- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.955
- Поени од реакции
- 14.655
Па еве Дарди сака државата/оџата да му кажува него како индивидуа што смее да мисли и конзумира.Не верувам дека постои албанец кој сака да се воведе ако му објасниш што е шериатскиот закон.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па еве Дарди сака државата/оџата да му кажува него како индивидуа што смее да мисли и конзумира.Не верувам дека постои албанец кој сака да се воведе ако му објасниш што е шериатскиот закон.
А кој ти забранува да бидеш либерален? И од каде право некој да праќаш во манастир или во Саудиска Арабијасамо поради тоа што има друг начин на размислување кој се разликува од твојот.Истото може и некој конзервативец да ти го напише ако не ти се свиѓа тоа што одам во недела во црква или во петок во џамија оди за Амстердам.Тоа што Албанија и Косово забраниле, или вовеле ограничувања за казината/кладилниците значи дека ние треба да ги олабавиме правилата.
Цела Гевгелија живее од тоа што кај грците постојат такви ограничувања.
Забраната, или ограничувањата само го преселуваат бизнисот во сива зона, и го монополизираат, секаде и секогаш, а посебно во утепани и корумпирани земји како нашава.
Инаку, преку куров више од вакви муабети, јас сум да бидеме полиберални и од Холандија, на кого не му се свиѓа нека оди да се замонаши, или нека се пресели во СА.
Не знам зошто е потребно да се дискутира дали требало да се затворат казината или не кога сите знаеме какво зло е тоа.Па уште и ги напаѓате сакале шеријатско право да воведат.Не знам каква врска има религијата со коцкањето само знам дека млади деца и муслимани и христијани си го уништуваат животот и иднината која ја имаат пред нив.[DOUBLEPOST=1553499320][/DOUBLEPOST]
А кој ти забранува да бидеш либерален? И од каде право некој да праќаш во манастир или во Саудиска Арабијасамо поради тоа што има друг начин на размислување кој се разликува од твојот.Истото може и некој конзервативец да ти го напише ако не ти се свиѓа тоа што одам во недела во црква или во петок во џамија оди за Амстердам.
Утре можеби по некоја игра на случајност ќе заглави твоето дете со коцка.Не треба да се размислува на кратки стази само туку и за иднината.Ти можеби непаш проблем сега но мораш да размислуваш за идните генерации.Исто како што правиме грешки со сегашната политика која најмногу ќе биде штетна за идните генерации така и пасивноста со отварањето на казина и апарати на секој чекор ќе ни се удри од глава на младите.Други пороци се пиењето и пушењето а друго е коцкањето.Абе другар, зло се и цигарите, и алкохолот и курвањето, и еден куп други работи, па постојат од памтивек, и ќе постојат, на еден или друг начин, секогаш и секаде.
Инаку сам си си одговорил на прашањата шо ми ги поставуваш.
Ме боли куров мене кој кај оди, нека крши глава, негова работа. Ама ни него не треба кур да го боли дали ја се коцкам, пијам, пушам или одам по курви.
Не барам ја да се затворат цркви и џамии, ти бараш да се затворат коцкарници.
Капиш?
Тоа пеесет/стотка за младава стока наречена овци е доволна искра да почнат 350,па 500,па илјадарка ,па 50 евра,па даље .....Работам у бизнисов,како дрога е.Многу полоши се апаратите и казината. У кладилница и основци ти влегуваат.Секој ден бркај ги,они пак назад,молат и постари да уплатат ....Копиљана место за јадење или да одат у флиперница,доаѓаат у кладилница .....Шпоните се бетер,се кријат од фамилиите да не дознаат,зошто стрикна религија имаат.Коа ќе ти дојдат шпоните,бидејќи се сите Швицајрци,Дојчланд,лупај брате по 4000/10.000 денари у живо!!! Која стока се бетер.....Затоа сите кој знае,мрзат да работат у Чаир,БитПазар претежно Шпони кај се....Ако ставаш по 50-100 денари дневно неможеш никогаш да банкротираш,
Тоа пеесет/стотка за младава стока наречена овци е доволна искра да почнат 350,па 500,па илјадарка ,па 50 евра,па даље .....Работам у бизнисов,како дрога е.Многу полоши се апаратите и казината. У кладилница и основци ти влегуваат.Секој ден бркај ги,они пак назад,молат и постари да уплатат ....Копиљана место за јадење или да одат у флиперница,доаѓаат у кладилница .....Шпоните се бетер,се кријат од фамилиите да не дознаат,зошто стрикна религија имаат.Коа ќе ти дојдат шпоните,бидејќи се сите Швицајрци,Дојчланд,лупај брате по 4000/10.000 денари у живо!!! Која стока се бетер.....Затоа сите кој знае,мрзат да работат у Чаир,БитПазар претежно Шпони кај се....
Многу ретко,не сакам многу коцкање,чат пат у канцеларија пробувам со колеги,еднаш највисока ми беше 1000ка уплатено,и фатив ливче ситно на сигурно.....Те разбирам, ама тоа е едноставно природна селекција, секад ќе има глупи луѓе кои нема да се способни да си го контролираат животинскиот инстинкт....
Еве сигурен сум дека ти не ставаш цела плата таму, исто така 99% од нормалните фаци што ги знам цел живот играат на ситно, сеа ако е некој луд да ја стави цела куќа владата ли му е крива?.. нив никој не ги тера они сами избираат тоа да го направат.
До кошулата е, сигурно среќа ти носи додека слушаш музика на MacBook во канцеларијата..фатив ливче ситно на сигурно.....
Зошто да се копираат шериатски закони наменети за животни кои немаат самоконтрола?
Замисли во САД да сугерираш да се затвори ЊуЈоршката берза поради тоа што некоја будала ставил се и изгубил, тоа е тотално лудо размислување од 6ти век кое се коси со здравиот разум..