Momentalno edna godina i moze i te kako da te odbijatKolku se ceka za potpis?
I dali dodeka si na toj status moze da te odbijat?
Momentalno edna godina i moze i te kako da te odbijatKolku se ceka za potpis?
Ne se ceka 1 godina, tuku zavisi kakva srekja ke imas. Moze 6,8,10 meseci ama godina nikoj ne cekal dosega.Kolku se ceka za potpis?
Ne se ceka 1 godina, tuku zavisi kakva srekja ke imas. Moze 6,8,10 meseci ama godina nikoj ne cekal dosega.
Zavisi so dokumenti imas, ako imas so dedo, pradedo nemoze da te odbie, ne se slucilo takvo nesto.
I ja potpis cekam od oktomvri , a kako sto gledam ke ne fati septemvri najranoJav cekam od oktomvri i uste nema promena...a da za zal ima i sansi da te odbijat..
Пред да дојде Јотова за потпис се чекаше месец дена, 2-3 месеца чекаа тие што немаа среќа. А за моменталната ситуација, најди ја листата што ја состави palekrstic од тие што се на положително па ќе најдеш кој колку чекал, еве јас веќе чекам полни 7 месеци, а има цел куп пред мене што абер нема да добијат потпис. Се повеќе преписки се трупаат од финална на положително одошто се чистат тие од положително на издадени укази. Ако не се лажам pepibe чекаше цела година за потпис, барем му се исплатеше чекањето.Ne se ceka 1 godina, tuku zavisi kakva srekja ke imas. Moze 6,8,10 meseci ama godina nikoj ne cekal dosega.
Zavisi so dokumenti imas, ako imas so dedo, pradedo nemoze da te odbie, ne se slucilo takvo nesto.
Jas od September 2018 sum polozitelno, veke 10meseci cekam potpis od Vicepresidente, inaku sum 56xx /2014, intervju maj 20148 meseci pominaa od polozitelno i seuste nema potpis, inaku 31**/2014 preku konzulat Bt.
Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Ja najdov listata,povekjeto cekale okolu 9-10 meseci.Пред да дојде Јотова за потпис се чекаше месец дена, 2-3 месеца чекаа тие што немаа среќа. А за моменталната ситуација, најди ја листата што ја состави palekrstic од тие што се на положително па ќе најдеш кој колку чекал, еве јас веќе чекам полни 7 месеци, а има цел куп пред мене што абер нема да добијат потпис. Се повеќе преписки се трупаат од финална на положително одошто се чистат тие од положително на издадени укази. Ако не се лажам pepibe чекаше цела година за потпис, барем му се исплатеше чекањето.
Колку и да чекаме најбитно е да добиеме. Трагедија е кога некој Јотова ќе го одбие а се надевал дека ќе земе и чекал со години.
Од 56 на 74 беше, 18 укази беа прерипнати. Но одкако не фати сите тука еуфорија дека еве готово тргна работата сите сме потпишани, неколку членови искоментираа дека тој вакум од 18 укази можно е и да бил наменет за некои други работи освен државјанства. Исто така досега не видовме никој да објави дека му е потпишано со указ 55 - 73. Сепак, како ќе биде ќе видиме. Ајде, можда некој после 3ч наше време ќе објави потпис, кај мене нема уште ништо.Ja najdov listata,povekjeto cekale okolu 9-10 meseci.
Pak ke se navratam na prethodnata nedela koga oddednas vidovme lugje so ukaz 74 i so polozitelno od noemvri.
Jas mislam deka do noemvri site se potpisani, samo ne se objaveni,oti 20 ukazi kaj se? Ne vidovme ni eden okolu 60 i nesto.
Od 54 direk na 74. Mozda gresam ama aj da vidime utre e cetvrtok. Prethodna nedela ukazite bea objaveni cetvrtok.
Од 56 на 74 беше, 18 укази беа прерипнати. Но одкако не фати сите тука еуфорија дека еве готово тргна работата сите сме потпишани, неколку членови искоментираа дека тој вакум од 18 укази можно е и да бил наменет за некои други работи освен државјанства. Исто така досега не видовме никој да објави дека му е потпишано со указ 55 - 73. Сепак, како ќе биде ќе видиме. Ајде, можда некој после 3ч наше време ќе објави потпис, кај мене нема уште ништо.
Mislam deka tie ukazi ne se brojat isto so ovie ukazi za drzavjanstvo. Primer ovoj ukaz od ministerstvo za pravosuide e 144 , https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=138585 potpisan na 20 juni.Од 56 на 74 беше, 18 укази беа прерипнати. Но одкако не фати сите тука еуфорија дека еве готово тргна работата сите сме потпишани, неколку членови искоментираа дека тој вакум од 18 укази можно е и да бил наменет за некои други работи освен државјанства. Исто така досега не видовме никој да објави дека му е потпишано со указ 55 - 73. Сепак, како ќе биде ќе видиме. Ајде, можда некој после 3ч наше време ќе објави потпис, кај мене нема уште ништо.
92xx/2015 na intervju bev februari 2016 .Jas od September 2018 sum polozitelno, veke 10meseci cekam potpis od Vicepresidente, inaku sum 56xx /2014, intervju maj 2014
NEPISMEN ZA 1и 4 месеци го извадив пасошот не треси глупости и не ги демотивирај луѓето.. Позз до сите не слушајте чиста среќа е целата процедура..Кога ке ти се смени во задолжителна, сметај уште 16 месеци ( најмалку ) до положително и од положително 6 месеци најмалку ( нека не ме разубедува никој дека не е така) позз.