Прегледај го приврзокот 204595 @nikolashtip јас не ти препорачувам ништо...Твое е малце да прочиташ по темат и ќе увидиш што ти треба...Како претходно бил загреван станот со колку кв..Тоа ти е најбитно!Ако се греел со панел колку кв бил панелот..Климите не даваат иста топлина на 7ц и на -15ц..Дискутирано е тоа...Сметката на
@Simonkud за јануари е малку нереална,дискутирав со него на темата...Тој има постирано колку потрошила климата за јануари ,тоа некаде ти се 3000ден,му останува само 1000ден (или 200кв)за други потреби?!Болјер од 3кв греач да работи по 2ч дневно за 30дена ќе потроши 180кв?! А има и сушара машина за перење што викате доволни се 20кв за овие за 30дена...
Околу потрушувачката на климите секоја си е посебна приказна која зависи од изолацијата на просторот..5.5кв клима во простор од 29кв, ќе дува премногу,оваа тундра има минимум од 500м3 ако ти е над глава тоа смета со оглед на тоа кај сакаш да ја поставиш климата...А кога сме кај негативностите на климите има некои работи и кои не ги кажуваме?!Оваа Тундра има слаба модулација не слегува под 500в/ч тоа е пишано.Тоа значи дека кога е топло таа ќе ти оди офф..А тогаш вентилаторот не престанува да работи(ако и дува со 500м3 тоа е неподносливо),види скриншот,оваа е затаено малку...
@Strelec имаше постирано за висока потрошувачка на клима на член од друг форум 670кв...да му напоменам и него дека и тој член има тундра18, само треба малку да расчепкаш...
БТВ simonkud не бил дома ладниот викенд за божик..климата тогаш му потрошила помалку на 22 ја оставил..За изолиран нов стан има пријавено висока потрошувачка...
Sorry за Тундрата ама демантирајте ме?! Имам навика да чепкам и пронајдам тоа што не ми е логично или она што сакам да го имам сакам да го испитам прво!Се зезнав еднаш со Вивакс,нема да ја направам истата грешка пак..
Затоа и Вие што барате читнете нешто не фаќајте се здраво за готово особено не во продавница за Бела техника каде барате клима уред,и особено не по првиот одговор што ќе го добиете на форум(добро е што Климе не препорачува повеќе)..
Да не бидам протолкуван дека нудам Грее пошо одма ќе се фатат за тоа,не ти нудам ништо дури сам не си видиш топлотни загуби и топлотни потреби..
Се откажав да пишувам од темата но еве повторно се навраќам...зошто поима немам...Најверојатно сакам нешо да истражам откријам,дадам свое мислење кое не сакам никого да навреди,а воедно не сакам и јас да бидам навреден..