Која медиумска пропаганда бе што тропаш? Мене ли ќе ми кажуваш како функционираат навивачките групи? Прво, пораснав како спортиста, играв за клуб со навивачка група, второ, пратам повеќе групни спортови каде навивачките групи се дел од истите, трето, сум присуствувал самиот на такви настани, и тоа на многу.
Отидов да гледам Вардар-Металург пред 4-5 години у Автокоманда, сакав у неутралци да седнам тој ми вика другар само на трибинава кај Вардар има место, ако сакаш таму, ако не тешко. Ок, ај таму отидов, едвај жив искочив, стол ќе јадев у глава, за влакно се избегна сериозен инцидент со многу повредени. И зошто? За кој кур се тепаат? Ја не ти зборам за човек што отишол на неутрална трибина и си навива за својот клуб, пцуе, вика, се радува, бодри, се е тоа нормално, јас ти зборам за ултрасите, хулиганите, дегенериците што се у филм дека се некој фактор а уствари се шлајмот на општеството.
Еве ќе ти кажам една проста случка за твоите хуманитарци. Играше МЗТ со Кофув во Гевгелија, им организираше клубот два автобуси на Фемили за да одат и да го поддржат МЗТ. Знаеш дека ограбија две бензински на враќање и дека комплетно ги руинираа двата автобуси? И тоа на што личи? И тоа ова е само една дешавка, ако сакаш уште 50 вакви ќе набројам. Преку кур ако организирале хуманитарни акции кога со други дела ќе се испосерат на сето тоа.
Медиуми ми полнеле глава мајко мила, божем немам очи да видам што се случува.