Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
а во Ново Село
.. е сега пак добива градоначелник од СДСМ , ама со 6 гласа :cool:
Тоа кажува за капацитетот на народот. Партиски. Како беше она? Како стока на гласање?[DOUBLEPOST=1557130397][/DOUBLEPOST]
Edno e sigurno, VMRO DPMNE nevermore! Sea ushte da se pojavi treta opcija bolja od site drugi sho gi imame oti niedni ne se dovolni dobri za bilo kakov znacitelen progres na drzavata.
Како невер, море? Па партиски победи вчера. После сета голгота што му ја прават, како партија освои најмногу гласови. По само 2-2,5 г.[DOUBLEPOST=1557130542][/DOUBLEPOST]
Jас сум нова на форумов и сакав да прокоментирам.
Јас лично гласав за опцијата на Стево бидејки сметам дека имаат добар концепт за да се интегрираме во еу и нато. Не е сам така како флоскула кажано туку затоа што сметам дека е добар тој концепт каде се трудат во тој сегмент.НЕ сметам дека е идеално но добро е и ке се осекаат промените понатака посебно ако ги отвориме поглавјата каде ке почнеме формално да ги отвааме поглавјата а со тоа и ке се подобри квалитетот на живеење. Тоа нема да се осети за година две но на долг рок ке биде корисно за нас но и ке бидеме ментално зрели за да созрееме во едно демократско општество, каде ке ни бидат отворени границите и ке бидеме рамноправно со другите европјани.Ке имаме помош за обнова на патишта, земјоделиа, стипендија слободен проток на знаање и такви работи. Јас сум за овој концепт.
Е многу јак концепт, свиткај ја кичмата и наврти го задникот. Концепт... бог да чува. Без достоинство, како стока. А башка што 100 лаги кажаа, дека нема менување на име, на устав, итн, итн...

Последно уредено:
Колку се за никаде. Овој Мицковски вели да биле парламентарни избори ќе победиле - и дедо ми да беше женско ќе ми беше баба. Вели гласовите од народот отишле за Силјановска - а овие кај Пендаровски од каде дојдоа? Пак се "мрчи" за изборни нерегуларности, сите што губат се лутат нели? Оваа па вели и зборувале дека откога влегла во претседателската трка се подмладила. Целосно вон реалноста.

ДПМНЕ има две опции:

1. Да застане цврсто против преспанскиот договор и сета сила да ја насочи кон поништување на тој договор. Сите следни изборни кампањи да им бидат само со оваа цел.

2. Да се помири со договорот, и да се заложи цврсто дека ќе го почитува и цел ќе им биде влез во НАТО и ЕУ со истиот тој договор. Сите следни изборни кампањи да им бидат само со оваа цел.

Се друго измеѓу (токму тоа и што го прават) е чиста борба за гласови и власт, сакајќи да им угодат и на едните и на другите.

Makedoncite veke 2god masovno begaat, komunjarite toa dobro go znaat, zatoa ne uspea siljanovska da sobere poveke glasovi, imase nekoi procenki deka otkoga dojde sds na vlast se iseleni poveke od 150000 luge, sigurno najgolem broj od tie se etnicki makedonci.
I da pobedese siljanovska nemase nisto da se smeni, makedonija e veke mrtov konj nema vrakanje nazad. pobedata na pederovski e zadniot cin na zabivanje na sajkite na kofcegot.
Се знае, мртов коњ не пува, но познати се случаи кога "пувнал" и засмрдел се наоколу. Да се надеваме на тој редок исклучок од правилото, само тоа ни останува.

Уште еднаш се потврди дека кај шипурките нема опозиција, сите работат заедно, џабе муабетите дека не се мирисале. Села Беса меса тоа све е ситна боранија, играат како ќе им каже Аце Антич.

Makedoncite veke 2god masovno begaat, komunjarite toa dobro go znaat, zatoa ne uspea siljanovska da sobere poveke glasovi, imase nekoi procenki deka otkoga dojde sds na vlast se iseleni poveke od 150000 luge, sigurno najgolem broj od tie se etnicki makedonci.
I da pobedese siljanovska nemase nisto da se smeni, makedonija e veke mrtov konj nema vrakanje nazad. pobedata na pederovski e zadniot cin na zabivanje na sajkite na kofcegot.

Токму така последните 2 години околу 500.000-1.000.000 се иселија одкако е Заев на власт, ама претходните 12 години со ослободителите на власт, ниту една душа не се исели од С.Македонија, чунки се возеа Ферариња и мед и млеко течеше, Чијзс шо се нема да се изначита човек од фироманиве.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Untitled.jpg

Пендаровски победи со гласовите од Албанците. Незнам што не е тука јасно.

Ова гласачко тело да се проектира во Парламентарни избори каде гласовите од Албанците ќе се исфилтрираат во пратеници од ДУИ кој ќе има повеќе пратеници и мандат да формира Влада? СДСМ или ВМРО?

Прегледај го приврзокот 208584

Пендаровски победи со гласовите од Албанците. Незнам што не е тука јасно.

Ова гласачко тело да се проектира во Парламентарни избори каде гласовите од Албанците ќе се исфилтрираат во пратеници од ДУИ кој ќе има повеќе пратеници и мандат да формира Влада? СДСМ или ВМРО?
Skiptarite. Bez razlika na toa kolku pratenici ke imaat. Sledniot premier e 100% ljocka, a slednata vlada ke bide so 90% ljockarski ministri (segasnava e so poveke od 50% ljocki, megu koi ministersto za obrazovanie i ministerstvo za kultura sto treba da se glaven stolb na narodot i nacijata). I ovoj post zapamtete go.

Последно уредено:
Do krajot na mandatot na kgbovcite vo severna skiprija ke nema nezaposlen ljocka, site ke bidat na drzavna cicka, sekoj vtor ke bide vraboten kako preveduvac, vo sekoj mk grad ke se dovleckaat po nekolku ljockarski vazali za dobroto na sozivotot. neka vi e nazdravje.[DOUBLEPOST=1557135306][/DOUBLEPOST]
Токму така последните 2 години околу 500.000-1.000.000 се иселија одкако е Заев на власт, ама претходните 12 години со ослободителите на власт, ниту една душа не се исели од С.Македонија, чунки се возеа Ферариња и мед и млеко течеше, Чијзс шо се нема да се изначита човек од фироманиве.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vremeto ke pokaze kolku begale togas kolku sega, ako togas se iseluvale pretezno od ekonomski pricini sega se bega od masovna siptarizacija.

Во Севернава никогаш нема да се возат Ферариња, ама не е тешко да се спореди кој колку сработи, направи...[DOUBLEPOST=1557135562][/DOUBLEPOST]
Sledniot premier e 100% ljocka, a slednata vlada ke bide so 90% ljockarski ministri (segasnava e so poveke od 50% ljocki, megu koi ministersto za obrazovanie i ministerstvo za kultura sto treba da se glaven stolb na narodot i nacijata). I ovoj post zapamtete go.
Консензуален?[DOUBLEPOST=1557135863][/DOUBLEPOST]
Северџани како тебе[DOUBLEPOST=1557130194][/DOUBLEPOST]Шала на страна овие тука се Северџани од Албанско етничко потекло
Па, во душа не сум Северџан, ама официјално Зоки кој се колкнеше во најмилото, не направи Северџани сите. Па и Албанците (оригинално, Шќиптарите)

Последно уредено:
Северџаните за две -три години постигнаа многу.Се одкажаа од македонсгото малцинство во Грција,ја испоплукаа македонската дијаспора,за сметка на онаа од швицарска,ги испоплукаа македонците од Пустец пошто албанците од косово им се поомилени кога гласаат кај нас и нормално ни ја ремонтираа историјата.Не ми е јасно со кое лице плукаат по овие со бугарски пасоши?Кои лицемери,невидена беда од полтрони.

Северџаните за две -три години постигнаа многу.Се одкажаа од македонсгото малцинство во Грција,ја испоплукаа македонската дијаспора,за сметка на онаа од швицарска,ги испоплукаа македонците од Пустец пошто албанците од косово им се поомилени кога гласаат кај нас и нормално ни ја ремонтираа историјата.Не ми е јасно со кое лице плукаат по овие со бугарски пасоши?Кои лицемери,невидена беда од полтрони.
Дали знаеш дали може приватно да се постави уште еден бројчаник на Порта Маќедонија, каде што ќе се бележат сите лаги на Заев (со СДСМ). На Зоки му дозволија приватно да си намести (би требало да плаќа дебела кирија, како за билбордите), па не би требало да се дискриминираат други ако сакаат исто.
Би била корисна ваква информација, ако некој е запознат.

2016та.
СДС + ДУИ = 523777
ВМРО = 454577

2019та.
СДС + ДУИ = 436212
ВМРО = 377713

Eve vi za razmisluvanje zosto se tolku padnati brojkite, vrti suci znaci tocni se podatocite to est spekulaciite za iseluvanje na 150000 gragani za 2-3god otkoga komunjarava dojde na vlast da ja zakopa makedonija. Od tie 150000 bidete sigurni deka najgolemiot del se etnicki makedonci, megu niv i golem broj sareni amebi i parameciumi koga vidoa kakva corba im svaril svajcarskiot dudlac.

2016та.
СДС + ДУИ = 523777
ВМРО = 454577

2019та.
СДС + ДУИ = 436212
ВМРО = 377713

Eve vi za razmisluvanje zosto se tolku padnati brojkite, vrti suci znaci tocni se podatocite to est spekulaciite za iseluvanje na 150000 gragani za 2-3god otkoga komunjarava dojde na vlast da ja zakopa makedonija. Od tie 150000 bidete sigurni deka najgolemiot del se etnicki makedonci, megu niv i golem broj sareni amebi i parameciumi koga vidoa kakva corba im svaril svajcarskiot dudlac.
Покрај иселувањето на сите му е преку таквото, еве јас не отидов на избори ниту мојата фамилија, а исто и дел од другарите и нивните семејства и нема да излезам на избори додека сум во државава.

2016та.
СДС + ДУИ = 523777
ВМРО = 454577

2019та.
СДС + ДУИ = 436212
ВМРО = 377713

Ова може да се гледа и од друг агол.
Во 2016та ВМРО беше на власт па вршеше силни притисоци врз гласачите (вработените, посебно на државни јасли). Од друга страна СДС вршеше невиден поткуп (вреќи брашно, пакети зејтин, па и „суви“ евра). Сега ниту едните, ниту другите немаа таква можност; првите не се на власт, вторите ги потрошија Сорос-еврата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom