Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Пак ли со бојкот бе луѓе? Не ви иде памет дека со бојкот ништо не правите. Ако нема цензус на изборите тогаш претседателот на Собрание ја презема должноста претседател на државата, односно Талат Џафери. Ама не, кога тоа ќе се случи пак власта ќе ви е крива. Ах бре луѓе бескичмењаци, ве боли кур вас за државата. Власта ви е крива за се, а вие со прст не сте мрднале за ништо.
За кој да гласаме?

Јас сум за бојкот!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не мал дел от лугето знаат како беше наложена таа вечна "дружба"-со окупациja, а и во ерата на Горбачов доста тежко ja плативме :) Братот е брат, ама сиренето е со пари.
Нема вечни другари, има вечни интереси.
Јасно, ама има и лице, срам...[DOUBLEPOST=1549545006][/DOUBLEPOST]
За кој да гласаме?

Јас сум за бојкот!
За Амди Бајрам. Ако е бал нека е маскенбал.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.724
Поени од реакции
31.818
Така и? Многу точно - руските бази до границата на НАТО членки не са приемливи. Тоа ти е говор на омраза? :icon_lol:[DOUBLEPOST=1549542580][/DOUBLEPOST]
Таа исто не ги прима и работи против нив. Пример са трите балтиjски републики например. Тоа не мени фактите.
Не сакам да те разочарам, но како иден дел от НАТО (вие сте де факто), ке мора да разгледувате Русиja за противник. Така се разгледува во НАТО от воена гледна точка.
,,,,ajde ushte ednash,,,
,,,toa shto ne ti e po volja koj kade i kaj kogo odi,,,
,,,pak begash,,,

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.985
Поени од реакции
23.969
Ново име, Република Непотизамија.

Кога прочитав колку си вработиле свои, сватив дека нема место за други. Вие тепајте се тука на форумов, они си се договорија меѓу себе.

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/po-glasanjeto-za-ustavnite-promeni-i-kjerkata-na-pratenichkata-aleksandrova?utm_source=off.net.mk&utm_medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii

По гласањето за уставните промени и ќерката на пратеничката Александрова најде државна работа

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ново име, Република Непотизамија.

Кога прочитав колку си вработиле свои, сватив дека нема место за други. Вие тепајте се тука на форумов, они си се договорија меѓу себе.

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/po-glasanjeto-za-ustavnite-promeni-i-kjerkata-na-pratenichkata-aleksandrova?utm_source=off.net.mk&utm_medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii

По гласањето за уставните промени и ќерката на пратеничката Александрова најде државна работа
а Шеќеринска на темава што кажала, не си ги знаела ни таа вторите и третите братучеди, се случувало некогаш коинциденција

:lolzz::lolzz::lolzz:

Коинциденција е еднаш на 100 години ако се погоди такво вработување и ако се работи навистина за некој што може да придонесе на работното место а не е коинциденција кој стигне на власт да си вработува по цели фамилии.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Nemam problemi ni jas ama ti ocigledno imas da napisis sto toa bil Goce Delcev spored tebe barem.
Ни па jaс немам проблем, ако се разровиш во темава Историja сум го напишал, но не сметам дека треба овде во таа тема да го пишма пак.[DOUBLEPOST=1549545623][/DOUBLEPOST]
,,,,ajde ushte ednash,,,
,,,toa shto ne ti e po volja koj kade i kaj kogo odi,,,
,,,pak begash,,,
Не разбирам поентата ти, както и не разбрав кое за тебе е говор на омраза....[DOUBLEPOST=1549545690][/DOUBLEPOST]
Јасно, ама има и лице, срам...
Во државните интереси нема срам.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Добро бе зошто сереш без врска цело време да треба да те исправам за секоj збор. Еб*те ликот досаден. Референдумот се однесуваше на Преспанскиот договор. Тука за сосема друго нешто се работи. Со Бугарите добрососедството дури не мораше да се испитува каj jавността бидеjќи сите битни фактори во реалниот живот на земjата го поддржуват - народ, Собрание, Председател, МАНУ, МПЦ.

Наспроти нив ти си виртуелен лузер, господин никоj, исфрустриран лик припадник на губитнички камп без тежина во опшеството коj постои за да го кршат од ќотек на секоj 5-6 месеци.
Од тиква глупа не сум очекувал да разбере дека ниту Македонскиот ниту било кој народ на светов не одобрува асиметрични договори под уцена, подпишани од нелегитимна власт. Бидејќи очигледно си малоумен пак ќе ти повторам што мајкати ја бараш да се расправаш со губитнички народ, непризнаен од твојот народ, оди тапшајте се по рамо со други народи ето ти косово, Албанија, грција народи и држави кои ги признавате. И за крај ме боли уво што мисли исфрустриран глупак како тебе.[DOUBLEPOST=1549546259][/DOUBLEPOST]
Таа исто не ги прима и работи против нив. Пример са трите балтиjски републики например. Тоа не мени фактите.
Не сакам да те разочарам, но како иден дел от НАТО (вие сте де факто), ке мора да разгледувате Русиja за противник. Така се разгледува во НАТО от воена гледна точка.
И Русија не ги прима, и сега лошо ли е да има НАТО бази до границата со Русија или само обратно? Ич не ме разочаруваш моите принципи не се менуваат како се менуваат околностите, таквите луѓе се вртешки слабокарактерни. Русија и православниот словенски руски народ ќе ја разгледувам за противници, додека брадарските амери, кои ја помагаа на терористичката учк за сојузници. Оди лечи се![DOUBLEPOST=1549546412][/DOUBLEPOST]
Е ова ми е многу интересно значи. Која волја? Народот немаше волја, не искажа мислење, значи поставеното прашање е небитно за народот, следствено на тоа власта одлучи да постапи онака како што таа смета.
Ако народот не ја изразил волјата тогаш останува статус кво, нешто се применува кога ќе биде одобрено. Следствено власта нема право да одлучува без изразена волја од народот.

Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
И Русија не ги прима, и сега лошо ли е да има НАТО бази до границата со Русија или само обратно? Ич не ме разочаруваш моите принципи не се менуваат како се менуваат околностите, таквите луѓе се вртешки слабокарактерни. Русија и православниот словенски руски народ ќе ја разгледувам за противници, додека брадарските амери, кои ја помагаа на терористичката учк за сојузници. Оди лечи се!
За Русиja e лошо, Да.
Ти може да не го гледаш, но твоjaта дражава ке гледа вака,без везе дали ти песонално сакаш или не.
Па православни са и румуните и бугарите и грците, кои са во НАТО. Само рускиот народ ти е православен?
Тиja мантри со православно братство не са нови. Па аjде православно и словенско братски РПЦ да признае МПЦ, може? Или ке налути СПЦ :)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.436
Поени од реакции
4.357
lazar31,

многу рабојќе имам сфатено одамна, ама за разлика од твојот став, немам намера на сила да се пра‘ам будала...Она малку останато достоинство, пред да ми го одезат црпнатите од бавча, не ми дозвовува самозаглупавување и без‘рбетништво.
Тоа црпнатите од бавча го употребуваш некако чудно, како ти да не си од бавча или тие што се од бавча имаат помалку права од тебе.... а тоа црпнат, мислам дека е кованица на Мирка а од неа ми се гади, онака ми се гади од поглед... гнасно ми изгледа. Не е заглупување ако сватиш како светот функционира и си го најдеш местото во него. Како држава исправно е да мочаш во правц на ветерот а треба да си многу заглупен да мочаш спротивно од втрот и се испомочаш себе си.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.724
Поени од реакции
31.818
Ни па jaс немам проблем, ако се разровиш во темава Историja сум го напишал, но не сметам дека треба овде во таа тема да го пишма пак.[DOUBLEPOST=1549545623][/DOUBLEPOST]
Не разбирам поентата ти, както и не разбрав кое за тебе е говор на омраза....[DOUBLEPOST=1549545690][/DOUBLEPOST]
Во државните интереси нема срам.
,,,pa taka kazhi,deka ne razbirash i da ti bide prosteno neznaenjeto,,,
,,,isto ko vo biblijata,,,blazheni se onie shto neznaat i nerazbiraat,,,

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
,,,pa taka kazhi,deka ne razbirash i da ti bide prosteno neznaenjeto,,,
,,,isto ko vo biblijata,,,blazheni se onie shto neznaat i nerazbiraat,,,
Па прашам те, не можем да цитираш...не отговораш на прашането ми...што да ти кажам...диалог не е можен

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа црпнатите од бавча го употребуваш некако чудно, како ти да не си од бавча или тие што се од бавча имаат помалку права од тебе.... а тоа црпнат, мислам дека е кованица на Мирка а од неа ми се гади, онака ми се гади од поглед... гнасно ми изгледа. Не е заглупување ако сватиш како светот функционира и си го најдеш местото во него. Како држава исправно е да мочаш во правц на ветерот а треба да си многу заглупен да мочаш спротивно од втрот и се испомочаш себе си.

lazar31,

изразот „...црпнат од нива...„ нема благе везе со Мирка, туку со самиот автор на изразот, кој (автор) си го припиша самиот на себе, веројатно мислејќи дека изразот има самопофална конотација.

Едно е да сфатиш како функционира светов, а друго е губењето минимум достоинство и давањето на задникот по кирија.[DOUBLEPOST=1549549535][/DOUBLEPOST]
Да, сите знаеме што се дешава на аjродрома во Ниш. Докажано со разузнаваниjaта на НАТО.
Мицковски може да не е представник на власта, но е представник на наjголемата опозициона партиja. Знакот што изпрака со тоа е сосем спротивен на зачленуването во НАТО.
Да, сите знаеме (со исклучоци, нормално...), дека Центарот во Ниш и американската база на српска земја се неспоредливи-ни оддалеку, а камо ли од блиску.

Центарот во Ниш нема правен статус, затоа што Вучиќ во чува како адут за трговија со Руската Федерација, додека американската база е школски пример за окупација и стапнување туѓа војска на својата земја.

Мицковски е тоа што е‘, што не значи дека нема право и можност за билатерални средби, надвор од официјалните политички текови. Мицко не дава никакви „сигнали„, кон Србија, оти и тој ја блада веќе позната фраза за влез на Севердинија во НАТО и во ЕУ, а Србија нема да влезе во НАТО наскоро, барем додека се живи српските генерации кои го паметат бомбардирањето од истото тоа НАТО.

Перспективно и Србија ќе биде под пристисок за влез во НАТО, а лесно ќе и‘ биде накалемен некој нивен црпнат од нива...

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ne provociram be Fmi, prasuvam. Neznam sto si se uplasil do tolku pa ti e strav na forum da napisis sto bil Goce Delcev po nacionalnost i sto ima so svoja raka napisano. Neli gledas deka spored drugarcinjata tvoi tuka ogromno mnozinstvo na severdjanite go poddrzuvaat dobrososedskiot dogovor so nasiot bratski narod Bugarite. Nema pokje lazenje i kradenje istorija. I sega sto ispadna, sto ima so svoja raka napisano Goce Delcev?
Мислам дека се турка ѕид со глава. Пред 100 и кусур години, очигледно македонството и бугарството имале поинакво разбирање од денес, што е логично, тогаш не постоела македонска држава. Бугарството било нешто поопшто од она кое денес се поимува. Не знам зошто толку се води војна. Бугарија непотребно се меша во приватни работи на Македонија (Севернаја), што создава контраефект кај нас. На сила не тераат да славиме работи заедно. Па славете луѓе, кој ви се меша во тоа, ама не не терајте заедно да славиме, задолжително.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Бугарите ќе станат малцинство во нивната држава до 2025 година. Затоа и тие сакаат дел од нашата држава, за да православните христијани бидат побројни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom