Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.190
Најинтересни се оние кои моментално плукаат и се исмејуваат со Силјановска, за тоа како била стара, немала имиџ, ниска била... глупо е да се читаат такви коментари за жена во години, ама пак не ме изненадува ништо дека истите тие луѓе што коментираат за Гордана, го донеле на власт Зоки интелектот од Муртино, каде од секоја негова реченица почнува да ти тече крв од уши... :toe:
Уште поинтересно е што тие истите се борци за човекови права, за права на жените и на животните и останати освестени и бањати идеологии. Ама чим жената не е од Сдсм, не е од некоја урбана општинска организација ондак не спаѓа под заштита на овие борци. Дно мизерија.

Иако не ми делува како вистински кандидат на партија која се декларира како десна или конзервативна, не дека е жена туку за нејзините либерални и социјалдемократски убедувања, не заслужува да биде навредувана од страна на куртони кои чекаат инструкции од Мала Речица. Или можда чичко Аљи така им наредил.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...не сфаќам зошто не албанец.....
Македонците сметаат дека ја губат единствената своја национална држава, односно, можеби веќе ја изгубија. И дека на Албанците не им е тоа баш гајле.[DOUBLEPOST=1550664693][/DOUBLEPOST]
Не можам да именувам некого како Македонец кога е македонче.
За жал, сите сме македончиња[DOUBLEPOST=1550664797][/DOUBLEPOST]
...(која иронија, нели?)...
Внимавај на зборот иронија, опасно е. Може и кривична да добиеш.[DOUBLEPOST=1550665552][/DOUBLEPOST]
Дека се бореше се бореше ....
Тоа му беше работотно место, впрочем.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Вистина е тепани се Македонски деца во Куманово од Албанци а за сликава која кружи не сум сигурен ќе прашам дали е фејк па ќе пишам.
#АНТИСОЖИВОТ
https://emagazin.mk/zapozna-te-go-mladiot-umetnik-de-an-machukov/?fbclid=IwAR3BbxFEqlD8p3aQ3hO5lxfXy6KcfrhiJ-nOeZw02tkOQ7lGlcmx9KluZDY[DOUBLEPOST=1550665885][/DOUBLEPOST]
Не е за во МВР оваа, со право ја одјебале за министер таму. Сега ја спремаат за во Министерство за култура, пошто како мала покажувала афинитети кон уметност и сликарство.

Како што гледаш, знае да испочитува Микеланџело Бонапарта, Гај Јулиј Пикасо, Винсент ван Нистелрој и др.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1781736205190959
https://emagazin.mk/zapozna-te-go-mladiot-umetnik-de-an-machukov/?fbclid=IwAR3BbxFEqlD8p3aQ3hO5lxfXy6KcfrhiJ-nOeZw02tkOQ7lGlcmx9KluZDY

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
и јас кажувам цело време, ајде да се изјаснат 25% македонци како блгари, без обзир имале немале бг пасош, па да има во Северно од Македонија 3 доминантни нации, , македонска со 45%, блгарска со 25% и албанска со 23%
Па да се уведе 2 јазик блгарски а албански да биде ТРЕТ јазик, а и во албанските комуни ако има над 23% блгари да мора и блгарски да знаат во државна администрација... ова зајко нема да брка ама директно Блгарија ќе притисне, како што ги натера во Албанија...
Може и Срби да се изјаснат.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Татко и се врти у гроб,остај тоа .....

Дечково е наше Македонче на Јутјуб,легенда е ......Како ги трти Бугарите и Грците со факти:cool::cool::cool:

Па сериозно се жали, дека на Википедиja не може ништо.[DOUBLEPOST=1550673366][/DOUBLEPOST]
Инаку со договорот со Бугарија и тие што немаат бугарски пасош против своја воља станаа Бугари.Очајни сте веќе шарените пицајзли со релативизирање на договорот со Бугарија преку спомнување на оние кои извадиле бугарски пасоши.
И како тоа?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.190
Еве читам по фб почнале да плачат овие моралниве што си дале сами отказ.

Јавноста можела да здивне и да почувствува мало задоволсто затоа што под притисок и хистерија успеала да натера некој човек во државава да повлече потег штетен за него покажувајќи интегритет и дигнитет.

Аууу аууу не знам како ќе спијам вечер. Син на функционер од партија која со години и генерации уништува еден народ и држава си дал отказ од државна работа. Аууу гинис, Ал Џазира да дојде да снима емисија за овие напатени души кои мораат да продолжат да живеат од парите на нивните родители кои патем цицаат енормна сума државни пари.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве читам по фб почнале да плачат овие моралниве што си дале сами отказ.

Јавноста можела да здивне и да почувствува мало задоволсто затоа што под притисок и хистерија успеала да натера некој човек во државава да повлече потег штетен за него покажувајќи интегритет и дигнитет.

Аууу аууу не знам како ќе спијам вечер. Син на функционер од партија која со години и генерации уништува еден народ и држава си дал отказ од државна работа. Аууу гинис, Ал Џазира да дојде да снима емисија за овие напатени души кои мораат да продолжат да живеат од парите на нивните родители кои патем цицаат енормна сума државни пари.
Ликов вака на фаца ми делува дека има капацитет само за канали копање. Реченици не се почнуваат со сврзници и се пишува на кирилица ама важно интегритетот му го чепкале. Земеш го намаваш уште еднаш да не му текне да пише нешто.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Братучедот на градоначалникот вработен во Централен регистар, Наумоски вели не се виделе, па не знаел

http://www.dokazmakedonija.mk/bratuchedot-na-gradonachalnikot-vraboten-vo-tsentralen-registar-naumoski-veli-ne-se-videle-pa-ne-znael/?fbclid=IwAR11f4mtf9uXGrtlYqwgHDmHzxFEEJJ7Z3bKGosQx6HDOT_Q7uhoY2_0wTM

Александра Миновска, сопруга на директорот на ЕЛЕМ, Драган Миновски, од октомври минатата година е вработена како шефица на кабинет

http://www.dokazmakedonija.mk/aleksandra-minovska-sopruga-na-direktorot-na-elem-dragan-minovski-od-oktomvri-minatata-godina-e-vrabotena-kako-shefitsa-na-kabinet/

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.181
Поени од реакции
13.460
Битно е да се употребат интегритет, дигнитет и хистерија во реченица, да глумиме образована и учтива индивидуа.
Тоа што чувствувајќи е напишано чустувајќи и почувствува е напишано почуствува, не е важно.
Или пак толку знаеле тие што му пратиле ова да го објави? :unsure:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.765
Поени од реакции
16.991
Може и Срби да се изјаснат.
, може, ама ова ќе има повеќе тежина, Блгарија е земја членка на ЕУ[DOUBLEPOST=1550677741][/DOUBLEPOST]Шеќерка во офсајд

[DOUBLEPOST=1550678135][/DOUBLEPOST]Утре само условни казни за Кочан и Авировиќ?

Села му ја откажа средбата на Заев

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
И како тоа?
Како?
Лесно.
Исто како што Бугарија и Грција ќе не бомбардирале, кај и да е, исто како што Кина ќе ја ставела под руска контрола својата морнарица или пак исто како што на јужна граница веќе неколку години чекаат милион и пол имигранти, само некој знак да им даде и да се расшетаат по Македонијава...

Реално, нема потреба да прашуваш за овие остроумни дојави и констатации, требаш здраво за готово да ги сфатиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom