Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Nekoj so informacija do koj broj se stignati so vlez od finalna vo odobreno od sovet ?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
A drugar ti so so dokumenti bese?
пак истата работа мора да ги прашуваш плус стварно ли веруваш дека ке ти ја кажат вистината?![DOUBLEPOST=1553125464][/DOUBLEPOST]
@Pepibe незнам дали ги прочита претходните постови на @nebojsha985 во кој стои дека нема доставено оригинал документи во Правосудие,туку само во ДАБЧ.
А нотарската изјава со двајца сведоци доколку е преведена во БГ и е нотаријално заверена,тогаш таа се признава,но повторно прашање е дали е доставена оригинал во ПРАВОСУДИЕ.
@nebojsha985 јас ти посочив што треба да направиш и зошто те имаат ставено на дополнителна,но твое е да одлучиш дали ќе постапиш така или не.
Неколку пати пишав вчера во што е проблемот но повторно се вртиме во круг.........
тогаш ако ги имал во ДАБЧ однесено НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ИМА ПРОБЛЕМ колку што знам со истите документи аплицираш и во правосудие плус тие две институции би требало да имаат комуникација мегунив,трето тоа со нотари и сведоци е КАША ПОПАРА посебно ако е кај нас.......[DOUBLEPOST=1553125583][/DOUBLEPOST]
Od zdruzenieto vo strumica
ви бараат детали,,,со какви документи,како е со презимињата,дали има направено некоја бења,и слично?!??![DOUBLEPOST=1553125734][/DOUBLEPOST]
АЈДЕ АЈДЕ И ЗА НАС ВАКА ДА ПИШУВА,,,АМИН[DOUBLEPOST=1553125911][/DOUBLEPOST]
Da se nadevame deka posle 16h ke ima poveke clenovi koi ke objavat ukazi.. a se nadevam ke bidam prviot poso zastanaa bas pred mene 17 maj pa so srekja na site :)
КОЈ БЕЈА ТИЕ не се секавам ги чекам и јас пошто сум ЈУНИ почеток[DOUBLEPOST=1553127927][/DOUBLEPOST]
Da ne znae nekoj dali sekoj den ima potpisi ili tolku za nedelava da ne si fantazirame i proveruvame sekoj den
порано објавуваја само во вторник и петок незнам дали уште е така?!

Последно уредено:
Член од
18 февруари 2019
Мислења
23
Поени од реакции
48
Epa vaka vi odgovoriv mojot drugar pocnal procedura 2013 godina , go stavile na dopolnitelna dostavil dokumenti od zdruzenieto vo strumica go stavile na cekanje ukaz I ete pred dva dna go odile ...
Toe e see

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Epa vaka vi odgovoriv mojot drugar pocnal procedura 2013 godina , go stavile na dopolnitelna dostavil dokumenti od zdruzenieto vo strumica go stavile na cekanje ukaz I ete pred dva dna go odile ...
Toe e see
Може ли да го прашаш другарот,малку да ја појасниме ситуацијава за да споредиме,и ако може приближно да воочиме во што бил проблемот.
  1. Дали бил на положително становиште?
  2. Одбиен бил од Вицепрезидентот-Отказ од Вицепрезидента ?
  3. Или -Советот на гражданство не ја уважил молбата,нема начело за вхоздјашт блгарин(вака некако)??+
  4. И дали имало разлики во презимиња,дали потврдата е заснована напредок од село 100% бугарско население?
[DOUBLEPOST=1553154856][/DOUBLEPOST]И отприлика број на молба или број на преписка ?

Член од
15 јануари 2019
Мислења
194
Поени од реакции
226
i moj drugar e odbien od 2013 prv pat podneseni dok, nitu e bil na doplnitelna so godini na potpis so dok samo od cicko mu na tatko mu brat, do sega se iznaceka nikakva promena nemase sega barem znae odbien toa e toa

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
i moj drugar e odbien od 2013 prv pat podneseni dok, nitu e bil na doplnitelna so godini na potpis so dok samo od cicko mu na tatko mu brat, do sega se iznaceka nikakva promena nemase sega barem znae odbien toa e toa
A odnesuval li potvrda so izvodi povrzana ili ostanal si samo tie dokumenti od cicko mu?

Член од
15 јануари 2019
Мислења
194
Поени од реакции
226
nisto poveke ne nosil samo so tie od cickomu si ostanal on se nadevase ke potpisat eden den ako ne na dop ke me stavea ako treba drug dok da nosam

Член од
18 февруари 2019
Мислења
23
Поени од реакции
48
Може ли да го прашаш другарот,малку да ја појасниме ситуацијава за да споредиме,и ако може приближно да воочиме во што бил проблемот.
  1. Дали бил на положително становиште?
  2. Одбиен бил од Вицепрезидентот-Отказ од Вицепрезидента ?
  3. Или -Советот на гражданство не ја уважил молбата,нема начело за вхоздјашт блгарин(вака некако)??+
  4. И дали имало разлики во презимиња,дали потврдата е заснована напредок од село 100% бугарско население?
[DOUBLEPOST=1553154856][/DOUBLEPOST]И отприлика број на молба или број на преписка ?
Bil na polozitelno , pa go vratile na dopolnitelno pa pak go stavile na polozitelno I go odbile , dostavil plus dokumenti sto barale no go odbile.. viceprezidentata go odbila...

Член од
20 март 2019
Мислења
10
Поени од реакции
11
Jas sum od 11.01.2018 i @Mattea od 01.02.2018 intervju

Na finalna od 26.02.2019

jas na 31.01 .2018 bev na intervu i istiot status bez promeni dr medela mozebi ke mi se smeni

Член од
15 јануари 2019
Мислења
194
Поени од реакции
226
da tocno[DOUBLEPOST=1553161473][/DOUBLEPOST]procedurata ja pocnav preku 1bratuced,posle intervju od bratmi i potvrda o lazar imam odneseno dali ke ima fajde so tie dok koj znae

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom