Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Се на вемеро му местат бе дешавки. А ве ме ро онака неспособни за било што да спречат. Или зафатени со местење тендери, па неспремни се ги фаќаат.
И она вртење кон русија, па не им се свиѓа на американците. Тоа прикаски само. Па бар еднаш путин да дојдеше во посета. Сите дојдоа баш он не дојде, а ете пријател на Македонија. Гајле му е на путин за Македонија. Единствена врска со русија се оние „инвеститорите“ руски олигарси што дојдоа на кратко, да направат брз профит.
Незначителна држава сме во било каков поглед, па ајде сега уште истокот и западот ќе се тепаат за нас. Дај не си правете филмови безврска.

Оние „сите„ кои и‘ се изредија на Севердонија, дојдоа со очебијно очигледна цел; да му помогнат на се-де-се-то во времето пред референдумот.

Ако веќе следиш политика, со сега би требало да ти стане јасно дека најголемните бељи кои и‘ се правени на Македонија од надвор, се случуваа во времето од владеењето од ве-ме-ре-то. Комуњарата си гледаше сеир...

Тоа што Путин не доаѓа со Севердонија, тоа не е проблем од Путин, туку од Севердонија. Ако не сакаме да ги направиме Русите свои пријатели, тогаш нивното место (ќе) го завземаат други-на пример, вработените „на Кале„.

Тоа што Севердонија има неверојатни 200х200км земја, не значи дека сме небитни, туку значи дека самите (мислам на државниот врв) се понижуваме, претворајќи се себе во предмет за окупирање и освојување. Доволно е само да погледнеме колку војни се водени на нашава земја и ќе стане (барем малку) појасно дека не сме небитни. Битно е како ќе се поставиме во односите со другите држави и народи, а не колку долго ќе плачеме...

Калето и СДСМ како организатори на овој настан е една од најглупите теории на ретардираната куртон армија на Груевски, а имаат богами еден тон квалитетно глупи теории таму. Многу повеќе делува и има логика како ДУИ да се вмешани во ова.
Ја замислувам Шеќеринска како при планирање на настанот му вика на тој - А после ти ќе дојдеш и ќе ме тегнеш за коса....
паѓаш во Демагогија... ИФ ДУИ е вмешан = Калето е Режисер, сите други се статисти ( освен СЕЛА)

Ние дома сите ќе гласаме идната недела, јас за ВМРО си гласам со децении така да изборот ми беше јасен и пред да се назначи кандидатот. Мајка ми и брат ми по муабет ми се комунисти, не комуЊари туку комунисти идеолошки, ама колку ги слушам и они ќе гласаат за ВМРО, не знам зошто ама мислам дека секогаш гласаат за опозиција кој и да е и никогаш не се задоволни од ниедна власт. Незнам што им е филмот и не правам никогаш со нив муабет за партии. Ни по 30 години не им го разбирам и знам мисловниот процес. За комунизмот ги разбирам, кукавици, мрзи и плачковци се во душа. А за опозиција зошто гласаат незнам...како и да е Гордето најверојатно има 3 гласа од нас.

Интересно че биди понатамошното генетско нарушување шо се случува мејџу нашето населние со орлите. Има премногу мажи наши шо земаат орли азијатски за жени и од то се рајџаат изроди (исто ко че спариш шарпланинец со пинчер). То ни го нарушува генот. Ама ете сме биле измешани народ не сме како другите народи (ко че ми го кажат ова станувам како Khornate Berzerker ). Без разлика има бетар од нас. Полно германки се имаат земено со турчишта, французинки со црнци па дури и италијанки и шпанки. Жаласно ама вистинито.

Се на вемеро му местат бе дешавки. А ве ме ро онака неспособни за било што да спречат. Или зафатени со местење тендери, па неспремни се ги фаќаат.
И она вртење кон русија, па не им се свиѓа на американците. Тоа прикаски само. Па бар еднаш путин да дојдеше во посета. Сите дојдоа баш он не дојде, а ете пријател на Македонија. Гајле му е на путин за Македонија. Единствена врска со русија се оние „инвеститорите“ руски олигарси што дојдоа на кратко, да направат брз профит.
Незначителна држава сме во било каков поглед, па ајде сега уште истокот и западот ќе се тепаат за нас. Дај не си правете филмови безврска.
Џабе ти ветија работа, ќе те извисат
Друго, ако навистина те заболе за македонските војници, како протекоа информациите од службите. Брзо забораваш

Демагогијата за патриотизмот на Груевски е најштетното нешто што му се десило на македонскиот патриотизам, уште од пробугарската струја во истоиското ВМРО. Највеќе затоа што истиот на најдолен начин го злоупотреби за лични цели, истовремено работејќи (за истите тие лични цели), контра основните поставки на тој идеал.
Типичен пример се настаните од 27-ми.

„нови вработувања во тец Неготино за сите наши од сдсм“ :LOL::LOL:
Тоне бродот и кај овие, све лошо си преземаа од Вмро, ништо добро не донесоа. Тешко дека вакви Вибер пораки беа промената што народот ја очекува, а и еве колку имаат авторитет више кон членовите, еден по еден дигаат раце од партијата.

58772357_700356700366806_3073726528299728896_n.png

знам, знам, го уценуваа со децата така да каже[DOUBLEPOST=1556458267][/DOUBLEPOST]
ни требаат повеќе членови како тебе
викни и други!!!!

nemora da vikam, imaat na forumov dosta umni. A shto mislish, deka ne e taka, deka ne ja gubime drzavata. Eve edno prasanje, shto si ti po nacionalnost, e sega mozebi ke recesh makedonec, no sledno prasanje, kako mozesh da bidesh makedonec, koga imash bugarska istorija? Neli vo bugarskiot dogovor stoi deka Goce Delcev se borel za bugarija. Ako goce delcev uspesho se izboril za bugarija togash kade e makedonija, protiv kogo se borel, protiv makedoncite? Kako mozes ti da bidesh makedonec koga imash bugarska istorija? Istorijata da nebila tolku vazna nemase da ja menuvaat. Vo grckiot dogovor stoi deka grcija ke ja menuva istorijata na makedonija, i shto mislish, deka ushte ke bidesh makedonec? Dali italijanci mozat da bidat italijanci so germanska istorija? So izmena na istorijata moze da se redefiniraat i granicite pa i sega da e podelena makedonija bugarski, grcki i albanski del,, velam albanski, poshto neznaeme shto ima vo ramkovniot dogovor. Samo da potsetam deka zaev se zalagashe za federalizacija na makedonija i kantonizacija. I daj te molam malku poseriozno sledniot pat.

Последно уредено:
Диво Насеље е дел од процесот на симнување на ВМРО од власт (заедно со сите други намештаљки). Самата структура потврдила дека за пар милиони биле ангажирани за да направат инцидент со цел дестабилизација, односно она што би требало да се случува кога се ВМРО на власт = нестабилна држава. Структура која дала логистика на терен за да се реализира тоа била СДС.
Крај краева, албанците се инструмент кој лесно се манипулира за создавање конфликтни состојби, пример црна гора, србија, македонија, грција итн односно секаде каде што ги има. Моментално поголеми националисти нема од нив на балканов, каде се они таму има повод за конфликт.
Кратко и јасно и многу точно.

Иначе, денес е Заев на средба со Меркел и Маркон. У што сакате да се кладиме дека на Тепма и 24 денес пак ќе биде доделен датум за преговори. :icon_lol:

Иначе, денес е Заев на средба со Меркел и Маркон. У што сакате да се кладиме дека на Тепма и 24 денес пак ќе биде доделен датум за преговори. :icon_lol:

Како тоа денес да ни биде доделен датум за преговори? Па нели веќе ни го доделија датумот лани а сега од летото требаше да почнеме со преговорите? :eek:

nemora da vikam, imaat na forumov dosta umni. A shto mislish, deka ne e taka, deka ne ja gubime drzavata. Eve edno prasanje, shto si ti po nacionalnost, e sega mozebi ke recesh makedonec, no sledno prasanje, kako mozesh da bidesh makedonec, koga imash bugarska istorija? Neli vo bugarskiot dogovor stoi deka Goce Delcev se borel za bugarija. Ako goce delcev uspesho se izboril za bugarija togash kade e makedonija, protiv kogo se borel, protiv makedoncite? Kako mozes ti da bidesh makedonec koga imash bugarska istorija? Istorijata da nebila tolku vazna nemase da ja menuvaat. Vo grckiot dogovor stoi deka grcija ke ja menuva istorijata na makedonija, i shto mislish, deka ushte ke bidesh makedonec? Dali italijanci mozat da bidat italijanci so germanska istorija? So izmena na istorijata moze da se redefiniraat i granicite pa i sega da e podelena makedonija bugarski, grcki i albanski del,, velam albanski, poshto neznaeme shto ima vo ramkovniot dogovor. Samo da potsetam deka zaev se zalagashe za federalizacija na makedonija i kantonizacija. I daj te molam malku poseriozno sledniot pat.
BUGARIN SUM

Како тоа денес да ни биде доделен датум за преговори? Па нели веќе ни го доделија датумот лани а сега од летото требаше да почнеме со преговорите? :eek:

Исто како и најдобриот македонски филм, насловен како „Што се‘ требаше„ (скеч од „К-15„), кој никогаш не е снимен...

Плус плата од 500Е...Ќе има!

Гласајте за нашата партија!...

Последно уредено:
Додека некој како Стојанче Ангелов и другите како него проповедаат соживот и помирување https://balkan.mk/2019/04/28/stojan...-pomiruvane-pomegu-makedontsite-i-albantsite/

Орлите креваат знамиња во Охрид https://republika.mk/vesti/makedonija/albansko-zname-se-vee-na-samoilovata-tvrdina/
Со здравје да си го носите Северџани
Albansko-zname.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom