Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
А како одат статусите хронолошки?

Член од
14 јануари 2019
Мислења
151
Поени од реакции
229
Почнаа ли да излегуваат укази се раздвижи ли работата? Вие што ви излегоа указите колку време од интервјуто чекавте? Јас сум преку родител на 12ти септември 2018 бев на интервју од прилика колку ќе чекам?
Nazad si uste najmalku godina do godina i polovina. Jas bev na intervju na 11.05.2018 i seuste sum na zadolzitelna nemam nikakvi promeni. Ali da se nadevame deka ke ja ubrzaat rabotava so potpisuvanje. pozz

Член од
19 јануари 2016
Мислења
38
Поени од реакции
61
Еуфоријата (манипулацијата) полека стивнува, сега лека полека назад во Реалноста дечиња (y) ;)
bas taka, euforijata od pasosot stivnuva, sega ideme vo realnosta.....negde stranstvo.....isto i ti ke si ostanes vo relnosta....na forumov...si go sredi zivotot ti so forumive.....:kezec::drk::LOL::pos:

Член од
26 септември 2013
Мислења
78
Поени од реакции
93
тешка ретарда е батево, ги жалам неговите најискрено ..

Член од
9 јануари 2019
Мислења
47
Поени од реакции
99
Напрајвте дека секој што има поднесено за бугарско државјанство автоматски добива и акаунт на форумов од кајгана. Ако нема некој овде што добил значи дека нема укази. Пооо песимисти.
Ти си од Битола :))) поздрав![DOUBLEPOST=1554411682][/DOUBLEPOST]
добро бе да ги прашам таквите ко тебе,вие што сте от 2013/2014,ДАЛИ имаш проберено бројчето како ти пишува во моментов,,неможи да чекаш 10 години да не ти се знае статус?!?!
Да, многукратно си го проверувам и по игра на случајноста бев на дополнителна проверка не по своја вина (ми изгубија документ некаде по бироата за кој имам доказ дека го доставив) од 2015 до 2018 и сега чекам потпис. И можеше да ме прашаш мене наместо да се правиш многу паметен и да ги прашуваш "таквите како мене". Бидејќи, такви како мене не постојат, постојам јас на овој форум и други луѓе кои отприлика чекаат исто долг период како мене. Фала многу пријатно.

Последно уредено:
Член од
12 декември 2018
Мислења
115
Поени од реакции
179
Напрајвте дека секој што има поднесено за бугарско државјанство автоматски добива и акаунт на форумов од кајгана. Ако нема некој овде што добил значи дека нема укази. Пооо песимисти.
Sega odma po novo so brojcheto se dobiva akaunt na forumot. :)
Od ko sum zachlenat skoro na sekoe pisham deka ima lugje sho si dobivaat ukazi ama ne se chlenovi na forumot.
A i ova potpishvanje dosega e najbrzo sho imat raboteno od 1999 pa navamu,ne znat deka ko se podnesvashe 2001 do 2005 glata chadeshe po 5 6 godini chekaja nikakov odgovor nemashe i na 7mata godina mu se javuvaja doma za da si zemat ukazot ili voopshto ne se javuvaja trebashe licno da se odi Bugarija oti ni na telefon nekogash ne odgovaraja.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Sega odma po novo so brojcheto se dobiva akaunt na forumot. :)
Od ko sum zachlenat skoro na sekoe pisham deka ima lugje sho si dobivaat ukazi ama ne se chlenovi na forumot.
A i ova potpishvanje dosega e najbrzo sho imat raboteno od 1999 pa navamu,ne znat deka ko se podnesvashe 2001 do 2005 glata chadeshe po 5 6 godini chekaja nikakov odgovor nemashe i na 7mata godina mu se javuvaja doma za da si zemat ukazot ili voopshto ne se javuvaja trebashe licno da se odi Bugarija oti ni na telefon nekogash ne odgovaraja.
Тоа е точно...мајками од 2005та дури во 2009та го зеде...а 2013та ќе остане историска за тоа за 9 месеци земаа сите што поднесоја...

Член од
19 јануари 2016
Мислења
38
Поени од реакции
61
nekoj sto podigal drzavjanstvo i pasos vo konzulat bitola da ne ima tuka?

Член од
19 јануари 2019
Мислења
123
Поени од реакции
202
Еуфоријата (манипулацијата) полека стивнува, сега лека полека назад во Реалноста дечиња (y) ;)
Признај дека умираш, пукаш од мака дека земаат пасоши со тоалет хартија , џабе ти беше цело труење со месеци за истото, сега ти остана да висиш на форумов или не дај боже на некоја бесилка :gjavol:

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ти си од Битола :))) поздрав![DOUBLEPOST=1554411682][/DOUBLEPOST]
Да, многукратно си го проверувам и по игра на случајноста бев на дополнителна проверка не по своја вина (ми изгубија документ некаде по бироата за кој имам доказ дека го доставив) од 2015 до 2018 и сега чекам потпис. И можеше да ме прашаш мене наместо да се правиш многу паметен и да ги прашуваш "таквите како мене". Бидејќи, такви како мене не постојат, постојам јас на овој форум и други луѓе кои отприлика чекаат исто долг период како мене. Фала многу пријатно.
НЕ РАЗБИРАМ ЗОШТО зборот "таквите ко тебе" те лути,ништо лошо негледам во него,зарем не си се сакаш или свигаш сам на себе,,тогаш се прашувам што ти е проблемот,никој не ти е крив процедурата е таа а тоа што многумина се ошмара со презимињата и плус чекате некој друг да ви ги носи документите па и пасошот да ви го донесат дома во кревет,тогаш„““*****&“лутисе колку душа ти сакаш,ке чекаш уште 10 год,тогаш можеби ке сватиш дека те ПРЕКРАТИЛЕ,,,КЛОЦНАЛЕ,ОДБИЛЕ па тешисе или чукај ја шупливата глава[DOUBLEPOST=1554421623][/DOUBLEPOST]ако утре тука на форумов или фемина се пофали ДАЈ БОЖЕ да се пофали тогаш точно е укази објавуваат само Вторник и Петок како порано односно ја ажурираат страната само тие денови претходната недела колку што приметив така и беше,поз.сречно на сите

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2019
Мислења
47
Поени од реакции
99
НЕ РАЗБИРАМ ЗОШТО зборот "таквите ко тебе" те лути,ништо лошо негледам во него,зарем не си се сакаш или свигаш сам на себе,,тогаш се прашувам што ти е проблемот,никој не ти е крив процедурата е таа а тоа што многумина се ошмара со презимињата и плус чекате некој друг да ви ги носи документите па и пасошот да ви го донесат дома во кревет,тогаш„““*****&“лутисе колку душа ти сакаш,ке чекаш уште 10 год,тогаш можеби ке сватиш дека те ПРЕКРАТИЛЕ,,,КЛОЦНАЛЕ,ОДБИЛЕ па тешисе или чукај ја шупливата глава[DOUBLEPOST=1554421623][/DOUBLEPOST]ако утре тука на форумов или фемина се пофали ДАЈ БОЖЕ да се пофали тогаш точно е укази објавуваат само Вторник и Петок како порано односно ја ажурираат страната само тие денови претходната недела колку што приметив така и беше,поз.сречно на сите
"ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ" ме лути баш заради тоа што си се сакам себеси. А свиѓам не знам што ти значи, тој простачки жаргон не постои во мојот речник, и тоа ми кажува дека си од оние што аплицираат за бугарско државјанство за преживување или уште полошо за да си купат кола. Ете јас ќе ти кажам сега за тебе и таквите како тебе, ако веќе се ставаме во некаква категорија, јас тебе ќе те ставам во најпоследната. И јас често сум во Софија, таа е мој втор град, сам ќе си го подигнам пасошот . А ти си некој отприлика 20 и нешто годишник кој има летано дава пати до странство на сезонска работа и мисли дека е многу способен. Можеби си, да, ама за сезонска работа, ама за административни и правни постапки мене да не ми објаснуваш. Точно ја знам процедурата и тука сум за да споделувам со луѓе кои се во постапка а не да се конфронтирам со детишта како тебе.[DOUBLEPOST=1554426598][/DOUBLEPOST]
"ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ" ме лути баш заради тоа што си се сакам себеси. А свиѓам не знам што ти значи, тој простачки жаргон не постои во мојот речник, и тоа ми кажува дека си од оние што аплицираат за бугарско државјанство за преживување или уште полошо за да си купат кола. Ете јас ќе ти кажам сега за тебе и таквите како тебе, ако веќе се ставаме во некаква категорија, јас тебе ќе те ставам во најпоследната. И јас често сум во Софија, таа е мој втор град, сам ќе си го подигнам пасошот . А ти си некој отприлика 20 и нешто годишник кој има летано дава пати до странство на сезонска работа и мисли дека е многу способен. Можеби си, да, ама за сезонска работа, ама за административни и правни постапки мене да не ми објаснуваш. Точно ја знам процедурата и тука сум за да споделувам со луѓе кои се во постапка а не да се конфронтирам со детишта како тебе.
А, да, и не прочита погоре дека 3 години бев на дополнителна, ако воопшто знаеш што претставува тоа дополнителна?
П.С. Ова беше реторично прашање, одговор од тебе е безпотребен. Се виде умот твој

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom