Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Zdravo drustvo, dobro e sto konecno ima infomracija za novopotpishan ukaz za makeodnski gragjanin, koj sto spored godinata na prepiskata baagi se iznacekal za ukazot, verojanto e nekoj od tie sto bea so godini zaglaveni na dopolnitelna vo pravosudieto. Spored brojot na ukazot, izleguva deka baagi ukazi se potpishale od januari dosega, ama izgleda po drugi osnovi. Za informacija na clenovite na forumot, koi mozebi ne se informirani Viceprezidnetot izdava poveke tipovi na ukazi. Ukazi za pridobivanje na blgarsko drzavjanstvo po osnov na blgarski proizhod, za koj site nie cekame, potoa ukazi za steknuvanje na drzavjanstvo po osnov na naturalizacija, po osnov na dolgorocen prestoj vo Bugarija, i sekako izdava ukazi za osloboduvanje od Blgarsko drzavjanstvo. Na primer vo posledniot kvartal za koj ima informacii Okt - Dek 2018, od vkupno 42 potpisani ukazi, samo 18 se za pridobivanje na bglarsko drzavjanstvo po osnov na blgarski proizhod. Vo sekoj slucaj ova e dobra vest, se nadevam ke ima povekje objavi za poptishani ukazi vo naredniot period.

Член од
4 април 2015
Мислења
179
Поени од реакции
251
Zdravo drustvo, dobro e sto konecno ima infomracija za novopotpishan ukaz za makeodnski gragjanin, koj sto spored godinata na prepiskata baagi se iznacekal za ukazot, verojanto e nekoj od tie sto bea so godini zaglaveni na dopolnitelna vo pravosudieto. Spored brojot na ukazot, izleguva deka baagi ukazi se potpishale od januari dosega, ama izgleda po drugi osnovi. Za informacija na clenovite na forumot, koi mozebi ne se informirani Viceprezidnetot izdava poveke tipovi na ukazi. Ukazi za pridobivanje na blgarsko drzavjanstvo po osnov na blgarski proizhod, za koj site nie cekame, potoa ukazi za steknuvanje na drzavjanstvo po osnov na naturalizacija, po osnov na dolgorocen prestoj vo Bugarija, i sekako izdava ukazi za osloboduvanje od Blgarsko drzavjanstvo. Na primer vo posledniot kvartal za koj ima informacii Okt - Dek 2018, od vkupno 42 potpisani ukazi, samo 18 se za pridobivanje na bglarsko drzavjanstvo po osnov na blgarski proizhod. Vo sekoj slucaj ova e dobra vest, se nadevam ke ima povekje objavi za poptishani ukazi vo naredniot period.
Toa i jas go kazav, ama ima ptibuli na forumot, edvaj cekaat da skoknat na nekogo. Tazno !

Член од
18 декември 2018
Мислења
136
Поени од реакции
146
Ne se vregjajte bezveza pak ke go isklucat forumot. Ne se raspravajte i dokazuvajte edni na drugi. Ne e ni bitno koj e vo pravo a koj ne. Bitno e da si pomogneme so informacii i da dobieme toa sto sakame. Ima i drugo hobi osven visenje na forimot i truenje.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Ako site mozat da prasuvaat po 10 pati mozam i jas ,jas sum celo vreme protiv toa i eve prasav , toa mozes da go zboris na drug. A kako na posrednikot ukaz mu e potpisan?
Na posrednikot nemue potpisan ukaz covekot mozda si ima bugarsko drzavjanstvo godini, ako objavil na fb deka pocnale so potpisi najverojatno se rabotit za negov klient koj sto go imat izvesteno deka imat dobieno ukaz a prepiskata mue od 2013 god, nemozi dae laga zatoa sto so broj na molba i pin e logirano a toa go znae sekoj aplikant za sebe toa nese javni informacii pa koj sto saka da proveruva.Sega ke pocekame dase javat luge od 2013/14 so potpisani ukazi koi gi ima vo golem broj ovde sto cekaat meseci.

Член од
8 ноември 2018
Мислења
122
Поени од реакции
128
Na posrednikot nemue potpisan ukaz covekot mozda si ima bugarsko drzavjanstvo godini, ako objavil na fb deka pocnale so potpisi najverojatno se rabotit za negov klient koj sto go imat izvesteno deka imat dobieno ukaz a prepiskata mue od 2013 god, nemozi dae laga zatoa sto so broj na molba i pin e logirano a toa go znae sekoj aplikant za sebe toa nese javni informacii pa koj sto saka da proveruva.Sega ke pocekame dase javat luge od 2013/14 so potpisani ukazi koi gi ima vo golem broj ovde sto cekaat meseci.

Da da ,jasno mi e , ti blagodaram na odgovorot

Ajde da trgne rabotata!!!!

Член од
24 јануари 2016
Мислења
14
Поени од реакции
5
Ke saka li nekoj da mi kaze so znaci ovoa " Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване" i so procedura ide posle ovoa? I uste nesto da prasam , brat mi podnese za bg pasos preku bg ambasada vo Skopje a brojce mu dadea kako da e podnesel preku Sofija, ima li nekoi izmeni u brojcinjata i procedurite ili e nekoja greska?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
2.По преписката ви предстои да бде извршен финален експерт преглед, преди да бде разгледана по советот за гражданство.
3.Советот по гражданство ја уважил вашата молба, преди издавание на указ од Вицепрезидентот на Р. Бугарија

Или после финален може да те стават на дополнителна со запирка или без и вака гласи
Преписката е разгледана од советот за гражданство. Извадена е за дополнителна проверка.....
После овој статус не се знае колку се чека а кога ќе те разгледаат пак те враќаат на статусот под точка 2,па за некој месец точка 3
Ако се иде како треба следно е
4.Вашат молба е вклучена во указ бр...., потребно е да си закажете термин, или ако си преку конзулат ќе ти пишува да понесеш две слики паспортен формат.
Е сега после точка 3 може и да те стават на
5.Проверка од вивепрезидент ма Р. Бугарија, што никој незнае и за секого е индивидуално.
Од проверка или статус под точка 4,или Отказ
Тие се статусите.

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
братлиња морам неш да споделам со вас , сигурно сте биле у иста ситуација барем еднаш ...
Поради неизвесната ситуација со Бг државјанства последни 2 недели си барам некоја рачка за да останам во МК ....КАО демек ,,ај бе добро е и тука" ,не е кузнaе колку бедно - ,,се живее" т.е. ,,се преживува" ... И тогаш БУУУУУМ ќе се појави некое тешко покондурено селаничиште симнато од планина со лажиче за кафе меѓу заби , со повеќе стаж во партија отколку во школо И ќе ме врати назад на планот/мислата/ дека МОРАМ некако да ја напуштам оваа проклета земја. Не е се во парите ,не е се во материјалните работи НО ова лудило мора да го напуштам !

D

Drexel

Гостин
братлиња морам неш да споделам со вас , сигурно сте биле у иста ситуација барем еднаш ...
Поради неизвесната ситуација со Бг државјанства последни 2 недели си барам некоја рачка за да останам во МК ....КАО демек ,,ај бе добро е и тука" ,не е кузнaе колку бедно - ,,се живее" т.е. ,,се преживува" ... И тогаш БУУУУУМ ќе се појави некое тешко покондурено селаничиште симнато од планина со лажиче за кафе меѓу заби , со повеќе стаж во партија отколку во школо И ќе ме врати назад на планот/мислата/ дека МОРАМ некако да ја напуштам оваа проклета земја. Не е се во парите ,не е се во материјалните работи НО ова лудило мора да го напуштам !
Во тој ментален склоп сум константно но на крај краишта не планирам да се вратам тука зошто знаеме нема лек за оваа држава, но бидејќи оваа нема врска со темата нема да одговарам понатаму на оваа прашање заради спам и слично.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Го имам истото мислење, не сум слушнал но и јас го помислувам истото неколку пати. Али за ова не сум се заангажирал баш а се дознава лесно. Само да се види дали даваат укази на Срби и други државјани а не даваат само на македонци, ако не даваат на никого значи не сме у право :), не знам каде се проверува дали се даваат воопшто укази, кој знае нека провери, баш да видиме.
Скоро целосно точно.
Може да се види по самата процедура, каква беше и каква е пред и по договорот. На сите апликанти нашата влада им го напика. Сакале признале или не.
Потврдите бе важат, брачеди не важат...
Укинати се голем број апликации, воведени нови стандарди. На здравје бричење[DOUBLEPOST=1553117419][/DOUBLEPOST]
А зошто заминав јас?
Од убавини?

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
BRAVO za postot

Член од
18 декември 2018
Мислења
136
Поени од реакции
146
Da ne znae nekoj dali sekoj den ima potpisi ili tolku za nedelava da ne si fantazirame i proveruvame sekoj den

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom