Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ретро нешто.
Двоен Сомнеж мислам одамна не се активни, Алекс не е активен, повлечен е од музиката, во манастирот Бигорски мислам служи нешто, Ерор сеуште се мотка со Локос Железарос, прават некои пародии песни. Од Ортографија мислам само Влади е активен сега, другиве слабо или не сум заприметил, го имаше и Влади на Рап Скилз, доста е добар. Raw N Wicked не се активни повеќе. Алфа тука е, се одржува во живот. Овие 1E Stoyan немам општа поима кои се.
![]()
10 страници назад ништо немате пишано за трапотПоследнава година ова Трап Да Фак Ап и Трапславија ебаа мајки у буквална смисла,шејковите четврток у Епицентар исто... Ајри и цела екипа станаа главни,а покрај нив и другите шо се врзани со нив у последно време. Башка и на настапите на Гоце,Чваре итн итн. многу повеќе трап се пушта.
Тое дечки..Леѓијата веќе се потрошен материјал, оно уште од 2013 се потрошени ама ова со РНС ги дотепа. Кацар и Сиги си прават нешто за своја душа, пробуваат чат-пат да се пробијат ама слабо, Слаткар со свој филм и то је то. СКЦ има добра екипа, Скитер вади добри траки чат-пат. Влади Ортографија е добар, Курчо(С.А.М.) исто го поштувам ептен,мада и он скока малце рап, малце трап си прави..
Оди горе у search tab-от, види од кога и какви ми се мислењата
Hahahaha go imame pobednikot na temava. Sigurno si nekoe dete od 15-16 godini, inace druze ako imas 19,20+, losho e...
Iskreno kazi mi, kako gi slushate be ovie gluposti, izdrzav duri 30 sekundi, ne mozam ponatamu.![]()
Се согласувам со твоето мислење. Да разјасниме, јас никаде не кажав дека трапот ми се сфиѓа или дека е добар музички правец или нез што(следам се шо се случува горе-доле на мкд рап сцена), меѓутоа ФАКТ е дека зема се поголем замав.Постојат еволуции на музички правци, ама постојат и слепи црева. И за синт-рок викаа дека е еволуција, али не може таков кич булшит да биде еволуција и испадна само сепо црево.
Ова трапов, освен некои ептен авангардни странски изводители ми се чини како тежок булшит.
На времето и за БоунТагз енд Хармони викаа дека се еволуција на рапот.
Не разбирам како може вакви песни да ти помогнат и да најдеш утеха во нив кога ти е најтешко или не знам што таму. Вакви песни, кои евоцираат стари неубави спомени, може само да те направат потажен и поосамен, да ти отворат стари рани, да те дотепаат и избедираат уште толку.Џабе сите трапови и пролазни срања, се пуштат во дискотеки после 1 месец искача нешто друго појјако и заминува таа во историја, ист фазон се сите песни, никаква вредност немаат. Вакви песни остануваат за кога ти е најтешко, после десет години пак ќе најдеш утеха и помош во нив, кога ќе сретнеш некој на улица ќе те боли кур ако низ муабет ти каже дека дон плеја слушал, ама ќе ти дојде убаво ако ти каже дека и он си ја има во мобилен Гробишта од Сиги. Мене ова ми е замена за пријател кога сум осамен, како да сум во некое здружение на алкохоличари или други пороци, и сите отвараат душа и кажуваат нивната приказна, така и јас нааоѓам утеха за мојата приказна по некоја сличност, после секоја ислушана песна исто како да сум прочитал книга или сум изгледал филм, тоа што е добро останува секогаш врежано, пак ќе се наежиш.
Едноставно е, кога си тажен, не ти се слушаат песни за моет и дунди, не те утешува некој во песни како си пее за како се му е топ во животот, туку ете наоѓаш утеха во некоја ваква песна, во некој стих, кажувајќи си дека има и полошо, или наоѓајќи зборови во песна со кои се изразуваат чувствата во тебе, кои не знаеш како да ги изразиш. Осамен си, немаш некој за муабет, преку кур ти е од другарите што ти зборат за спортска и за муабети колку заглавиле вчера во диско, си наоѓаш друг вид на другарче преку ваквите песни, кој ти се отвара со друг муабет, доста посериозен. Секој има различен начин на искажување емоции и на справување со нив, мене ништо друго не може да ме развеселува освен вака некоја песна да те стресе толку многу до степен да си кажеш "да ти ебам и живот и се, морам да се борам, не се давам". Со сите останати песни за развеселување и со останати настани каде што се пуштаат такви "весели" песни, расположението не се менува, само уште терет си накачувам на себе, ако треба да глумам лудило некакво дека се ми е кул.Не разбирам како може вакви песни да ти помогнат и да најдеш утеха во нив кога ти е најтешко или не знам што таму. Вакви песни, кои евоцираат стари неубави спомени, може само да те направат потажен и поосамен, да ти отворат стари рани, да те дотепаат и избедираат уште толку.
Стварно не ја гледам потребата да се навраќаме на работи кои нѐ прават да се чувствуваме тажни, осамени, што и да е.
Да не се разбериме погрешно, песнава од Сиги е ремек дело. Ако не се лажам, напишана и посветена е за баба му.
Во такви ситуации и периоди од животот потребно е што побрзо да заборавиш на работите кои прават да се чувствуваш така. Треба да слушаш нешто кое ќе влијае позитивно на тебе и на твоето расположение, а не нешто кое дополнително ќе те влечи надоле.Едноставно е, кога си тажен, не ти се слушаат песни за моет и дунди, не те утешува некој во песни како си пее за како се му е топ во животот, туку ете наоѓаш утеха во некоја ваква песна, во некој стих, кажувајќи си дека има и полошо, или наоѓајќи зборови во песна со кои се изразуваат чувствата во тебе, кои не знаеш како да ги изразиш. Осамен си, немаш некој за муабет, преку кур ти е од другарите што ти зборат за спортска и за муабети колку заглавиле вчера во диско, си наоѓаш друг вид на другарче преку ваквите песни, кој ти се отвара со друг муабет, доста посериозен. Секој има различен начин на искажување емоции и на справување со нив, мене ништо друго не може да ме развеселува освен вака некоја песна да те стресе толку многу до степен да си кажеш "да ти ебам и живот и се, морам да се борам, не се давам". Со сите останати песни за развеселување и со останати настани каде што се пуштаат такви "весели" песни, расположението не се менува, само уште терет си накачувам на себе, ако треба да глумам лудило некакво дека се ми е кул.![]()
Да заборавиш на работите никако нема да можеш, да се помириш и да научиш да се справиш со нив можеш. Но да не забегуваме офтопик, те сфаќам што сакаш да кажеш, се сложувам и јас дека не треба да плачеме и треба да продолжиме напред, токму затоа и ти велам дека наоѓам утеха во поемотивните рап песни, и токму со нив ја пребродувам таа фаза. Ти објаснив како во погорниот пост, наједноставно сфати со пример еве ти си мало дете кое ти го украле точакот, што би те утешило повеќе, да дојде некој и да го слушаш дека има најјаки пички и дека вози ауди, или да дојде некој тип и да ти раскаже дека и неговиот точак настрадал кога бил мал, но откако го удрило воз, точакот цел се смачкал, но за среќа тој останал жив, што мислиш детето нема да го допре тоа и така да ја преброди тагата? Се надевам и ти ме разбираш што сакам да кажам, јас тебе те разбирам, веројатно и поголем број од луѓето со среќни песни се развеселуваат. ПоздравВо такви ситуации и периоди од животот потребно е што побрзо да заборавиш на работите кои прават да се чувствуваш така. Треба да слушаш нешто кое ќе влијае позитивно на тебе и на твоето расположение, а не нешто кое дополнително ќе те влечи надоле.
Ни се случило нешто лошо, ни починал некој близок, океј... нема ваљда да плачеме цел живот и сечиме вени на жалопојки од РНС. Живот иде даље, стискаш заби и продолжуваш напред. Но океј, ваљда кај секој различно е.
Оди горе у search tab-от, види од кога и какви ми се мислењатаНа тема рап/хип-хоп и тебе, и на 90% од темата можам да ви држам лекции бесплатно. Не сум јас крив шо уште немате мрднато од мртва точка веќе 10 години. Слушате/се палите на РНС,на неговото флоу што во главно се состои од раката маката саката и на неговиот тежок живот, а дечкото предава на ФОН. Страјк ви е терк за street музичар, а истиот ги пушта beyonce-all the single ladies и rihanna-diamonds веќе 2+ години по комерцијалните клубови во Македонија. Муабетот ми е, самата музика прави еволуција, раперите прават еволуција, само вие "фановите" останавте вистински шо ги поштувате старите песни и се палите на нив
Grow up..
А извини бе брат, раката маката саката на РНС што е? Младината е попалена по ова, муабетот беше конкретно хип хоп културата во Македонија и кажав на што е падната. Песните ги земав само како пример, прочитај ми го целиот пост па заклучи нешто, не онака да скокаш како прле пред магаре. Чим најпознатите и најдобри ди-џеи у МКД(макар и оние што важеле за пионери у рапот кај нас и што уште држат статуси на Ха Це или на не знам што) одат на настапи у клубови и ги пуштаат погорните песни, тогаш што останало за другите?Првата трака, идемо текст:
Pusham sine sake, Pusham sine smola
Pusham sine doma, pusham nadvor, pusham vkola ej
Pusham sin na tochak, pusham i zad volan (volan)
Pusham, da, si mozham svinjite duri me gonat ej
...
Mi go pushi duri pusham jointo prejak e
Ne pram pokje kreda, plugo sega mi e pchelar ej
Jas sum toj Donpleja, da ja ebam, posle begam ejjjjj
Втора трака:
Не ми дава, не ми дава мир телефонот ми ѕвони после три,
тоа мора да си ти, тоа мора да си ти.
Нема ниту една као ти што ме држи буден, што ме удара ко бело кога имам топ филм,
Што е ова бе другар, каков текст е ова? Ова е музика? Денешнава младина е попалена по ова? Тешко нас со ваква младина.. дај не ме зезај, боље ќе слушам Цеца него вакви глупости, текстов ми е за 6то одд второ полугодие, со фул autotune и ред такви модерни срања.
И јас не ти го сфатив постот како објава во која посочуваш на што е падната младината, туку како да величиш и промовираш таква музика... Како и да е, мислам дека имаш лош заклучок за РНС, особено ако неговото име само те потсеќа на раката маката саката... Јас разбирам има некои песни ко Грин Аут Бандит и такви просеци, ама еден РНС да поврзеш со тралалајки песни ептен е погрешно. Имаш Арт и факти најскоро, Животот е убав, Од рими до реалност од првиот албум, На друго место од вториот, да не набројувам цела страна би ја изнапишал. Жалосно ако РНС не те асоцира на моќни и реални текстови, туку на раката макатаА извини бе брат, раката маката саката на РНС што е? Младината е попалена по ова, муабетот беше конкретно хип хоп културата во Македонија и кажав на што е падната. Песните ги земав само како пример, прочитај ми го целиот пост па заклучи нешто, не онака да скокаш како прле пред магаре. Чим најпознатите и најдобри ди-џеи у МКД(макар и оние што важеле за пионери у рапот кај нас и што уште држат статуси на Ха Це или на не знам што) одат на настапи у клубови и ги пуштаат погорните песни, тогаш што останало за другите?