Данокот за работа преку интернет е 15%

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Се е това во главите на дијаспората.Ак не дојдите за 200 евра да работите.Мира Дизел за прецедник!

probav da im nacrtam ama neka teraat... dzabe zboram, maka si imale, temi otvarale da diskutiraat i pak ke si glasaat za vladata sto gi spoeba... so inka da im pikas dzabe. ajt ovoj pogore znae poveke neka tera

Тоа УЈП рук не ги боли, ако си македонски државјанин ти го кршиш законот :)

:neetaka: Лица кои престојуваат подолго надвор од државава, УЈП не ги чепка, тие си плаќаат во таа земја кај што имаат дозволи за престој.
Затоа не знам зашто Кано се меша во темава, ниту го засега, ниту пак има врска со УЈП, а тоа шта би било, кад би било јбг :toe:

П.С. Тенеке кој е виновен, банкарите или политичарите :P

:oftopik:
Како ќе забавува свецка економија така ќе стегаат, а лимони исцедени сме ние :icon_lol:.

Ти дечко, изгледа немаш никаква мотивација во живот, како да работиш некоја ниско платена работа и одвај чекаш да се случи криза, па и другите да останат без својот капитал (пари, имот) т.е. да бидат како тебе. Како да си љубоморен и наместо да се трудиш да постигнеш / заработиш нешто, ти чекаш другите да паднат. Типично македонски.
Ако сум во грешка, извини, ама по депре човек од тебе, кој со години го очекува крајот на бизнис светот не сум сретнал. А за тоа време си можел да створиш капитал и лесно да издржиш кризата.
И би требало да престанеш да ја труеш темава со сеир.

Ондак ја местам избори у САД.

pobaraj mislenja na farang od pred 5-6 god ke si vidis dali sum ili ne sum. nego terajte si, jas vi rekov kad tad ke naebete i koga ke se sluci ke bide za poveke godini[DOUBLEPOST=1550662656][/DOUBLEPOST]
:neetaka: Лица кои престојуваат подолго надвор од државава, УЈП не ги чепка, тие си плаќаат во таа земја кај што имаат дозволи за престој.
Затоа не знам зашто Кано се меша во темава, ниту го засега, ниту пак има врска со УЈП, а тоа шта би било, кад би било јбг :toe:

П.С. Тенеке кој е виновен, банкарите или политичарите :P

:oftopik:

Ти дечко, изгледа немаш никаква мотивација во живот, како да работиш некоја ниско платена работа и одвај чекаш да се случи криза, па и другите да останат без својот капитал (пари, имот) т.е. да бидат како тебе. Како да си љубоморен и наместо да се трудиш да постигнеш / заработиш нешто, ти чекаш другите да паднат. Типично македонски.
Ако сум во грешка, извини, ама по депре човек од тебе, кој со години го очекува крајот на бизнис светот не сум сретнал. А за тоа време си можел да створиш капитал и лесно да издржиш кризата.
И би требало да престанеш да ја труеш темава со сеир.

jas se mesam zasto teneke taka ja postavi temata, si kaza vladava gi izdupila. e sega teneke si bese prilicno glasen za zajko a i dosta od freelance-rive ovde bea sareni.

vaka od strana si gledam cirkuz a toa deka kad tad ke naebat ke naebat, svetot ide kon toa, ko sto kaza delat informacii, sekade veke ima credit check, globalni firmi toa sproveduvaat... stanuva se potesko da prikries bilo sto a i dosta skapo. denes na napravis bulletproof set up kade prikrivas identitet i mozes da se trgnes od cel set up dur te brkaat ATO/FED/UJP kosta 30k dolari.. pred 5 god se pravese za 5k. svetot se menuva a mali ribi ke naebat kad tad...

Последно уредено:
:tapp:

pa vie otvarate temi i placete ko picki za danocite sto vi gi napukaa. sakavte promeni, eve vi promeni.
Тогаш се бунеа демек неправда имаше, шарени, а сега ќутат ко пички. (ова е спремно за - ако не се бунат)
Сами сакавте промени, а сега плачете ко пички. (ова е спремно за - ако се бунат)

Тогаш се бунеа демек неправда имаше, шарени, а сега ќутат ко пички. (ова е спремно за - ако не се бунат)
Сами сакавте промени, а сега плачете ко пички. (ова е спремно за - ако се бунат)

ahh tie muabeti so drug... jas sum jasen, eve vi promeni, plateti si od dzeb jas ke gledam seir. sega cekam samo i UJP malku poagilno da gi pritisne a toa sigurno ke bide nema od kade poveke da pumpaat pari od ovaa ekonomija zatoa i bas na ovoj sektor mu se nafrlija. pola od freelancerive em im se vodat ko nevraboteni. prasanje e KOGA ke pocnat da gi brkaat a ne dali i kako.

Колку фрустрација има соберено во тебе...

Тебе дефинитивно некој фриленсер се качил на мајка ти или на сестра ти да ја ренда. Иначе нема друго објаснување шо волку крволочно си против нив. Башка сите од фриленсерите шо ги знам не гласаат нит се замаараат со тоа.

ne neeee... ne si go sfakajte ova licno. kolektivno treba da se zamislite kako i za kogo si glasate i kako ve rendaat. si kaza sdsm deka se protiv ramen danok, kazaa deka ke dignat danoci. sto se bunite sega, zasto vakvi temi pogotovo od teneke? jas samo vi posocuvam sto ide i sto ke bide na nikoj ne mu sugeriram da pravi nesto, terajte eve vidooq vi kaza imalo tamu nesto napisano na platformite i nemalo da spodelat info so DRZAVA.:tapp: ke ve stitat vas i vasite informacii koga lokalnite zakonodavci vo sorabotka so UJP ke gi pritisnat :pos:. izdrzite maski, sekoja promena se plaka. plate si.

Тебе дефинитивно некој фриленсер се качил на мајка ти или на сестра ти да ја ренда. Иначе нема друго објаснување шо волку крволочно си против нив. Башка сите од фриленсерите шо ги знам не гласаат нит се замаараат со тоа.

Од нивото на искомплексираност, изгледа дека и на двете.

Мислам никој тука не е моќен сметки да блокира макар и да имаат на увид целаа документација на секој колку заработил.Пак неможе да им ја блокираат сметката само може со кривични да претат ама толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom