- Член од
- 14 октомври 2010
- Мислења
- 5.151
- Поени од реакции
- 16.088
Во златна ера на телевизија да не можеш асална серија достојна за гледање да најдеш?Незнам дали до мене е или многу сум пребирлив станат ама неможам асолно серија да заследам. Се ќе почни убо и после ќе почни да ме нервира “е оти ова вака“, “е оти она така“, и само ќе се нервирам дури не ја пројдам цела сезона. После пак одпочеток. Таман ќе ти стани интересно и заплетот почнал, никаква кулминација па ни расплет обично форсиран и ко на филм сцените. Ја почнав Orphan Black, прва сезона едно почнува втора малце се сопнува, трета си викаш ало бе кај идиш јеботе гледаш или не, четврта сезона го гаѓаш телевизорот со пуканки и викаш кој го снимаше ова бре, или нема правда нема филм, и петтата сезона, очаен си неможеш да се соземиш си велиш леле бе зини господе земиме, па добро бе јас со средно никакво и без Ф од факултет или А од уметност или К од креативност нити О од одбирање како се снима филм нити Ф од филм, сто пати ќе ја снимев подобро сцената или ќе ја затерав серијата во подобар правец него ли ова што испадна.
Секојпат кога ќе погледнам некоја таква серија страв ми е да отворам да почнам нова да гледам долго време ко дете мало од темница. Дури не проверам рејтинг коментри трејлери муабети за неа не ја почнувам и тоа пак со 50 % поверење како на денешниве политичари им верувам.
Дај не зезај, барај повеќе, ќе се најде нешто и за тебе.
Орфан блек не беше толку очај колку што ја опишуваш. Првите три сезони беа добри, последната беше стварно потпросек, али се на се, ок серија.