Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Најголемиот пораз во најголемата победа
Да се разбереме на самиот почеток, за да нема забуни на крајот: Вардар е приватен, професионален ракометен клуб, во доминантна сопственост на странец, со интернационален стручен и менаџерски тим и со врвни, професионални, исто така интернационални ракометари, и затоа секое негово поистоветување со државата Македонија, без оглед дали за некого таа е уште Република Македонија, или Република Северна Македонија, или БЈРМ, во најмала рака е неумесно.

Добро бе никако не можам да разберам како можат да бидат толку искомплексирани куртониве... Од секоја можна дупка им протекуваат тоа комплексите, една секунда не може да помине без да се просераваат нешто.

Најголемиот пораз во најголемата победа
Да се разбереме на самиот почеток, за да нема забуни на крајот: Вардар е приватен, професионален ракометен клуб, во доминантна сопственост на странец, со интернационален стручен и менаџерски тим и со врвни, професионални, исто така интернационални ракометари, и затоа секое негово поистоветување со државата Македонија, без оглед дали за некого таа е уште Република Македонија, или Република Северна Македонија, или БЈРМ, во најмала рака е неумесно.

Добро бе никако не можам да разберам како можат да бидат толку искомплексирани куртониве... Од секоја можна дупка им протекуваат тоа комплексите, една секунда не може да помине без да се просераваат нешто.

„Еве, се ближи Парадата на гордоста. Ајде да бидеме навистина горди!„

Се ти кажува последниот реченица од текстот.

„Еве, се ближи Парадата на гордоста. Ајде да бидеме навистина горди!„

Се ти кажува последниот реченица од текстот.
може само да се надеваме дека ќе врне тој ден

Мммммм, Северxhански солзи....

giphy.webp

може само да се надеваме дека ќе врне тој ден

Абе и град да паѓа комуњарата ќе мора да излезе и да слави „европски вредности„. Батали таму што руско-приватниот Вардар е шампион на Европа, дај да ги славиме педерите во нашата земја!

Не знам, постои ли левица? Инаку секој критички напис за нечие забегување за “десницата“ е лево а за “левицата“ е десно. Да, преферирам алтруизам пред егоизмот.
Проблемот е што на некои им смета неправда направена пред 70 години а не им смета неправда направена пред 25 години (милениумскиот грабеж на тнр. општествен имот), мене ми смета и едно и друго, велиш тоа ме прави погоден за лепење на етикета левица? (јас пак цело време мислев дека ме прави перфекционист! :jeeee:)
Мене повеќе некако ми влечеш накај наивни уметници, од оние подобрите.

Го кренале знамето од Вергина на јарбол во Келн и сега на Твитер северџаните се на апарати :icon_lol:

Nadvor od severna zavrsuvaat ingerenciite na severgjanite. Kratko i jasno. :)

Poverovatno e deka posle ,,golemata nužda,, deka ke go pustat kazanceto so voda i seto toa da odi niz kanalizacija
Ne za džabe ja vikaat Golemata orospija....samo koj im veruva(l) e prašanjeto

PS. Onoj Erol, noviot direktor na Agencijata za razuznavanje e onoj od tvojata generacija.....sto sedeše nad gimnazijata vo vojnite zgradi
Џеко?[DOUBLEPOST=1559559734][/DOUBLEPOST]
Ic ne caktisav deka go ljufnav cikmakot :rolleyes:
Не се уљандисвај. Пали патиките и назад да го најдиш.

Е па овој имаше изјави на ТВ за Самсоненко каде му посакуваше „пријатно и со здравје да си оди од МК“. Затоа сега кога се освои Европа, има нетрпеливост кон власта да не се меша во славењето. Вардар е туѓ проект кој сегашнава владеачка гарнитура сакаше да пропадне (барем индиректно), па сега имаат право да стојат настрана, можат да аплаудираат ако сакаат.

Во меѓувреме, прц:
„Мојата земја се вика РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ – Столе го поправи водителот на прес конференција
Се плашам да не биде уапсен кога ќе се врати на аеродром.[DOUBLEPOST=1559560602][/DOUBLEPOST]
Можно е да прислушкувал ѕа берза, а може и не, треба да се докаже. Ама дека самиот себе се прислушувал, тоа не е баш веројатно
Нормално.[DOUBLEPOST=1559562333][/DOUBLEPOST]
Многу се слагам визави комунизмот. Може и од лични причини...дедо мој бил застрелан 45та без суд и пресуда, наклеветен дека бил пробугарски настроен...а всушност имал разработен фотографски дуќан, а бил популарен и кај женски свет, па веројатно бодел очи на некои фрустрирани комуњарчиња.
И да бил пробугарски настроен некој, тоа е негово право. Многу навредливо е кога имотните луѓе во 1945 г. се нарекуваат квислинзи и предавници. Прво, не можеш да одредиш кого (би) го предале, македонска држава не постоела, па, единствено би можеле да дискутираме дали ја предале постоечката држава во која живееле, Кралство Југославија.
Второ, од лично искуство знам дека дедо ми не бил ни пробугарин, ни предавник, ни квислинг... бил крајно чесен и работлив и имал дуќан, нешто како колонијал... и „другарите“ му го одзеле. Објектот му бил под кирија, ама му ја затвориле „фирмата“. Зошто? Јас би рекол дека пролетерите кои тоа го правеле биле претежно легачи, неработници, пијандури, коцкари, недомаќини, „некаматни“... на кои им било криво што некои место да трошат по кафеани, жени... работеле и создавале нешто и се грижеле совесно за семејството. Па, им одзеле. Па дури и ги понижувале, а и убивале. А некои имотот го спечалиле работејќи по Америки и други места на гурбет, со години. За да некои неписмени пролетери, „во името на народот“ да им го одземат.[DOUBLEPOST=1559563553][/DOUBLEPOST]Најголемиот пораз во најголемата победа
На крај пишува, „Еве, се ближи Парадата на годоста. Ајде да бидеме навистина горди.“

Нека си биде секој што сака, ама што има со тоа да се гордееме сите, па уште јавно? Овие паради се тотални глупости. Може да се протестира за некои дискриминации, ама вака да правиме циркуси... нема потреба, а и многу вулгарности и недоличности имало застапено на оние што сме ги гледале на медиумите.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom