Не бе другар какви монархии или диктатури па проблемот е баш во тоа што ние всушност имаме диктатури (ДПМНЕ/СДС/ДУИ) и ни треба нешто трето, нешто нормално и демократско, пу пу скраја да е од диктатури цел живот со диктатури и режими, доста е треба нешто обратно од тоа, треба демократија, но со вакви султан-партии демократија јок друже ... единствен спас за оваа држава во моментов е распуштање на владата и на собранието и не одма нови избори на кои пак би победиле се знае султаните ДПМНЕ, СДС, ДУИ... туку креирање на техничко-експертска мешовита влада и тоа на подолг рок да речеме деценија и во таа влада да има во ресорите исклучиво врвни, докажани и аполитични експерти и во таа влада ниту една партија (СДС/ДПМНЕ/ДУИ) да нема никаква апсолутна моќ, туку таа партиска моќ да е расцепкана на многу многу парчиња, звучи смешто но само ова ни е спас, во спротива џабе е се, еве да речеме утре се враќа на власт пак режимот на ДПМНЕ и што сме направиле кажете ми, пак ништо, утка !
Не барам да се сложиш со мене, или пак кој било друг, ама не верувам во т.н.р. "демократија"; "каде народот одлучува, а не властите". То само на сон. Големата маса на лујџе е глупа, не можи еден народ да владеј со една држава. Ова мн. убо го знаат педерите политичари, не само кај нас, сегде низ светот, ни продаваат бардиња, ние купуваме. Зато тие си ги злоупотребуваат функциите т.н.р. "демократи". Зато дури и од најпримитивните заедници, стално имало еден начело. Не мора диктатура, јас искрено сакам монархија. Има разлики мејџу диктатор и цар, али не влегувам во детали за то. Царот го претставува народот, и го брани царството свое. Имало лоши цареви низ историјата, не велам не, ама не треба да се зема то за пример и да се заклучи автоматски дека "Царот е лош".
ДПНЕ, СДС и ДУИ, се олигархии, тие диктираат, шо е проблем, зато шо наместо да праат добро, тие праат лошо. Односно, 27 години не праат ништо освен крадење и растурање на државата, додека никаква "диктатура" во историјата не го има напраено то на сопствената држава. Нема спас за државава (орлите се сегде инфилтрирани, невозможно е), ок е то шо се надеваш, јас се откажав од надевање дека че се смени нешто, пак че кажам, не заслуживме држава, поубо нека не поделат, него ли ова понижување да го трпиме уште.