Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024


  • Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.213
Поени од реакции
41.252
@Io Sono Interista
Па прашање е колку на сите тие играчи ќе им беше до тим кој застанува зад некој кој е со ставот дека место нив, треба бољи играчи да има. :)
Срамота е за ова воопшто и да дискутираме што значи за играчите, кој мотив ќе го имаат они да ги бранат боите на клубот, ако клубот наместо зад нив, застанува зад некој што не ги сака ?
Стварно апсурдно е да дискутираме за ваква работа, ниеден нормален тим не би постапил поинаку, односно, да го остават за капитен оној кој е на убедливо прво место на хејт листата помеѓу неговите соиграчи, а притоа причината за тоа е фактот што според него, они се лоши и тимот треба да има бољи кадар на тој дел од теренот.
Која е поентата он да биде капитен после ова а да лапа казна која ја заработува за 2 дена у тимов, исполнети беа буквално сите услови кои се косат со таа дефиниција за Капитен на еден спортски колектив.

Што се однесува до ванда, перишич всусшност беше еден од оние кои најмногу му асистирале на Икарди за време на неговиот престој во Интер, за перишич ти реков, бонус беше изјава која не се однесуваше на делењето топки, конкретно за тоа кажа боље играчи што ќе може да му подаваат ( а тука ти спаѓа цела средина, бековски линии, и крила ) отколку пари. :toe:

А дека клубот секако губи, губи, ама одберена е онаа опција у која најмалце ќе загубат, зашто застанување зад икарди и шансите да извисат од битката за ЛШ ќе беа енормни, така цел клуб ќе трпеше и навивачите, вака не е дека не можат соодветно да го заменат и да ја покријат таа дупка во тимот. Не е one man show играч, полесно може да се покрие ваква дупка отколку на пример ако си оди некој ко кристијано роналдо, меси или ибрахимович од тимот, за опцијата дибала, џеко и лукаку, ова сериозно би требало да се земе во предвид макар и мед и млеко тече во тимов на тема икарди ( најмногу ради дибала ).
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.289
Поени од реакции
15.490
Bene, агент на играчот, во случајов и негова жена, ги изруга Јавно сите играчи, у кој свет е тоа нормално кажи ми, збориме за голем клуб, не за фк беласица или академија пандев.
У кој свет играчите ќе поминат врз тоа ? Како да им е капитен ? На крајот од денот, него му беше тргната капитенската лента, а не дека играчите не сакале да играат со него веќе, му тргнаа лента, го викнале на утакмица, не дојде.
Толку, просто ко грав.
Тргањето на лентата беше едиственото решение кое управата можеше да го повлече, башка не беше тоа нивна одлука само, туку тренер плус марота плус сите остали, вклучувајќи го и занети.

Еј абе да жена ми така кажа, ние наместо пари, би одбрале бољи играчи од вас али ок е ја сум ви капитен мора да ме респектирате све е у реду. :)
Чекај сеа, не рекол неговиот агент дека сите играчи не чинеле, пошто Ханда и Шкринијар не можат да му наместат топка, така да тоа се однесувало можда на Перо и семоќниот Кандрева. Дека е лоша изјава, е лоша, ама дека на клубот била одлуката да го постави Икарди за капитен знаејќи дека не е Занети тип (и дека се помалце постојат таквите) и треба да се носи со последиците и да ги очекува.
Му ја тргнаа лентата, он можда глумеше повреден или што би рекле cool-down period имаше, се врати и тренерот не го игра цело време, што на крајот можеше да не кошта ЛШ (60тина мЕУР) + 60тина мЕУР цена минус на Икарди = 120мЕУР што ние ги немаме.

И ти многу самоуверено ги кажуваш работите, како да си бил на сите состаноци таму, прво може не било подржано од сите играчи, можда не биле ни прашани, второ можда Марота бил за Занети против, пресекол Жанг... Така да супер што читаш се, ама не пласирај дека цел свет бил против Икарди, зашто не знаеме. Сигурно се воделе дискусии, и некој преовладувал, дека сите кога ја слушнале изјавата, се собрале групно и му ја земале лентата, сигурно не било, не функционираат така работите.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.213
Поени од реакции
41.252
da be bene deka samo 2ca od 11 dusi asistiraat na eden napagac, narocito u moderniov fudbal kade bekovite se prakticno i krila, za sredinata muabet da ne praam, sea nie sto uste forsirame ograniceni fudbaleri na 10 pozicii na teren toa e drug muabet.
Izjavata e potpolno tocna, ama pogresen covek ja imase dadeno, toa e toa.

Za parite, ti se molam, 2-3 godini nikoj ne gi dava za nego, lani bese najdobar strelec, bukvalno na grb gi noesese, se okozi od igranje, sve praese, otkupna 110, tocno 0 ponudi, koj pa vi garantirase deka nekoj za nego ke dadese tolku pari cim do sea ne dale ?
Sezonava u prviot del bese podprosecen za negovi standardi, i vo LS izvisija, on ne se istakna, taka da cim posle ona lani ne dadoa nad 100 za nego, tesko deka i letovo nekoj ke dadese. Ja eve se ponasam ko da sum bil tamu, ti go da si tehnicki direktor u real, pa ubeden deka nekoj ke dade 100m evra, ubeden deka nekoj ko perez ke sedne na ista masa so Kurva za da dogovara plati. Sureee ...

Inaku deka ja ne sum bil, ne sum bil, ama site informacii sto izlegoa vo janvosta na kraj se ispostavija kako tocni, sto ne veruvam deka e slucajnost, baska i inter i mnogu drugi klubovi si imaat krtici u ekipa sto liknuvaat informacii od timot.
Na primer pred da mu se izvadi kapitenskata lenta, izlegoa spekulacii deka toa ke bide slucaj i deka del od igracite imale verbalna raspravija so nego na treningot po nedelata koga wanda gostuvase na toa tiki taka. Nit toa bese demantirano, nit pak toa sto se najavi, ne se desi, naprotiv, se desi, sto sigurno ne e slucajno, taka da postoi dobra osnova na del od tie informacii da se veruva zasto na kraj toa sto go najavuvale na kraj se ispostavilo i kako tocno.

p.s. Ako bile samo perisic i broz problemot, ili kandreva, a site ostanati igraci zastanale zad ikardi, kapitenskata lenta nikad nemase da mu bide zemena, ja ne vidov eden igrac da mu dade javno podrska, vklucuvajki go i lautaro, eden da kaze koj e i sto e ikardi za timot. Nigde ne go sakaat, u reprezentacija ne go sakaat, eden mesi ne go saka u tim od sto e gomno od covek, ama u inter ednostavno Mora da e covekot broj 1 za sve, alfa i omega, kapiten po sekoja cena. Moze ... u nekoj drug univerzum.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.289
Поени од реакции
15.490
Еве сега и јас не знам, ај ти што мислиш, колку ќе изгубевме со неиграње ЛШ плус Икарди на клупа четврт првенство? Колку милиони?

Плус со неиграње ЛШ се враќаме 2 чекори назад, Конте може немаше да биде тренер, Милан може ќе се издигнеше и ќе се боревме пак за 4то место.

Со ИО цело време го збориме истото, клубот над играчите и управата.
Јас се слагам за капитенската лента, не се слагам што не го играше Спалети или го вадеше од игра што можеше мн да не кошта, ти ова го игнорираш и се враќаш на играчите, на Меси, на утепаната репрезентација аргетинска, на Ванда...
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.320
Поени од реакции
57.790
Sezonava u prviot del bese podprosecen za negovi standardi, i vo LS izvisija, on ne se istakna, taka da cim posle ona lani ne dadoa nad 100 za nego, tesko deka i letovo nekoj ke dadese.
Како не се истакна? Ја да не им ги дадов головите на Тотенхем и Барса :pos:

Во ЛШ ја усравме заради Спалети. Тогаш (ти имаш заборавено) муабетите беа дека Спалети треба да се брка за да се спаси сезоната, а после се удри по Икарди. А за Икарди овде на форум јас бев од најумерените што мислев дека до 100 е во ред, овде сите скокаа дека и 110 се малце, пред да се издеси тоа со лентата. Факт е дека цената немаше да падне, барем не така драматично, ако не се одеше на ѓон.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.320
Поени од реакции
57.790
А преодниот рок уште не почнат... :)
 
Член од
6 април 2014
Мислења
4.940
Поени од реакции
6.116
I sega sto praime ke go trampame icardi so dibala odkoga sari im stana trener na juventus?
 

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Икарди е тешко копиле.
Управата се тешки ботови.
Зошто управата ботови? Како би постапил ти да си на нивно место, а имаш работа со, како што викаш „тешко копиле“?

За Икарди дека е гомно се слагам, ама ја искрено стварно не знам како би решила управата така голем проблем со човек кој е под влијание на обична курва. Па управата не се состои од еден човек кој самиот носи одлуки, имаш неколку директори чиј што глас држи и згора на се претседател на клуб.

Иако никој не знае што ТОЧНО се десило, мислам дека управата секако немала голем простор за маневри. Имаш гомно како Икарди против балкански менталитет и со тоа треба да се справи еден неспособен морон ко Спалети. Бог знае каква калакурница било. Можда решение би било извинување на Икарди (и јавно дистанцирање од зборовите на курвата) и нов договор и зголемување на плата. Можда со поголема плата ќе го натерале на такво нешто, јер парата буши... Така можда би било фер и сите би биле задоволни. Али јебига, ја усраа ептен, а најмногу крив за ова дефакто е Икарди.
 
Член од
16 април 2014
Мислења
7.058
Поени од реакции
11.026
@_The Great_

Се имам изјаснето барем 5 пати дека Икарди е гомно и сум на страната на управта во мечов :D
Гомното требаше да почека до летово и да си оди ако не најдат компромис околу новиот договор.
Али братот зеде да ги уценува на сред сезона, мислејќи дека ќе издрмосерат за да не им пропадни сезоната.
Управата се ботови и поради 100 други причини не поврзани со Икарди. Секоја година ја хејтам управава, нема потреба од поголеми постови за неа.
Тие си постапија добро после курназлачењево на папучаров. Доколку не постапеа така, ќе си ја ладеше курката секој поквлитетен играч. Можеби можеле некако да издејствуваат и да се договорат и да не кулминира ситуацијата, ама нема никогш да дознаеме дали било тоа можно и зошто НЕ..
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.213
Поени од реакции
41.252
Како не се истакна? Ја да не им ги дадов головите на Тотенхем и Барса :pos:

Во ЛШ ја усравме заради Спалети. Тогаш (ти имаш заборавено) муабетите беа дека Спалети треба да се брка за да се спаси сезоната, а после се удри по Икарди. А за Икарди овде на форум јас бев од најумерените што мислев дека до 100 е во ред, овде сите скокаа дека и 110 се малце, пред да се издеси тоа со лентата. Факт е дека цената немаше да падне, барем не така драматично, ако не се одеше на ѓон.
Прво да се разбереме, за каква цена правиме муабет ? Таа од 100 милиони до сега никој не бил спремен да ја понуди, дури не ни по ланската страшна сезона, тука можеме да претпоставуваме зашто е тоа така, а ако гледаме кого реал се одлучи годинава да земе, и што извади Марка у Февруари на сметка на икарди и реал, можеме да дојдеме до еден заклучок зашто конкретно они нит минатото лето, нит ова, не испратија некаква понуда за него.
За тоа дека се истакнал во ЛШ, сепак правиме нели муабет за 100 милионски играч, се истакна колку што се истакна и весино или наинголан, човекот не постоеше со Тотенхем гости, и ПСВ дома, така да си ја истера таа групна фаза ко и цела сезона, од крајност до крајност, муабетот ми е дека стаистиката не му беше наклонета, така да стварно не знам од каде таа убеденост дека за него некој ќе фрлел толкава пара оваа година а не се дрзнаа за такво нешто минатото лето кога имаа зицер со '' малата '' откупна клаузула.
Иначе, у право беа сите што тврдеа дека за ваков калибар на играч, у денешно време, таква клаузула е реално мала, ама за ваков карактер кој доаѓа у пакет со дроља, кога ќе размислиш, тоа претставува грабеж сличен на оној што јуве им го направија на јунајтед со Погба.

Еве сега и јас не знам, ај ти што мислиш, колку ќе изгубевме со неиграње ЛШ плус Икарди на клупа четврт првенство? Колку милиони?

Плус со неиграње ЛШ се враќаме 2 чекори назад, Конте може немаше да биде тренер, Милан може ќе се издигнеше и ќе се боревме пак за 4то место.

Со ИО цело време го збориме истото, клубот над играчите и управата.
Јас се слагам за капитенската лента, не се слагам што не го играше Спалети или го вадеше од игра што можеше мн да не кошта, ти ова го игнорираш и се враќаш на играчите, на Меси, на утепаната репрезентација аргетинска, на Ванда...
Не го игнорирам, напротив, за тоа што Икарди го направи он не смееше да припари на терен до крај на годината, играше само зашто Спалети немаше муда и карактер тоа да го направи. Oд сегашна перспектива тоа беше очајно лош потег на Ќељавиот, направи нешто што ниеден голем тренер не би го напраил, а импактот кој икарди го имаше врз тимот откако се врати беше смешен и очаен, типот ни пенали веќе не беше способен да реализира, а тоа можеше мн лесно да не кошта и лш. ;).

Еј, Мурињо памтиш што направи со Максвел, иако очајно ни фалеше играч и квалитет на тој дел од теренот ? Се буниш со раиола за нов договор ? Ајт мрш у три лепе и тоа пред двомеч со Јунајтед и доста деликатен период у сезоната и у серија а, кој играше до крај место него ? Кој го чуваше Роналдо ? Ебаниот сантон со 18 годинки ...
Ај сеа доброр размисли како Мурињо ќе постапеше ако некој играч одбиеше да патува со тимот на гостување у Европа, или ако истиот играч лажира повреда и одбива да се појави на тренинг :). Како ќе постапеше он, или пеп, или ферги на времето кој исто го изгуби погба за нула евра, а можеше милиони да направи, само зашто е говно од карактер, или еве сегашниов тренер, Конте, кој целосно го батали Диего Коста втората сезона, иако у првата му беше еден од клучните играчи за титулата.

Па уште сеа ќе го критикуваме спалети што не го играл, а обратно е, треба да трпи критика што го играше, икарди всушност не ни играше само 3-4 натпревари во Лига, не 10, а не играше зашто '' беше повреден '', а неговиот имапкт откако се врати беше очаен за играч со такви квалитети. Еден Меси нема таков кредит, да одбие да игра за клуб, да лажира повреди и да извиси соиграчи, навивачи и клуб, не па папиво.
Си има јасно прецизирани правила, би рекол и универзални, за секој клуб, како играчите треба да се однесуваат, овој све што можепе да сјебе, сјеба сезонава, и каснеше по репрезентативни обврски ( у меѓувреме и излажал дека не постоел начин да дојде на време ), и ова за кое сеа дискутираме, а овде се праи уште и муабет дека требале да му ја остават капитенската трака :eek:, или па ти сеа што викаш, го вадел од игра, е ај треба да го остават да се влече на терен и да тера курчобол иако до тој степен беше паднат што веќе и пенали не даваше. Со Емполи кога го извади цела меаца му свиреше, не само CN, зашо беше дно у најважниот натпревар за ланската сезона, никаква борбеност и желба да се надигрува и победи, таков беше скоро у сите натпревари откако се врати, а и пред да ја сјебе кога едно месец дена беше очај, а сите знаеме дека беше способен многу повеќе од тоа да понуди, мал исклучок е само мечот со Џенова, толку.
 
Последно уредено:
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.289
Поени од реакции
15.490
Таа е таа споредба, Максвел Икарди, и Погба непознатиот и Ферги :)
Нема врска, не ми одговори колку ќе изгубевме...
Енивеј, да се согласиме дека не се согласуваме.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.213
Поени од реакции
41.252
Таа е таа споредба, Максвел Икарди, и Погба непознатиот и Ферги :)
Нема врска, не ми одговори колку ќе изгубевме...
Енивеј, да се согласиме дека не се согласуваме.
Да, пошто кога играш против Јунајтед кои тогаш беа актуелни прваци на Европа, а Роналдо најдобар играч у свет, сасвим нормално беше да истрчаш со Сантон, кој уште идеше у средно тој период. Ок :)
Само се инатиш, а свесен си дека икарди немаше на терен да припари кај таков тип на тренери после такви испади, кои за многу помали работи санкционирале играчи.

Што се однесуе за ЛШ, на која основа после неговите игри тврдиш дека неговото неиграње ќе не коштало неидење таму ?
Па од моментална перспектива, подобро ќе беше воопшто и да не игра, а не да игра и да биде играч мање во најголем дел од мечевите каде стартуваше, бидејќи не знам дали си свесен дека од ноември 2018 од игра он нема дадено гол. Он не играше само на 4 натпревари бе човек, не на 20, и не играше зашо не сакаше да игра, не дека спалети одма го казнил, пред тие 4 натпревари, со него на терен, не се победи киево, се изгуби дома од болоња и гости од торино, се испадна од куп, се испадна од ЛШ. Буквално никаков импакт немавме од Икарди од декември па нагоре, вклучително и у последните 2 натпревари во ЛШ. Формата му беше за никаде сезонава, отсутен беше од теренот, други работи му беа приоритетни, Интер не, али тебе и таков каков што беше, мизерен, ти сметало што е заменуван. :)
Ако нешто сезонава можеше да не кошта ЛШ тоа се проблемите кои ги приредија он и неговата сопруга, покрај Спалети и неговата (не)способност, вклучително и менаџирањето на проблемите со Икарди кој и покрај се пак добиваше шанси од него, нит ги заслужи, нит пак откако ги доби, со играта на терен, заслужи да стартува и да припарува на истиот. Милан на пример, кога веќе ги спомна, беа победени без него на теренот, нас тој период не утепа Фиорентина, и педерското израмнување на крај, психолошки удар тука добија ама се стабилизираа колку толку и успеаа да си дадат сами на себе буст со победата против Милан, пораз таму и голема ќе беше веројатноста да извисиме од ЛШ битката.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom