Тоа црпнатите од бавча го употребуваш некако чудно, како ти да не си од бавча или тие што се од бавча имаат помалку права од тебе.... а тоа црпнат, мислам дека е кованица на Мирка а од неа ми се гади, онака ми се гади од поглед... гнасно ми изгледа. Не е заглупување ако сватиш како светот функционира и си го најдеш местото во него. Како држава исправно е да мочаш во правц на ветерот а треба да си многу заглупен да мочаш спротивно од втрот и се испомочаш себе си.
lazar31,
изразот „...црпнат од нива...„ нема благе везе со Мирка, туку со самиот автор на изразот, кој (автор) си го припиша самиот на себе, веројатно мислејќи дека изразот има самопофална конотација.
Едно е да сфатиш како функционира светов, а друго е губењето минимум достоинство и давањето на задникот по кирија.[DOUBLEPOST=1549549535][/DOUBLEPOST]
Да, сите знаеме што се дешава на аjродрома во Ниш. Докажано со разузнаваниjaта на НАТО.
Мицковски може да не е представник на власта, но е представник на наjголемата опозициона партиja. Знакот што изпрака со тоа е сосем спротивен на зачленуването во НАТО.
Да, сите знаеме (со исклучоци, нормално...), дека Центарот во Ниш и американската база на српска земја се неспоредливи-ни оддалеку, а камо ли од блиску.
Центарот во Ниш нема правен статус, затоа што Вучиќ во чува како адут за трговија со Руската Федерација, додека американската база е школски пример за окупација и стапнување туѓа војска на својата земја.
Мицковски е тоа што е‘, што не значи дека нема право и можност за билатерални средби, надвор од официјалните политички текови. Мицко не дава никакви „сигнали„, кон Србија, оти и тој ја блада веќе позната фраза за влез на Севердинија во НАТО и во ЕУ, а Србија нема да влезе во НАТО наскоро, барем додека се живи српските генерации кои го паметат бомбардирањето од истото тоа НАТО.
Перспективно и Србија ќе биде под пристисок за влез во НАТО, а лесно ќе и‘ биде накалемен некој нивен црпнат од нива...