5G брзини на 4G рутер, мало сутра.
А и овака на 4G само 12 мегабита е срамота.
Нека им е со среќа дајбоже со 5G да успеат. Барем добра покриеност со 4G имаат, за тоа не се утка.
Убаво што дуплираат брзини, глупаво што бараат да се продолжи договорот за промена на брзина. Прават и они некои нови експерименти за да лапнат некоја пара више мање, видоа по други ISP провајдери им отидоа 2/5 од корисниците, па као демек да ги повратат и да не изгубат уште толку сега нешто зголемени брзини, поевтини паќети.
Со ова Huawei ситуацијата, Америка уште еднаш се докажа колку е злобна земја. Прво уништувајќи држави, а сега и компании. Срамота.
Е сега јас да прашам нешто.
Епа сега, за година-ипол ќе се селам, се гради зграда позади мене, и океј топ се, албанци ја градат, али тоа нема везе.
Фирмата на памет не ја знам, али кога ќе дознаам ќе пишам. Не е некоја позната фирма, од Тетово се.
Е сега, незнам дали и во таа зграда ќе има оптика. Знам во сите нови згради под default има оптика, пошто и другар кога се всели во Elena Luka на самиот ѕид имаше апарат за оптички кабел. Да, све тоа океј, али ова е некоја "трета фирма" (фирма која што не е некоја популарна), па така да незнам дали ќе склучат некој договор со било кој ISP, нит па дали имаат.
Таа улица каде што се гради, 10000% оптика има, пошто кога копаа кај мене од таа улица копаа па накај мене.
Јас отидов проверив, и имаше на две места ископано, оптика никако да приметам, ни од било кој оператор, туку само црни кабли. Во едниот ископ каблите беа "соголени" па воочив дека станува збор за коаксијален кабел, што во превод значи вип. Телекабел нема шанси во нова зграда коаксијален да стави, а Телеком и Неотел немаат коаксијален, а во нови згради чисто оптика.
И сега?