пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.481
- Поени од реакции
- 9.219
Не е проблем што народот го гледа како главен начин на егзистенција, проблемот е во тоа што не знаат како да го прават, не знаат како да ја извадат таа егзистенција, иако на никој не му препорачувам тоа да му биде главен извор на приход, сум поминал низ тоа и можам да кажам дека е страшно тешко и стресно.Точно е тоа.Но проблемот е кога ќе видиш процентуално колку казина/кладилници по човек доаѓа станува загрижувачки. Голем процент од народот е сиромашен и затоа станува проблем оти го гледаат како главен начин за егзистенција.
Да имаше стандард поголем, ќе беше друго. Во ситуација каде секој се бори за денар повеќе да заработи, на сиромашно население му се пласираат апарати кое го оглупавува и собира сите пари.
Со кладилниците не е истиот случај, и кај нас се крајно неинвентивни и премногу објекти завземаат.
Значи тој што сака да вади егзитенција треба прво од старт апаратите да ги избрише од памет, тука нема шанси да извади егзистенција, на покер има шанси ако знае што прави, во кладилница на спортска има реални шанси да извади каква таква плата ама и за тоа треба памет, стратегија и строга дисциплина, значи се се сведува индивидуално на личноста. Јас се занимавм со ова повеќе од 20 години и апарати од типот цреши/јаболка и останати овошја не сум чепнал ( освен во бавча) и ниту на памет ми текнува да бркам пари на такви срања.
Најголемиот проблем е во менталниот склоп на народот, народот сака да заработи набрзина, не знае да размислува на long term, тоа е типичниот менатлитет кај нас, ако има стратегија и оди со реални очекувањаа колку може да очекува од одреден влог на долг период може да вади ако не друго екстра заработувачка или second income. Јас уште еднаш ке спомнам, барем кога станува збор за кладилниците, народот треба да се бори да се руши тој данокот од 15% на добивка, зашто е изработен од тотални аматери кој не ја познаат ова индустрија и не е во ред. Ако тој данок е минимален или правилно направен, има начини човек да заработи ако има во глата, ако нема во глата бадијала е све, ќе најде начин да си го ебе животот.[DOUBLEPOST=1554105211][/DOUBLEPOST]
не сум бил ни на матура, само сум слуашал од други, роден сум надвор и пола мој живот сум го поминал надвор а веќе сум над 40тина години.Si ziveel vo nekoja porazviena drzava vo evropa ili edino za matura koga ve nosele na ekskurzija 10 dena si bil samo?