Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
DUAL INVERTER E ILI INVERTER VJas se grejam samo na LG klima
Ok e
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Mislam deka ne postoi vakva klima koja ce raboti po ovaa sema: samo da ladi, a da ima EV. Za ladenje ne e ni bitno dali ima EV.Kako raboti klimata![]()
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Da, vo pravo si, sega primetiv. Posto temava e za domasni klimi ne ni zabelezav.Пишува за кола е ова. Колата има мотор за греење (и помошен греач кај поголемите коли)
Еве ти фотографии од климата на Macci https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-624 (се надевам нема да замери) но интересно е повторно да се прочита - беше доста драматично во изборот! .... Читај и понатаму за џамбо топлотните пумпи, како и за начинот за набавка клима во странство (повратот на дел од данокот), како и коментарите кои потоа следат, интересни се! Те немаше тогаш на форумов, па информирај се. Ете како за 370Евра (со вратен данок од 12%) се ќарува многу добра клима.... додека некои се плашат за гарацијата, верувам со следнава сезона (вкупно 4) Маци ќе си ја поврати климата (како инвестиција) те разликата меѓу греење на дрва и со клима ... или во во 4 сезони = LG Z12EM гага...DUAL INVERTER E ILI INVERTER V
3.5 ili 5.5 kw
Stavi sliki od klimata vnatresna i nadvoresna edinica.

Podobra od greeLC koja ja preporacuvash? 3.5?@brzi82
Najtopla preporaka i najdobra cena so najmnogu vgradeni funkcii ima GREE LomoLC i toa za najsniska cena od 20.990 vo sporedba so Mideata i Haierot.
Da ne te lazat prodavacive Zmigo i Najubaviov deka za poslabo treba da frslis 22.999 ili nedajboze 27.999den za klima koja ni servisno nema so skrieni podatoci.
Se obiduvaat da dokazat deka 2,8 ili 2,4 se pogolemi cifri od 3,2 zosto nikako ne im ide matematikava
Прегледај го приврзокот 210668
A za poznavacive na kompresori....Lomo ide so Daikin-Gree kompresor
Прегледај го приврзокот 210670
Не ќе да е нормално,иако не би паничел на твое место.Кога ја пуштам или кога менувам мод,тогаш да и јас слушам како “жуборење”,ама кратко трае и исчезнува.Ве ладат климчината???
Кај мене климата кога е на ладење има некое шупотење во внатрешната, исто како кога ќе ставиш на жешка рингла ѓезве со кафе да се вари.
Истиот звук го правеше во зимото при дефрост(знам дека префрла на ладење тогаш). При геење го нема тој звук се слуша само вентилаторот.
Бакар има ставено 3.5м и плус цевките што се на внатрешната 0.5м, околу 4м вкупно.
Звукот не е многу гласен на појак не се ни слуша.
За ладење колку што забележав убаво си лади така од кеиф измерив некои 7.2с на издув (температурите не ги забележав внатре/надвор).
Дали е нормално да се слуша таков звук или можеби тоа е од недоволно вакумирање па се слуша и воздухот кој кружи??
.