Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам. Можеби затоа што има доста неалбанци кои не излегоа.
Како и да е, на СДСМ им е јасно дека кај Македонците се во зијан, не кај Албанците. Не само ова и Смилковско ги чека.
Мислам дека на СДСМ му е јасно дека само Албанците можат да го донесат Стево за претседател. Други гласови не може да очекува.

26 годишен (пази не е помлад од 21), осуден за убиство со куршум во глава на 19 годишно девојче, со 12,5 години затворска казна за убиство со умисла и за недозволено држење огнено оружје.

https://daily.mk/vesti/kazna-zatvor-od-125-godini-za-krsteski-za-ubistvo-na-19-godishnata
Ne lepi glupi primeri. Kolku so se sekavam ova bese nesto ko nesreken slucaj, i vo sekoj slucaj tragedija i za devojceto i za momceto sto pukalo.
I ti ova sakas da go sporedis so ubijcite na sazdo?

Мислам дека на СДСМ му е јасно дека само Албанците можат да го донесат Стево за претседател. Други гласови не може да очекува.
Му треба само амин за полнење кутии...за qr му е да гласа некој.

Ne lepi glupi primeri. Kolku so se sekavam ova bese nesto ko nesreken slucaj, i vo sekoj slucaj tragedija i za devojceto i za momceto sto pukalo.
I ti ova sakas da go sporedis so ubijcite na sazdo?

Нема што да се сеќаваш, влези читај, да беше ненамерно не ќе бараа од семејството на девојчето поголема казна.

А за српскиот турист, најголема казна 5 години?

Како што слушнав на снимката се гледало дека го удираат одкако е онесвестен, така да очекувано беше да добијат максимална казна. Не глеам ни една олеснителна околност тука.

Гледам пак си правите муабет сами со себеси и веднаш знам кој влегол во темава, не ми е јасно, зошто не го ставите на игнор?

Убиство со умисла, со намера како и да е стручно, се освен максимална казна е малку, на човек да му стане и криво зошто нема смртна казна.

Гледам пак си правите муабет сами со себеси и веднаш знам кој влегол во темава, не ми е јасно, зошто не го ставите на игнор?

Убиство со умисла, со намера како и да е стручно, се освен максимална казна е малку, на човек да му стане и криво зошто нема смртна казна.
Да ама он бил навивач и пеел смрт за ш... па морало да се земе како олеснителна околност. :vozbud:

Нема што да се сеќаваш, влези читај, да беше ненамерно не ќе бараа од семејството на девојчето поголема казна.

А за српскиот турист, најголема казна 5 години?
Не ти е срам бе? Го тепале со шипки по глава паднат ти ќе збориш од тупаница паднал, немале намера да го убијат? Така само си играле а? Доживотно да гнијат у тие дупките у Идризово и тие и сите од твојата сорта планинска !

А за полицаецот од Гостивар, кој си ја бранел ќерката од две шипурки, најголема подршка ! За вас само така !

Тоа што зборувам е неусогласеноста на судсите одлуки.

Ако има смртна казна, нека има за сите. Или сакаш само за албанците?

Тоа што јас полемизирам се однесува на тоа дали судиите во Македонија се служат со ист закон и дали исто го применуваат.

Еве зошто јас се двоумам : за убиството на српскиот турист во Охрид исто така тепајќи го, имаше вкупна затворска казна од 14 години ... за убиство на Саздо, исто така со тепање, вкупна затворска казна преку 60 години.

Тој другиот во Прилеп со пиштол усмртил 19 годишна, и осуден 12,5 за убиство и оружје.

Тебе во ред ти е ова?

Тоа што јас полемизирам се однесува на тоа дали судиите во Македонија се служат со ист закон и дали исто го применуваат.

Еве зошто јас се двоумам : за убиството на српскиот турист во Охрид исто така тепајќи го, имаше вкупна затворска казна од 14 години ... за убиство на Саздо, исто така со тепање, вкупна затворска казна преку 60 години.

Тој другиот во Прилеп со пиштол усмртил 19 годишна, и осуден 12,5 за убиство и оружје.

Тебе во ред ти е ова?
У право си...не излегувај да гласаш за Стево, гласај од инат за Гордана она е за правда. Направи разлика!

Тебе во ред ти е ова?
Има разлика во дела со што не си запознаен, во другите случаи еден поединец го прави делото. Србинот сам го усмрти Охриѓанецот а другите пријатели на Србинот го прикриваат делото. Иако се согласувам со тебе би сакал и тој Србинот да изгние во затвор 30 години. Во случајот кај Саздо кога 3-ца тепаат еден казните се поголеми, му доаѓа како злосторничко здружување. Си го навел кумановецот каде има снимки дека бега за живот и како други го бркаат со шипки и му маваат по кола, гостиварецот кој се бранел од физички напад од ДВАЈЦА и Саздо кој бил нападнат од тројца. Како можеш да ги споредиш делава само ти си знаеш. Ако има тројца Македонци што ке претепаат еден Албанец до смрт верувај иста казна ке добијат.

А Таљат да биде претседател што велиш.
Тоа бојкотирачите прашај ги, ја ти зборев за правда. Таљат сигурно нема појма со правда и правна држава како и почитување на УСТАВ.[DOUBLEPOST=1556022339][/DOUBLEPOST]
Кој курац ме бришете а него го оставате да провоцира и да шири македонофибија ебаве пичките администраторски
Дечките се за соживот, немој така за нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom