- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.464
- Поени од реакции
- 5.881
Правиш погрешна споредба.Јас немам намера никој да убивам само го кажувам тоа што го мислам.И не прави глупи споредби Македонците тука се поголеми Германци од Германците(нормално за македонче) веднаш почнуваат да навиваат за германски тимови на Македонија ќе им текне само кога ќе се вратат 15 дена дома за разлика од муслиманите кои веднаш обележуваат територија.
Јас ги почитувам црнците христијани и белците муслимани и немам против нив ништо лично поената на муабетот ми е дека во западните европски земји домородното население се чуствува загрозено од црни и муслимани исто како што ние се чуствуваме загрозено од вас и од циганите доле во Македонија.Само што за разлика овде народот не е труен со братсво и единство 50 години па старите генерации сеуште си ги чуваат традициите ама за жал младите се изгубени исто како и нашите а и самиот знаеш што дека без младина нема ништо па самите држави без свесна младина се големо ништо.
Албанците како народ со својата различна култура живееле покрај македонците со векови.
Но турците, арапите, пакистанците итн не живееле покрај германците или останатите, и затоа за нив би требало да биде потешко, и јас ги разбирам, но тие сами ги отвориле вратите, имаат потреба од работници, не дека им се толку љепи, ако денеска ги протераат сите странци, економијата ќе им потоне, не ќе можаат ни пензии да платаат, пошто имаат многу стари во споредба со млади.
Да се разбереме, влијаат сите, и западњаците сакаат нивната култура да им ја наметнат на народите со различна култура, нели тука пред некој ден се изгласа нешто за лгбт заедницата.
Последно уредено: