекот го бркаат како куче после се што направи во последниве 5 години. На негово место и јас би им го загорчил животот, исто вака би ги малтретирал на сред преоден рок. Ич нека не мрда никаде, тие што изјавуваа дека не е дел од проектот сега нека се снајдат за купец и за цена.
Не само што погрешија со одземањето на лентата (без разлика колку долг пост ќе напише Син) туку и продолжија да го девалуираат во ситуација кога со нов тренер можеше да се почне одново.
Резултатите од овој преоден рок и од доаѓањето на магот Марота до сега за мене се разочарувачки:
1. 60-80 милиони изгубени поради третманот на Икарди.
2. На праг сме да пукнеме 80 милиони за напаѓач додека се уште сме утепани во средината.
3. Сенси, Менси, Лазаро и Мазаро се ок, такви играчи секогаш се носат, ризикот со нив е мал. Фалат сериозни засилувања, пред се во средината. Се уште немаме играч кој ќе ја носи средината на грб, и нема да го имаме затоа што ќе ги пукнеме парите на Лукаку.
4. Барела е единствен топ трансфер. Годин е ок.
Ланскиот преоден рок беше далеку подобар затоа што се гледаше каде фали играч и таму се носеше. Не излезе се според очекувањата, Најнголан потфрли, Врсаљко се скрши, но се работеше по некаков логичен план.
Оваа година не знаеме каде тераме. Имаме одлични напаѓачи и буџет да ја пополниме средината. Наместо тоа, вртоглаво губиме пари за да пополниме позиција на која имавме играч, оставајќи дупки во средина.
Тоа е рагаци. Останува да се надевам дека не сум во право и @Stefan-kobe ушка да ме носи до Милано...
Nekolku dusi ti vikaat deka vrska ti nema toj muabet, ama ti istera slicno ko i aleksandar, so izmislica, otkako gi vide brojkite za negovata frapantna forma, ides na muabetot, abe ti go rugas sea nego sto ne e tocno. Sto trebase da napisam za da ne go izrugam, deka lani 56 gola dae ?
, uste inter bile spremni posle plasman vo LS, i 30 gola na ikardi, da go daat za iguain plus 50m evra, ama on ne sakal. Ok io, super. Nema veze sto ova se kosi so sekoja logika, sto navivacite togas ke zbesnea, a i marota i ausilio isto ova go imaat demantirano, a ako ne se lazam ii Paratici od juve lani, nebitno eve, wanda cim rekla taka, plus pistochi, super, sekoja cest na lojalnosta na ikardi eve sea malce poveke go cenam.
U megjuvreme nosat trener, igraci po negova merka, go vrakaat orijali, pregovaraat za novi igraci. No ok cim io rekol taka, ednostavno mora da se soglasime ili vo sportivno ne sme sfakale, ne znaat kaj teraat, zatoa vie tuka znaete, sto ikardi i wanda gi stavate pred Inter.