Македонска берза

Член од
15 мај 2018
Мислења
29
Поени од реакции
48
Bankata ima takva politika, pay out 60-70%

Proveri gi godinite koga davale, osven lanskata.

Gnusmas: pa tokmu subordiniraniot znaci osiguruvanje na adekvatnost, taka sto nema pricina da ne se povlece dobivkata
Vo pravo si, no bas toa buni, neli pologicno ke bese da isplatea avansna dividenda lani kako stb? Ili niv kako stranci ne gi fakja danocnata mudrost od danecot tevdo? Btw subordiniraniot go zemaa odkako se aktiviraa pizdariite so zikot, sto isto taka lici na simptomaticen cekor, ne?

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Vo pravo si, no bas toa buni, neli pologicno ke bese da isplatea avansna dividenda lani kako stb? Ili niv kako stranci ne gi fakja danocnata mudrost od danecot tevdo? Btw subordiniraniot go zemaa odkako se aktiviraa pizdariite so zikot, sto isto taka lici na simptomaticen cekor, ne?
Hahaha ovde mnogu dushegriznici ima izgleda .Citam i si mislam kolku samo moze da se mudruva za da se dokupi na nekoi smesni ceni od pred nekoj mesec.
Pa i jas kako majka bi im dal kredit ako znam deka mi sleduva jaka dividenda !! Da ne mislite deka saka da i pomogne na najdobrata filijala hahahahah.
Slobodno lazete si go pametot moj predlog e da si kupite dur se poeftini ;)

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Субординираните обврски се намалени за 194.913 илјади МКД или за 9,6%, што се должи на целосна отплата на доспеан субординиран долг. Во однос на планот за периодот се пониски за 0,5%.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Copy-paste резултатите од лани, Буби е у право, толку е максимумот на банкава.
Парите од фондот? Обратете се кај ДУИ, они знаат како со пари од пензиски фондови.
Ова оди на 13.500 наскоро, барем до извештајот од првиот квартал.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
За да префрлаш од трансакциска на брокерска да ти треба токен... ама ако веке еднаш отидеш и си ги ставиш парите на брокерска сметка ѕие ѕи се таму оној момент кога ќе ти се реализира налог ќе си повлечат или ќе то исплатат... нали колега... мене баррм така ми е најлесно...

Мислам дека покрај850 ден месечно за етрејдер мислам дека ти треба и електронско банкарство со етокен ако сакаш од дома да правиш трансакции?

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
https://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=44589

@dekis za ova zborime so @Бубастис ke bide vo 1q evidentirano ocigledno, a zasto e podignato naskoro ke doznaeme... ako e za dividenda ondak i od uni da ocekuvame jaka dividenda?

@Mandrac bolje toa nego navijac i gatac...
Pishuva realizirana zdelka, sto znaci realizirana vo 2018 I vekje vklucena vo bilansite za 2018ta... vo megjuvreme nekoj subordiniran dospeal, go platile, zele nov, sumata e namalena za malku...
Ako uni imashe dobra adekvatnost na kapital nemashe da izdava obvrzica so 9-11% koja patem ne smeat da ja otkupuvaat celi 5godini, sto ne e slucaj so subordiniranite krediti... ne deka sakam da kazam deka uni ne vredi za ovie pari, ama sporedbata ne ti e soodvetna...

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Дечки ве читам мислам дека повеќето имале нереални очекувања па малку се подразочарале. Долго време пишувам дека премногу форсирате банки... Резултатот на банката е добар, што сакате колкава добивка да има од 80м ЕУР? Притоа последниот квартал сигурно има доста зголемени резервации околу ЗКП. Околу адекватноста сите банки на граница. Ако не зголемат адекватност нема да можат да зголемат кредитно портфолио а тоа значи помала добивка или стагнирање на добивката... Ако зголемат капитал тоа значи помала добивка за делење дивиденда... Ако земат субординиран тоа значи привилигирана дивиденда... Како и да направат секогаш ќе има некој што е незадоволен...

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Леле ТНБ колку не ви е по ќеф, незнам колкав раст сакате, по 10м евра годишно ли сакате, не може тој раст да трае вечно кога гледате дека економијата ни е тапа, кој сакате да го финансира тој раст на банките...

КМБ е во МИНУС 20% и ич не ви е лоша, ако нема да шитне нешто големо и продолжи во минус, годинава ќе ја заврши со 10-15м евра, тоа што ќе дава 600, па 500, по поново 428 денари дивиденда ве тера да ја купувате на 5500 иако е за очекување за 2-3 години дивидендата да биде околу150-200 (дали и толку), добро се исплаќа да ја купеш на 5,5 и да ја шитнеш над 6к, ако не после 2-3 години ќе бидеш во минус.

Во врска со дивидендата, образложував зошто не очекувам голема, а и по ланското очекување од 1300 сега си имам двојно помало, поубаво е кога не очекуваш многу подоцна ти е:drk:.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Auu Okta! Kakov downer

Za site sto se cudat kako moze kompanija da zgolemi promet a da namali profit,i toa drasticno, se raboti za

“повисоките дисконти кои се резултат на промените во структурата на плаќање имаа негативно влијание врз профитабилноста”

:pos:WTF?

Sto fino si se mavnav od tamu...polopovska firma AMIN

A mozebi se raboti i za “dobrite ekonomski politiki” i vlezot vo NATO, koj ke znae

Kajgana Shop

На врв Bottom