Што е тортурата тука?? Дотичните биле азиланти или бегалци од тортура??Инаку има визуелна документација од просторот во Полог, Кумановско,Скопско,Гостиварско, Кичевско каде нема ни куќа , а не па мегало населби со таканаречени Албанци.Ако под албанец се подразбира граѓанин на Албанија а не припадник на шипптарскиот народ. Пољак или кој било друг во УСА на пример кажува: јас сум американец, со претци дојдени од Полска. Не проба да објаснува дека е Пољак, ама со американско државјанство. Ќе ми затнат уста за навек од одма.Тоа е тортура. Но нема проблем веќе за проблемот, македонците се избришани и сега можат слободно да си се нарекуаат "нација" во идната Мегало Шќиприја.
Во Севернава има огромен број доселени Албанци од Косово, па и од Прешево, Медвеѓа, Бујановац. Мала и Голема Речица се станати градови, залепени за Тетово. И не само тие, многу селца се станати поголеми од некои градови во Севернаја.
Сигурно сте забележале, особено порано, мноооогу Албанци зборуваа извитоперен српски јазик, со албански акценти, и малку нешто македонски зборови. Сетете се само на скечевите од Хихириху (Селим Селими, го глумеше починатиот Емин Унѓел, турчин), па и на К-15, а и други.. албанците во хуморот ги глумат како говорат мешано, повеќе српски, помалку македонски (од јужнословенската група на јазици), со албански акцент, дикција...
Бројот на доселените е најмалку десетици илјади, а можеби и преку 100 илјади.
Сега се државјани на Севернаја. Па имаат деца, внуци...[DOUBLEPOST=1555069425][/DOUBLEPOST]
И со турски топоними балканот беше преполн. И балканот беше преполн со турци, сега ги нема.
Етничкото чистење на тогашната Југославија или СКС беше организирано со точна стратегија, изработена од академијата на науките на тоа време. Ама резултатите очигледно не се допадливи, според вас недоволно чистеле.
За турците знаеме дека дошле како освојувачи при крај на 14 век. Го завладеале Балканот, имале држава, администрација, институции... Тоа сите го знаеме.
Прашањето е од каде во Албанија такви топоними, кога словенско население денес (по пописите) има многу малку? Не ми се верува дека станува збор за геноцид, нели? А камо ли за терор врз неалбанците, нели?[DOUBLEPOST=1555071955][/DOUBLEPOST]
Прочитај зашто биле у затвор од кој се ослободени тогаш 2004-та. Не биле тогаш они у затвор заради хашките случаи. Нити се тогаш амнестирани за тоа, како што погрешно тврдиш.
Ем шуто, ем боде.
Има ли некој, еден пост, кај што не промашуваш јако? Посочи ми го ако има!
Не пишуваш, или не сум забележал, за амнестијата на сите вклучени во конфликтот од 2001 што се случи во 2002 г. Тој закон го донесе Собранието. Таа амнестија мислиш ли дека е ОК? Се донесе согласно договорот што се потпиша во Охрид (Рамковен), каде се одлучи дека ќе се амнестираат сите вклучени во конфликтот, сем оние за кои Хаг има процеси. Затоа Јохан и Љубе не беа амнестирани, ги судеа во Хаг.