Терористички напади во светот

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Јас немам намера никој да убивам само го кажувам тоа што го мислам.И не прави глупи споредби Македонците тука се поголеми Германци од Германците(нормално за македонче) веднаш почнуваат да навиваат за германски тимови на Македонија ќе им текне само кога ќе се вратат 15 дена дома за разлика од муслиманите кои веднаш обележуваат територија.
Јас ги почитувам црнците христијани и белците муслимани и немам против нив ништо лично поената на муабетот ми е дека во западните европски земји домородното население се чуствува загрозено од црни и муслимани исто како што ние се чуствуваме загрозено од вас и од циганите доле во Македонија.Само што за разлика овде народот не е труен со братсво и единство 50 години па старите генерации сеуште си ги чуваат традициите ама за жал младите се изгубени исто како и нашите а и самиот знаеш што дека без младина нема ништо па самите држави без свесна младина се големо ништо.
Правиш погрешна споредба.

Албанците како народ со својата различна култура живееле покрај македонците со векови.

Но турците, арапите, пакистанците итн не живееле покрај германците или останатите, и затоа за нив би требало да биде потешко, и јас ги разбирам, но тие сами ги отвориле вратите, имаат потреба од работници, не дека им се толку љепи, ако денеска ги протераат сите странци, економијата ќе им потоне, не ќе можаат ни пензии да платаат, пошто имаат многу стари во споредба со млади.

Да се разбереме, влијаат сите, и западњаците сакаат нивната култура да им ја наметнат на народите со различна култура, нели тука пред некој ден се изгласа нешто за лгбт заедницата.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Рамноземјаш по колку brainforce на ден пиеш?
Абе тркало неклесано, не се секирај што пијам јас, глеј таму што ќе пиеш нареден период од рудниците за кои системот вели дека се еколошки за околината :P

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе тркало неклесано, не се секирај што пијам јас, глеј таму што ќе пиеш нареден период од рудниците за кои системот вели дека се еколошки за околината :P
Така и си помислив, неможе да си дозволиш brainforce.
Јбг, капитализмус кој има пари тој може да биде паметен (барем така вели продуктот).

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не тоа значи дека десничарските политики ќе бидат еднакви за сите и ќе ги казнуваат грешките на малцинствата за да не се случуваат во иднина вакви напади.Или ќе ги почитуваш традициите на оваа земја или ќе бидеш вратен назад.Лесно е со демократијата прави што сакаш и не одговараш.Да се донесе закон за секој еден прекршок на муслиман кој е поврзан со радикален ислам да бидат депортирани по 3000 рандом муслимани без разлика дали имаат ЕУ документи.Се додека не дојдат луѓе како Ле Пен на власт ќе има вакви напади и во Европа и насекаде каде што белиот христијанин се чуствува загрозено.[DOUBLEPOST=1552653530][/DOUBLEPOST]Луѓето на запад не ќутат како нас да беше некоја држава од западниот свет вака национално загрозена досега ќе имаше секојдневи напади како овој од вчера.Жално е за нас само што не почнавме со овие методи пред неколку години како некогаш што правеле нашите предци од ТМОРО тогаш можеби и ќе имавме држава.
Се согласувам со болдот, впрочем пак ќе кажам, истото го пишував секогаш на темат за мигранти, тие мора да го отфрлат пленемскиот ментален склоп и да се прилагодат на општествените, социјални и пред се правни норми на земјата во која дошле. Но како тоа е оправдание за некој лудак да изрешета 50 луѓе во верски објект?

Кратко и јасно одговори ми, ти го оправдуваш овој напад денес, да или не?

B

Bafra

Гостин
Така и си помислив, неможе да си дозволиш brainforce.
Јбг, капитализмус кој има пари тој може да биде паметен (барем така вели продуктот).
Пак тој за мене се фатил ,:facepalm: абе не сум по машки, гитла таму. Ако имаш нешто за нападов, напиши ,а ако те интересира колку имам, иди во темата Берза и анализирај. Или па јави се кај некој во УЈП и ќе ти даде податоци. :P
Кажи кога ќе си спремен да го палиш рудникот, да ти донирам бензин и тоа од Макпетрол ќарот :cool:

Капитализмот е: кој е паметен, тој може да има пари, ама ти цел живот погрешни книги читаш и нормално да грешиш :D

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Пак тој за мене се фатил ,:facepalm: абе не сум по машки, гитла таму. Ако имаш нешто за нападов, напиши ,а ако те интересира колку имам, иди во темата Берза и анализирај. Или па јави се кај некој во УЈП и ќе ти даде податоци. :P
Кажи кога ќе си спремен да го палиш рудникот, да ти донирам бензин и тоа од Макпетрол ќарот :cool:

Капитализмот е: кој е паметен, тој може да има пари, ама ти цел живот погрешни книги читаш и нормално да грешиш :D
Тоа е Бафра у квази капитализам неможеме еден brainforce да се дозволиме а каде му е крајот ако се отворат рудници од страна на овие капиталистички експлоататори на труд и ресурси со приватно здравство... серете пак за социјализмот деца мали.

B

Bafra

Гостин
Тоа е Бафра у квази капитализам неможеме еден brainforce да се дозволиме а каде му е крајот ако се отворат рудници од страна на овие капиталистички експлоататори на труд и ресурси со приватно здравство... серете пак за социјализмот деца мали.
Нема потреба да серам за социјализмот, самиот систем се има исрано за наредни 100години, самиот систем покажал колку е неефикасен со ваква свест кај народов.
Ваквите пукања, ќе бидат почести, а баш се резултатот од социјалистичките приказни и ветувања од политичарите.

Што ти е тоа брејнфорсе, кажи да те почастам за роденден...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Се согласувам со болдот, впрочем пак ќе кажам, истото го пишував секогаш на темат за мигранти, тие мора да го отфрлат пленемскиот ментален склоп и да се прилагодат на општествените, социјални и пред се правни норми на земјата во која дошле. Но како тоа е оправдание за некој лудак да изрешета 50 луѓе во верски објект?

Кратко и јасно одговори ми, ти го оправдуваш овој напад денес, да или не?
Не можам да ти одговорам на ова прашање со да или не.
Не оправдувам убивање на луѓе кои во тој момент се молеле на Бог со својата фамилија и биле мирни и спокојни.Но ако истите тие луѓе или најголемиот дел од нив се штетни за моето опшество и средина а и за иднината на мојата фамилија тогаш не можам и да го осудам овој чин зошто убиецот не заминал во Авганистан и таму да пука во верници само затоа што ги мрази муслиманите.Еве на пример кај нас неколку Македонци да се организираат и да направат напад во Јаја-Паша на петочната молитва и да има 50 жртви.Најверојатно ќе настрадаат и мали деца и жени кои не се виновни за ништо но не би можел да го осудам нападот знаејќи какви луѓе одат на молитва во таа џамија и што тие оџи имаат проповедано на тие верници и колку македонски деца страдале во Скопје поради тоа учење а и колку тие луѓе се штетни за иднината на Македонија.Не ми е доволно позната состојбата таму и не можам да кажам со сигурност какви се муслиманите таму.Затоа либералнитеполитики,мултикултуризмот и едното опшество за сите се многу штетни и треба што побргу да ги снема од Европа.[DOUBLEPOST=1552663652][/DOUBLEPOST]http://m.kajgana.com/avstraliski-senator-za-napadite-vo-nov-zeland-gi-obvini-muslimanskite-imigranti

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не можам да ти одговорам на ова прашање со да или не.
Не оправдувам убивање на луѓе кои во тој момент се молеле на Бог со својата фамилија и биле мирни и спокојни.Но ако истите тие луѓе или најголемиот дел од нив се штетни за моето опшество и средина а и за иднината на мојата фамилија тогаш не можам и да го осудам овој чин зошто убиецот не заминал во Авганистан и таму да пука во верници само затоа што ги мрази муслиманите.Еве на пример кај нас неколку Македонци да се организираат и да направат напад во Јаја-Паша на петочната молитва и да има 50 жртви.Најверојатно ќе настрадаат и мали деца и жени кои не се виновни за ништо но не би можел да го осудам нападот знаејќи какви луѓе одат на молитва во таа џамија и што тие оџи имаат проповедано на тие верници и колку македонски деца страдале во Скопје поради тоа учење а и колку тие луѓе се штетни за иднината на Македонија.Не ми е доволно позната состојбата таму и не можам да кажам со сигурност какви се муслиманите таму.Затоа либералнитеполитики,мултикултуризмот и едното опшество за сите се многу штетни и треба што побргу да ги снема од Европа.[DOUBLEPOST=1552663652][/DOUBLEPOST]http://m.kajgana.com/avstraliski-senator-za-napadite-vo-nov-zeland-gi-obvini-muslimanskite-imigranti
Па шо не земеш пушка и не ги отепаш ако сметаш дека се толку штетни, им го кажуваш тоа у лице сега у Германија каде што си?

Истава аналогија, муслиманиве со право ги масакрираат и прогонуваат христијаните кои се малцинства кај нив (Сирија, Египет) оти им се штетни за нивната иднина и не се вклопуваат во нивното општество.

Митинзите на неофашистите, обландираната нацистичка пропаганда на социјалните медиуми не е поразлична од сите вахабистички и катарски индоктринации маскирани како образовни и хуманитарни мисии што се одвива низ џамиите во Македонија. Но јас не сум лицемер, ги посочив и укажав дека и двете појави се штетни.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Па шо не земеш пушка и не ги отепаш ако сметаш дека се толку штетни, им го кажуваш тоа у лице сега у Германија каде што си?

Истава аналогија, муслиманиве со право ги масакрираат и прогонуваат христијаните кои се малцинства кај нив (Сирија, Египет) оти им се штетни за нивната иднина и не се вклопуваат во нивното општество.

Митинзите на неофашистите, обландираната нацистичка пропаганда на социјалните медиуми не е поразлична од сите вахабистички и катарски индоктринации маскирани како образовни и хуманитарни мисии што се одвива низ џамиите во Македонија. Но јас не сум лицемер, ги посочив и укажав дека и двете појави се штетни.
Мене воопшто не ми сметаат тука муслиманите напротив подобро ми е да комуницирам со нив со нив него со Германците ама омразата се чуствува помеѓу нив во воздухот поготово со новодојдените муслимани пред две до три години од Африка и Блискиот исток.За ова јас што го видив за овие 4 месеца тие никогаш нема да се вклопат во овој систем тука.Ама џабе е да дискутираме кога имаме различни погледи и размислувања.Христијаните во Сирија или Африка се домородно население и не можеме да ги споредиме овие два примера како еден ист.Фашизмот во Германија ќе беше само лош спомен и тотално заборавен да не се случеше тоа што се случи последните неколку години.Народот тука сега гледа спас во него затоа што мисли дека е најсоодветно за неговата безбедност и безбедноста на нивните деца.[DOUBLEPOST=1552665185][/DOUBLEPOST]
И феликс треба да се запраша кои луѓе го идолизираат освен ако тоа не му е вистинската идеологија

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Никогаш не сум го следел навистина ли има такви ставови?

Сега гледам на јт други јутубери како прават реакции дали е расист или не.

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.460
Поени од реакции
23.391
Нема разлика меѓу овој и следбениците на ИСИС, истата забегана идеологија, скроз истата.

Треба посериозно да се набљудуваат лудаци кои пишуваат на 8chan, гледаат PragerU, а идоли им се Алекс Џонс, Педерсон, Гевин и слични.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Невозможна дискриминаторна лудост.

Што имаат овие работи што ти си ги напишал заедничко? Питерсон, ПрагерУ, Гевин итн имаат неколку допирни точки и ништо друго. Да не повикал Питерсон или Гевин на терористички напади случајно? Единствено заедничко е што тие се десничари - ондак зошто токму овие десничари? Зошто не ги вклучуваш луѓето кои ги гледаат и Бен Шапиро, Кроувдер, Коултер, онаа русокосата од Канада итн? Колку милиони луѓе се ова, колку е изводливо ова имаш идеја?

Тука веќе доаѓаме до зошто само десничари? Зар од левицата или пак од неутралните не излегуваат терористи? Атеистон што утепа деситици луѓе во црква во Тексас бил фан на ТYT, дали треба да се пратат сите луѓе кои го гледаат овој медиум? Или ако не најдобро да се пратат сите луѓе на планетата*?

*Што е џабе и се наручува слободата на граѓанинот; во УСА се се прати и постојат закони за се па пак има пукања по училишта на секои шест месеци.

Се разбира дека не, луѓе само тропаат глупости ради омраза, љубомора, антипатичност, различен став... избери причина.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Не е, барем не делува така, приватно не може да знаеме, го напаѓаат премногу неосновано заради неговат популарност, а од друга страна одредени фашисти и алт-десничари мислат дека озбилно е близок со нивите ставови. Типот ги користи контраверзите што се прават околу него за да добие повеќе следбеници и тоа му успева, макар што овој инцидент нема ништо добро да му донесе.

Мене лично ми е крајно антипатичен и арогантен, да бидеш најпопуларен јутубер во светот од постирање видеа каде што се дереш како будала дур играш игри (на почетокот таква му беше содржината) а сега да постираш досадни видеа без конкретна содржина со мизерен хумор, не ми е јасно кој толку сака да го гледа тоа.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
.Фашизмот во Германија ќе беше само лош спомен и тотално заборавен да не се случеше тоа што се случи последните неколку години.Народот тука сега гледа спас во него затоа што мисли дека е најсоодветно за неговата безбедност и безбедноста на нивните деца.
За ова можам да потврдам од прва рака. Германија е прилично либерална прикажена надвор низ медиумите, али реалноста е далеку од тоа. Прилично фашистичко е расположението овде, особено во помалите места оддалечени од големите градови. Кога ти дозволуват на работа на шкафчето да си залепиш лепенка "АФД РУЛЗ", јасно ти е колку е саат.
Не ги оправдувам, али не ги ни обвинувам. Едноставно лидерите на ваквите партии им ветуваат невозможни бајки, а овие како што спомна загрижени за безбедноста на фамилијата им веруваат. Сепак бранат систем кој функционира прекрасно, имаат потполно право на ова.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.375
Поени од реакции
43.187
Пробуваат да го дискредитираат Феликс на секој начин, одамна му се закачени либераливе зошто не ја фура нивната пропаганда

Kajgana Shop

На врв Bottom