Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јануари 2015
Мислења
196
Поени од реакции
156
ако сакаш и налутисе,,,,но ИСПРАВКА пошто гледам горе има збунети (организација на бугари) се мисли на БККС плус пријател незнам како ли си успеал да земиш происхот от ДАБЧ без тој документ на мој пријател го вратија назад без тој док.не му дозволија да аплицира,добро е што му кажаја..[DOUBLEPOST=1553040235][/DOUBLEPOST]
како си со презимињата??????
со презимињата , прадедоми беше на едното ристески а на другото ристевски, и на нотар заверив со двајца сведоци дека е истата особа , мислам дека за тоа можи да ме имаат ставено на дополнителна

Член од
20 март 2019
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo sakam da izvadam kopija od proishot nekoj slicno iskustvo

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
со презимињата , прадедоми беше на едното ристески а на другото ристевски, и на нотар заверив со двајца сведоци дека е истата особа , мислам дека за тоа можи да ме имаат ставено на дополнителна
затоа редат на дополнителна НЕШТО НИВ НЕ МУ СЕ СВИЏА инаку невозможно е да си во ред со презимињата и одиш со извод(умреница) и БККС и да те стават на дополн..НЕМА ШАНСИ или проагаш или те одбиваат нема дополн...

Член од
9 јануари 2015
Мислења
196
Поени од реакции
156
затоа редат на дополнителна НЕШТО НИВ НЕ МУ СЕ СВИЏА инаку невозможно е да си во ред со презимињата и одиш со извод(умреница) и БККС и да те стават на дополн..НЕМА ШАНСИ или проагаш или те одбиваат нема дополн...
Сега извадив документ од велико трново дека прадедоми бил бугарски војник и ќе го доставам, па се надевам дека ќе добијам државјанство

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Kolku sto sum informiran nee gi priznavaat dokumentite zavereni na notar vo mk.
Mora da bidat zavereni vo BG na notar kolku sto znam samo nivnite notarski uslugi gi priznavaat taka mi kazuvale taka prenesuvam

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
Moze li da se dobie drzavjanstvo samo so potvrda od strumica.
Imav podadeno prvicno dokumenti od na majka mi strana (izvod odmajkami, izvod od baba mi, izvod od sestra na baba mi i uverenie od na baba mi sestra i deka nejzinite roditeli se po nacionalnos bugari. Ne mozev da izvadam vakvo uverenie od baba mi za toa od sestra i e, ama toa se isti roditeli). I so ovie dokumenti ne mi bese odobren proishod. Potoa odev so drugi dokumenti i toa od na tatko mi strana (izvod od tatko mi, dedo mi i pra dedo i potvrda od strumica za pra dedo mi) i so ovie dokumenti mi odobrija proishod.
Cudno sto so dokumenti na koi se gleda i se dokazuva bugarsko poteklo ne e odobren proishod tuku se potvrda od strumica.

Последно уредено:
Член од
18 февруари 2019
Мислења
23
Поени од реакции
48
Mojot drugar vcera e odbien , vekje 5 godini go cekase I za zal ne go doceka :)

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
Денес промена од финална на положително кај мене и кај девојка ми. Интервју 26.10.2016, на дополнителна бев до 07.02.2019 и од денес положително и двајцата. Јас со стара венчаница од прабаба и прадедо плус од бккс а девојками со удостоверение за родствени врски дека сестра и е со бугарско државјанство. Е сега сагата со јотова ќе видиме колку ќе трае.
Kolku vreme bese na dopolnitelna i dali dopolnitelnata ti bese so rok da dostavis novi dokumenti

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
MOZE LI NEKOJ STO IMA ISKUSTVO OD VELIKO TRNOVO DA KAZI STO ZNACI OVA prateno e pred nedela vreme dali e najden pradedomi deka sluzel vojska ili samo prebaruvanje e IMG_20190320_075721.jpg

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
MOZE LI NEKOJ STO IMA ISKUSTVO OD VELIKO TRNOVO DA KAZI STO ZNACI OVA prateno e pred nedela vreme dali e najden pradedomi deka sluzel vojska ili samo prebaruvanje e Прегледај го приврзокот 206250
Tie nikogas ne kazuvaat dali go nasle ili ne dedoti duri ne platis,znaci bez ogled dali go nasle ili ne baraat pari,mene istiot dokument mi stigna,plativ im gi isprativ uplatnicite od banka i mi go ispratia udostoverenieto posle nekolku nedeli stigna po posta,duri ne im platis ne mozis da znaes dali go pronasle.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom