Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Интересен е друг аспект на ова со Најт Кинг. Луѓево се разочарани пошто набрзинка го убиле, изненадно, му ја скратиле причата, не знам ти што. Јакото е што коа ќе размислиш, тоа коа се дешаваше со други ликови у првите сезони беше прејако нели. Роб коа го скратија со Ред Вединг, Нед исто нормално, Оберин и остали. Имаше дури и фаци тука што пишуваа дека би било јако тогаш Џејми да ја збрцаше Дени коа се улета накај неа, пошто тоа би било prav gejmotron moment!!

Али очигледно ова важи само коа наебуваат "the good guys", и никој не му текнува дека баш и смртта на Најт Кинг е у тој контекст. Се заеба пошто не ги увиде сите фактори, си среди план за Џон, Денерис и останатите што бранат, али ја потцени моќта на Бран и нинџа man-made способностите на Арја, и затоа и наеба. Исто како и многу други претходни ликови во серијата.

ARE YOU NOT ENTERTAINED?!
НЕ...
Хехе..се заебал НК ??! Никад он неможе сам да се заебе!
Го заебаа овие од HBO.... го убија човекот како "обичен идиот"...Никогаш више нема да им стапне во серија....

Него....пошто оваа сезона е ултра добра...не ли можеа да си повикаат некој си guest star како на пример во Friends што беше Брус Вилис, Џорџ Клуни...etc....
Еве да си го повикаа Леголас од LOTR....Типот ќе изиграше едно пајдушко врз главите на Белите Шетачи, ќе му забодеше 5-6 стрели во г'з на НК...etc...

Scenata ke bese popravena ako ovoj nesto mu prozborese na bran, ili ako bran direktno napravi nesto za ovoj da oslabne.Ne sfakam koja e mokta na Bran sho bese potceneta? Bran sho sred bitka se vargna da glea prime time TV, Hbo, Netflix ili ne znam sho?

.

Па поголема глупост не сум прочитал :D Требал да му прозбори чоекот, да му седне у скут, да си каже шо го мачи, може и некоја смрзната солза да пушти. дај жити се

Ми се чини дека дијалогот помеѓу Бран и не знам кој сега, погрешно ве наведе сите да мислите дека целта на NK е да го убие Бран. Неговата цел е иста и денес и пред 8000 години, а тоа е, да ги збрише живите. Црвените викаат тој е смртта, смртта е ултимативниот непријател.
За исполнување на неговата цел е многу битно и да го убие Бран.

Мене не ми личи дека серијата остана нешто многу-многу должна објаснувања околу NK & WW.

Последно уредено:
Se podrazbira deka nekoj morase da go ubie NK, ne znam podobar nacin od ednoto od licata na smrtta da go stori toa. Edinstveno sto ne ocekuvav vo ovaa epizoda da bidne toa. Mi ostanuva nejasno koi se i sto se tie so nego sto bea, valjda 4 javaci na apokalipsata. I se znaese oduvek kvalitetot na GoT, toa e super serija ama ne e BB ili Six feet under, ne razbiram sto e ligavenjevo sea.

4:30 - 4:50 Збори за нешто, што го збориме тука два-тројца, а кое поише од пола форум не го конта.
Финтата е што овој лаже бесрамно дека се труделе тоа да го постигнат. Можам лесно со два-три примера да го демантирам.

Теоријата на Max Legend држи највише вода:

>Последни епизоди на Game of Thrones
>Сите се подготвуваат за големиот шоудаун
>На изненадување на сите, Серсеи ја кани Денерис на дипломатска чајанка, Денерис прифаќа
>Можно е дипломатско решение за да нема нова борба
>Дени кине конци бидејќи чајот е отровен
>Серсеи: ова беше лесно, мислев дека нејќе чај
>Нашите очекувања се субвертирани
>Џон со Рејгал влегува во борба со Еурон кој има голема балиста
>Рејгал го јагленосува Еурон, Еурон ја пали балистата, проектилот го гаѓа Рејгал
>Рејгал паѓа, го смачкува Џон
>Серсеи е во салата каде што е престолот, салата е полна со стражари, а Арја со брзина на шонен протагонист се телепортира позади Серсеи
>Арја е спречена од обични стражари
>Арја: зошто ова не ми успеа
>Нашите очекувања се субвертирани
>Серсеи сака лично да ја егзекутира Арја, но Арја го вади лицето и е всушност Џејми
>Серсеи шок
>Џејми ја користи приликата и ја убива Серсеи
>Џејми си го вади лицето за да видиме дека е Арја
>Вистинскиот Џејми се појавува со Санса и Тирион
>Дознаваме од Тирион дека Џејми е всушност таен агент на ЦИА кој работел на поставувањето на Санса и Тирион на железниот престол
>Чекај малку, кој ја правел епизодава
>Проверува на imdb
>Сценарио, продукција и режија: Хидео Коџима
>Хм, има смисла
>Нашите очекувања се субвертирани повторно
>Дрогон го фаќа депресија и си заминува од Вестерос
>Некое време поминува
>Санса и Тирион имаат дете, го нарекуваат Малопрст
>Самвел Тарли живее со Гили и малиот Сем, пишува книга за случувањата во борбата за престолот, ја нарекува The Hobbit: There and Back Again
>Планината и Сандор се помируваат, стануваат полицајци
>Даарио Нахарис најавува голем концерт во Скопје
>Тирион и Санса владеат мудро, има просперитет, Арја им е телохранител, Џејми е раката на кралот
>Одеднаш во кралската сала влегува Бран, целосно задишан
>Што ти е, го прашува Арја
>Нешто не е во ред!, вели Бран
>Полека подигнувам веѓа
>Хм, што би можело да биде
>Сите излегуваат од замокот
>Земјата забрзано се заладува, се наближува снежна бура, мртви оживуваат
>Ноќниот крал всушност и не беше ноќниот крал, тоа бил само генерал
>Вистинскиот Ноќен Крал потајно се подготвувал и ги проценувал силите, собирајќи нова војска на мртвите
>Некој заборавил да ја закрпи дупката на Sидот
>Ноќниот Крал лесно навлегува во рестото на Вестерос, гледаме како војската се приближува кон Кингс Лендинг
>Последна сцена: Бел Шетач замавнува со мечот кон Арја
>Екранот станува црн
>Зјаам кон екранот со подзината уста додека тера end credits
>Има екстра сцена после end credits
>Што е ова?
>Гледаме лик кој полека ги отвара очите, камерата е во прво лице, по рацете и ставата се препознава дека е Арја
>Арја седи на запрежна кола, рацете и се заврзани
>Спроти неа има брадосан маж
>Мажот ја гледа и и вика: Hey, you. You're finally awake.
You were trying to cross the border, right? Walked right into that Imperial ambush, same as us, and that thief over there.
>Се појавува голем наслов на екранот
>Насловот гласи The Elder Scrolls: Skyrim, нова ТВ серија на HBO
>Todd Howard, you did it again!

Mnogu si daleku i ne pravis dobra poenta.
Rob, Oberin i Ned bea zrtvi na sopstvenite karakterni osobini. Ned ja izgubi glavata poradi naivnost, Rob poradi naivnost i ljubov, a Oberin poradi premnogu gordost.
Ovie karakteri se daleku posakani i se kultni likovi na serijata i na knigite iako veke se odamna mrtvi. Covecnosta, i greskite koi gi pravat se onie koi nie gi pravime vo sekojdnevieto. Martin pretstavi deka vo minatoto i vo drugo scenario tie sekojdnevni greski kostaat zivot.

Night King e kreacija na Dumb&Dumber. Edinstveno nesto so znaeme za nego deka e napraven od decata na shumata. Spored shouto, on e smrtta, on e studot i tolku. Ne znaeme koi mu se planovite, ne znaeme kakov mu e karakterot bidejki go nema.
Build up kolku sakas 4 sezoni focus na nego. Zmaevi se sobraa, crveni vesterki so 10 prorostva, Jon ozivea, Dotraki i Unusllied sho nikogas ne stapnale na kontinentot za sho?
Za Arya da se teleportira i da go zbrca so nozeto. Arya sho prv pat go glea i sho nema nisto i nikoj licno izgubeno od nego.
Scenata ke bese popravena ako ovoj nesto mu prozborese na bran, ili ako bran direktno napravi nesto za ovoj da oslabne.Ne sfakam koja e mokta na Bran sho bese potceneta? Bran sho sred bitka se vargna da glea prime time TV, Hbo, Netflix ili ne znam sho?

Antiklimakticen kraj za tolku build up.
И Најт Кинг има карактерни особини, и наеба ради нив :)

f5f31ca1-bd87-423e-a876-4d8559316d04.jpeg

И тој е битен играч у причава кој наеба, ЗАРАДИ одредени карактерни особини. Исто како сите останати пред него. Пошто и тој е фацка, и тој има цели и замисли кои ги планира и ги замислува, ама и тој си има маани. Баш начинот на кој што умре го посочи тоа. Дека и покрај тоа што е друга „раса“, сепак има и тој свој мозок.

За Роб исто се билдаше хајп цели три сезони, и токму тоа ги навлече фановите да гледаат ГОТ. И на крај кој го скрати? Фреј што не мрднал од кулите? Болтон што дотогаш беше небитен поданик на Старкс? Арја е многу порелевантна у споредба со нив, пошто е истренирана од најјаките убијци во ГОТ универзумот.

И кога уствари се појави Најт Кинг? Во четвртата епизода од четврта сезона. Кога умре? Три и пол сезони после тоа, речиси исто како Роб. Што им се случи на двјацата? Им се уништи цела армија и сета замисла за све :)

Што знаеме за него? Све. Оружје направено од Children of the Forest, за да ги уништи луѓето. Во шоуто, од тогаш досега е останат со таа замисла. Во книгите, веројатно неговата раса развива почовечки способности и се поврзува со Старкс во еден момент од историјата. Разликата? - Книгите малку подетално ги објаснуваат овие работи, како и за сечија друга приказна во шоуто, така и за White Walkers.

Поентата е, секој си има ахилова пета, колку и да изгледа прејак, за све има решение. За него Valyrian Steel, за змаевите балисти, за Роб брак, за Нед тупоќа, за Литлфингер преголема амбиција...

... а за The Mountain, the Hound.

SOUND THE CLEGANEBOWL TRUMPETS !!!

Последно уредено:
@RickyLFC9 Батали тоа, врска нема тоа што пиша, сеа ќе стаам кец на imdb. Kappa :icon_mrgr:

Исто така, кога се гледаа во очи со Бран, како да приметив мала збунетост кај НК, веројатно затоа што виде дека Бран, односно 3ЕР, нема страв. Само мое мислење после 100 пати гледање на таа сцена.

Ми се чини дека дијалогот помеѓу Бран и не знам кој сега, погрешно ве наведе сите да мислите дека целта на NK е да го убие Бран. Неговата цел е иста и денес и пред 8000 години, а тоа е, да ги збрише живите. Црвените викаат тој е смртта, смртта е ултимативниот непријател.
За исполнување на неговата цел е многу битно и да го убие Бран.

Мене не ми личи дека серијата остана нешто многу-многу должна објаснувања околу NK & WW.

Се слагам. Не знам зашо сите толку плачат по тоа објаснување. Па и уште глупите коментари како НК требал да прозбори :D
Нема да штети ако каже нешо брен следнава епизода, ама и да не. фак ит. Замисли се остварија глупите теории со Night Queen и слично, тоа ќе беше многу по мики маус од ова што е сеа.

Јас и давам шанса на причата до крај, уште 2 цели филма има по минутажа серијава, свашта може да се исподеси. Секако, на крај може да сум и јас незадоволен у глобала. Ама мислам дека се истрчуеме со судење.

59211444_10161792127690128_2237323493270093824_n.jpg

Па поголема глупост не сум прочитал :D Требал да му прозбори чоекот, да му седне у скут, да си каже шо го мачи, може и некоја смрзната солза да пушти. дај жити се
Kako be nemas, pa vajda imase prevod na epizoda 3

Прегледај го приврзокот 208491

И тој е битен играч у причава кој наеба, ЗАРАДИ одредени карактерни особини. Исто како сите останати пред него. Пошто и тој е фацка, и тој има цели и замисли кои ги планира и ги замислува, ама и тој си има маани. Баш начинот на кој што умре го посочи тоа. Дека и покрај тоа што е друга „раса“, сепак има и тој свој мозок.

За Роб исто се билдаше хајп цели три сезони, и токму тоа ги навлече фановите да гледаат ГОТ. И на крај кој го скрати? Фреј што не мрднал од кулите? Болтон што дотогаш беше небитен поданик на Старкс? Арја е многу порелевантна у споредба со нив, пошто е истренирана од најјаките убијци во ГОТ универзумот.

И кога уствари се појави Најт Кинг? Во четвртата епизода од четврта сезона. Кога умре? Три и пол сезони после тоа, речиси исто како Роб. Што им се случи на двјацата? Им се уништи цела армија и сета замисла за све :)

Што знаеме за него? Све. Оружје направено од Children of the Forest, за да ги уништи луѓето. Во шоуто, од тогаш досега е останат со таа замисла. Во книгите, веројатно неговата раса развива почовечки способности и се поврзува со Старкс во еден момент од историјата. Разликата? - Книгите малку подетално ги објаснуваат овие работи, како и за сечија друга приказна во шоуто, така и за White Walkers.

Поентата е, секој си има ахилова пета, колку и да изгледа прејак, за све има решение. За него Valyrian Steel, за змаевите балисти, за Роб брак, за Нед тупоќа, за Литлфингер преголема амбиција...

Night King vo ovoj format go nema vo knigite. Verojatno mislis na Nights King sho e drug lik.
Night King serija e pretpostavuvam najblisku na Great Other, protivnikot na Rhollor.

Ne znam sho drugo da recam osven stvar na vkusovi. Kako i za muzikata. Toa ti e mnogu poveke karakterna osobina osven ja ozivuvam mrtvi luge i ahilova peta mi e kvazimodo od 150cm.[DOUBLEPOST=1556903008][/DOUBLEPOST]
Nesnam kakose mesti prevot na torenti
Kupisi hejchbio

- Ако целта на НК е да ги уништи луѓето, зошто прво не го уби Џон кој му се намести како Алисон што намести жив ѕид на Меси?
- Што знаеме за НК? Обратно од све, речиси ништо, ете дека е направен од Children of the Forest, и ова објаснување некако набрзина го протураа. Не ме интересираат книгите, ниту оние јутубери со емисии од 10 часа со милионски прегледи и теории. Овие вториве, колку и да се добри се и штетни, навлекоа еден куп фанови да мислат нешто што во серијата очигледно го нема - мотивите на НК.
- Кои карактерни особини ги има НК? Ликот имаше вкупно 10 минути screen time во цела серија.

Не ме интересираат книгите, ниту оние јутубери со емисии од 10 часа со милионски прегледи и теории. Овие вториве, колку и да се добри се и штетни, навлекоа еден куп фанови да мислат нешто што во серијата очигледно го нема - мотивите на НК.
Ама глеј, тоа ја прави ГОТ јака серија и книгите aSoIAF прејаки. Има милион фанови кои седат и навлагаат у ситници, разглабаат теории и сл. Некои сакаат да ја гледаат ГОТ полабаво и тоа е сосема во ред. Истиов муабет се дешава и со фанови на „Стар Ворс", „Стар Трек", „WoD" и ред други франшизи што содржат огромен свет со многу информации, детали, комплексни релации помеѓу карактерите, морално-етички дилеми итн. Теориите за мотивите на НК во серијата можеби немаат врска.

Луѓето разглобуваат теории за ГоТ, ја гледаат по 10 пути пошто им е јака, дури и тие што критикуваат. Тие што ставаат кецови на имдб, иронично, се фаци кои ја сакаат серијата, па сеа као се разочарани и реагираат екстремно. Серии за кои не ги боли кур добиваат шески и не ги догледуваат.

Тоа што овде се крева џева за ГоТ, луѓе се расправаат и навлагаат у плотот кажуе нешто за ГоТ. Ја сум се расправал и сум серел некои детали од франшизи кои ги сакам и во кои сум навлегол пошто ми значат. Така што нормално е да се праат теории, луѓе да плукаат по ГоТ поради некои ситници, а други да ги повредуе тоа. Кажуе нешто за серијата. И треба да ги има. Го прават светот позабавен.

Митовите го прават херојот, а не тоа што стварно го напраил и мислел. :D Не е воопшто битно што планирале тие што ја напраиле серијата, туку тоа што фановите мислат дека го праеле, а што воглавно е збир од шпекулации.

Последно уредено:

Прегледај го приврзокот 208491

[emoji23][emoji23] Јас мислам Бран да го убиеше со поглед НК тоа ке беше пак грешка на НК зошто го погледнал. Дај бе поозбилно НК имаше цела армија позади него а Арија така си помина како може да е грешката овде на НК? Може ке дознаеме во следните епизоди може не. И да толку сезони спремајки го НК и неговата војска за на крај да не умре ниту еден од побитните ликови. И сега ако умре некој од побитниве од факинг Серсеи и нејзината армија ке се чудите зошто има слаб рејтинг и толку хејт.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom