Zdravo dechki, dolgo vreme ne bev aktiven na forumov pribidejki si ja zaborajv lozinkata i mi beshe mrza da ja restartiram. Megjutoa, nekoe vreme ve chitam i gledam deka imat dosta chlenovi sho se razbiret na ovaa tematika i bi sakal da pobaram sovet/mislenje od vasha strana.
Vo Germanija sum vekje 5 meseci i ne deka nekogash sum bil fit, ama pak sea epten se zapustiv. Rabotam po 9 sati vo kancelarija, gubam vreme po sat,sat i pol vo denot na prevozi taka da noviot nachin na zhivot si go zede danokot.
However, pred 2 meseci zapochnav nekoja si dieta/reducirana ishrana propratena so teretana (4-5 dena nedelno, megjutoa mnogu pojke fokus na kardio : steper,trchanje na traka,orbitreci,rowing spravi itn tin).Vo globala ne znam kolku se tochni merachite na potrosheni kalorii sho se namesteni na gorenavedenite spravi, ali vo prosek sum pomegju 700 i 1100 izgoreni kalorii na vezhbanje. Nekoj si specifichen plan na ishrana nemav, ali vo princip beshe vaka :
Doruchek : retko go imam, ali ko kje go imam e ili ovoshje (banana,jabolko), mnogu retko parche dvopek so kashkaval, ili pak chinija cereals.
Ruchek : pileshko,riba ili teleshko so kopmir i oriz (vareni,bez mnogu zachini) i obavezno zelenchuk (grashoci,brokuli,morkov) i salata.
Vechera : najchesto tuna konzerva vo kombinacija so pchenka, nekogash 2-3 vareni jajca so 2 parchinja dvopek, porcija salata ili porcija testenini (pusto nemozham a da gi nemam barem ednash nedelno na meni)
Lebot prestanav da go konzumiram, kafeto bez shekjer da go pijam i shekjeri od tipot na chokoladi,slatki, gazirani/konzervirani sokovi skoro 100% go isfrliv od upotreba. Niti chipsoj,smoki i ostali zaebancii. Alkohol samo za vikendi.
E sea, oslabev okolu 6 kilogrami vo tekot na ovoj period, ama nekako osekjam deka stagniram (teloto mi se navikna) i deka ne gubam na kilazha (momentalno sum 90-91, celta mi e da slezam do 84). Ne me bivalo nikogash vo razbiranje i kombiniranje na jaglehidrati,proteini, masti i slichni nutricionistichki vrednosti, taka da dosta raboti koi sho bea spomnati niz izminative nekolku strani ne gi razbiram. Sho znachit deka, dokolku nekoj e raspolozhen nakratko i so prosti zboroj sho bi mozhel da smenam,dodam ili pak otrstanam od gorespomenatoto, a bi me doblizhilo do toa nekoe prodolzheno gubenje na tezhina - bi vi bil iskreno blagodaren
Se izvinuvam na podolgiot post, pardoniram ako naprajv guzhva.
Sekoe dobro