Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
7-1 :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
7 ej, SEDUM :pos::pos::pos:

no ok zaniolo sepak i majka mu :bravobe:
Урко ај ти се молам престани. Се тоа си стои дека Рома е ирелевантен клуб кој никој никогаш нема да го сфати сериозно, па дури и во ера на мртви Интер и Милан, но не се бламирај за Заниоло. Свесен си дека им го дадовме со 20 + милиони. Буквално им го дадовме а згора на тоа и пари лапнаа. Затоа што добивме едно бескорисно гомно кое не само што не игра и нема никаков придонес туку и цела атмосфера ја поеба у екипата со испадите надвор од терен плус целиот медиумски притисок. И капак на се ќе заигра у Јувентус, така не знам зошто замараш за Заниоло крфф ти ебам преценета

Edini kvaliteten kreativec od togas pa do denes im e Snajder, sfaka cast, mega jak stil :D :icon_lol::icon_lol:
Не го свати, со стил го прифаќале сеирот за Пирло и остали таленти што ги испуштиле.. али му го гледаш стилот, пред некое време го бцнав конкретно за зделката со Најголан, бидејќи летоска тие паѓаа у несвест за зделката колку добра била, трансфер на векот, Рома беше ограбена, викавме полиција, крим техники и што ти незнам... го пецнав малку во ситуација кога Најголан правеше проблеми кај нив, а Заниоло почна добро да игра, а тој уште што ти не испомеша кога ми реплицираше, политиката на Рома, нејзините амбиции итн итн.. ете тоа е неговиот стил:D
А муабетов беше дека тие се смееја летово, јас имав право сега да ги зезам, без разлика на политиката и амбициите на Рома, на што тој алудираше и испомеша све, факт е дека финансиски на нас трансферот на Најголан ни испадна супер, па можеби и играчки, пошо Најголан како шо гледам не игра ништо посебно сега, а лани ЕДФ за разлика од Спалети нејќеше да го игра најистурен во средина и не го влечеше максимумот од него. Ем тренерот инсистираше на негова продажба, вајда испадите и тие каснења постоеле и во Рома, само медиумски толку не се изнасаше. Значи ако останеше Најголан во Рома големи беа шанасите да пукнеше односот со ЕДФ.

Во меѓувреме Рома
2nrobq9.jpg

Него, админов на Рома на твитер пиша нешо?

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

На 6:1 прекина да брои колку примија и само пиша: Симеоне уште еден гол. [emoji1]

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Vcera Juventus vo prvo poluvreme igraa so 50% od silite i zavrsi 2-0 pa posle vo vtoro vlegoa so 100% i 1-0 zavrsi.
А замисли тек со 200% :D. Шала на страна си се залажувавме ние 30 посто , 50 посто а оно да ти било таа е јачината. Скудетото да се земе и тоа е годинава, за ЛШ више срече неки други пут, од Жељко:D.

А замисли тек со 200% :D. Шала на страна си се залажувавме ние 30 посто , 50 посто а оно да ти било таа е јачината. Скудетото да се земе и тоа е годинава, за ЛШ више срече неки други пут, од Жељко:D.
Ne se znae za LS moze ke go punat Atletiko, sepak nemate poraz vo liga.

Гледам се дебатира околу Заниоло и Наинголан, абе и каква утка да направи Интер (јас ко навивач на Јувентус го мразам од дното на душата рецимо :D) пак ќе биде поголем клуб од Рома и единствен ривал заедно со Милан на Јувентус, тие три клуба секогаш биле во Италија и ќе бидат, останатите знаеме како оди редоследот :).[DOUBLEPOST=1548950149][/DOUBLEPOST]
Ne se znae za LS moze ke go punat Atletiko, sepak nemate poraz vo liga.
Абе остај ти тоа, гледај ја играта. Ова синоќа на се личеше само на фудбал не. Со таква игра и скудетото е прашање а ЛШ мало морген.

Кој црни стил бе:D
Тоа баш зборам, која јас умарам за Заниоло ти помешаш други теми(во некоја си одбрана да не испадне само на вас ви смееме мора нешо друго да помешаш), ти сега умараш за Рома што примила седмица и гп вметнуваш Заниоло, ја сваќаш разликата,м ? :)

Моментално си пијам севан ап и си уживам и не ме замарај повеќе:pivo2:
ona koe ti u nieden univerzum nema da go dozivees, trojna kruna :)
ko sto rekov, i pokraj site pehovi i losi periodi, sve ni dostavile nam, navivacite na inter, od druga strana ja imas roma, tebe standardot ko nivni navivac tolku nisko ti padnal sto pocnavte da slavite talenti, takvite satisfakcii vi se sega aktuelni.
Ajde vecer da se sobereme na duomoto, zaniolo izglea sme go pogodile i mozebi ke bide igrac za godina dve, jee.
Edini kvaliteten kreativec od togas pa do denes im e Snajder, sfaka cast, mega jak stil :D :icon_lol::icon_lol:
ne znam stvarno kako vaka go sfati ova, no dobro :)

Абе остај ти тоа, гледај ја играта. Ова синоќа на се личеше само на фудбал не. Со таква игра и скудетото е прашање а ЛШ мало морген.
Аман бе, прв пораз сезонава и одма помрачина ве изеде.
Сериозно после кувањето на Роналдо, само со освојувањето на Скудетото ќе бидете задоволни? Да не се лажеме, цел Торино вреба за ЛШ титула, гребат по масите од што се изгорени за титула. Во секој момент би ги жртвувале титулите во Италија за да ги тепаат финалињата против Барса и Реал што ги изгубија.
Дебакл за клуб како Јуве, според мене, ќе биде ако не освојат ЛШ додека е Роналдо во екипата.

Урко ај ти се молам престани. Се тоа си стои дека Рома е ирелевантен клуб кој никој никогаш нема да го сфати сериозно, па дури и во ера на мртви Интер и Милан, но не се бламирај за Заниоло. Свесен си дека им го дадовме со 20 + милиони. Буквално им го дадовме а згора на тоа и пари лапнаа. Затоа што добивме едно бескорисно гомно кое не само што не игра и нема никаков придонес туку и цела атмосфера ја поеба у екипата со испадите надвор од терен плус целиот медиумски притисок. И капак на се ќе заигра у Јувентус, така не знам зошто замараш за Заниоло крфф ти ебам преценета
da trol deka zaniolo e zidan, utre moze da umre ili da mutira ko paloshki talentot na milan koj u kievo izmutira se osakati i toa da bide toa.
Nas poveke ni e krivo sto naingolan e propast, otkolku sto zaniolo e talent i golem potencijal, nesto sto veke bese poznato i pred da odi vo roma.
Ke go vrati bepenatorot mosh ne se nerviraj ae, sea u tamanka klub e da se iskali da se usovrsi, posle se znae sto se desava so takvite od tamu.[DOUBLEPOST=1548951926][/DOUBLEPOST]
Не го свати, со стил го прифаќале сеирот за Пирло и остали таленти што ги испуштиле.. али му го гледаш стилот, пред некое време го бцнав конкретно за зделката со Најголан, бидејќи летоска тие паѓаа у несвест за зделката колку добра била, трансфер на векот, Рома беше ограбена, викавме полиција, крим техники и што ти незнам... го пецнав малку во ситуација кога Најголан правеше проблеми кај нив, а Заниоло почна добро да игра, а тој уште што ти не испомеша кога ми реплицираше, политиката на Рома, нејзините амбиции итн итн.. ете тоа е неговиот стил:D
А муабетов беше дека тие се смееја летово, јас имав право сега да ги зезам, без разлика на политиката и амбициите на Рома, на што тој алудираше и испомеша све, факт е дека финансиски на нас трансферот на Најголан ни испадна супер, па можеби и играчки, пошо Најголан како шо гледам не игра ништо посебно сега, а лани ЕДФ за разлика од Спалети нејќеше да го игра најистурен во средина и не го влечеше максимумот од него. Ем тренерот инсистираше на негова продажба, вајда испадите и тие каснења постоеле и во Рома, само медиумски толку не се изнасаше. Значи ако останеше Најголан во Рома големи беа шанасите да пукнеше односот со ЕДФ.

Во меѓувреме Рома
2nrobq9.jpg
Mnogu loso bladanje i fantaziranje :)
Koj vi se smeel za zanilo, sfakam deka so toa sakas da ja istaknes roma ko nekakov faktor u muabetive i da si ja protnes taa licna satisfakcija i radost za toj frapanten uspeh sto imaat talent vo ekipa kakov sto e zaniolo, ama koj se smeel za nego, koga i sam znaes deka nie vi se smeevme za santon, i toa e uste smesno bidejki dopolnitelno im pomognaa na inter radi ffp bidejki santon bese procenet 10m evra u toj transfer, a ostatokot od svetot vi se smeese radi malkom.

Po ne znam koj pat, inter letoto imase ocajna potreba od naingolan kogo go brkase veke 2 godini, taka da od taa perspektiva na inter mu trebase instantno zasiluvanje na timot, zaniolo sekako nemase da ostane zasto veke bese definirano definirano negovoto zaminuvanje vo Sasuolo, so baj bek klauzula, koe propadna zasto od colidio i zaniolo, roma go odbraa vtoriov, taka da sekako on i da ne bese del od taa zdelka, momentalno nemase da e del od inter.
U edna vakva situacija, u nikoj slucaj nemase da imaat korist od nego momentalno, tuku za godina - dve, dokolku bi prikazuel super igri.

Roma od druga strana od broj 2 ekipa vo Italija, pocna da funkcionira ko ekipa koja zaostanuva spored roster i kvalitet od 3-4 tima, im visi momentalno LS a do pred nekoja godina konkuriraa za skudeto, da, daleku poidealna sredina se takvi ekipi koi pokraj zaniolo forsiraat uste 3-4-5 mladinci u starten sostav, i ocigledno nemaat problem i so vakvi porazi od 7-1, duri i u svetot toa onaka pomina, kao meh, zaso e roma.
Mozes da zamislis utre koga nekoj fudbalski gigant vaka ke izgubi, 7-1, sto ke se desava ? Internetot ke se ukoci ...

Последно уредено:
Аман бе, прв пораз сезонава и одма помрачина ве изеде.
Сериозно после кувањето на Роналдо, само со освојувањето на Скудетото ќе бидете задоволни? Да не се лажеме, цел Торино вреба за ЛШ титула, гребат по масите од што се изгорени за титула. Во секој момент би ги жртвувале титулите во Италија за да ги тепаат финалињата против Барса и Реал што ги изгубија.
Дебакл за клуб како Јуве, според мене, ќе биде ако не освојат ЛШ додека е Роналдо во екипата.
Другар Роналдо знаеме кој е и што е ама во Јувентус моментално многу работи не штимаат, почнувајќи од тренерот а еве и одбраната, се прават многу нелогични потези ко овој со Бенатија. Еден играч не прави ништо. Реал освојуваше со тим не само со Роналдо, да, беше пресуден во најклучните моменти али со играта како против Лацио и ова од синоќа плус некој натпревари пред тоа, јас најискрено негледам како ќе го поминеме Атлетико. Ко фан од срце би сакал да и со најтиња игра земеме ЛШ али во реалноста тоа не е така, мора многу работи да се поправат за да би имале каква таква шанса, а давањето на Бенатија и носењето на Касерес сигурно не е една од тие.

Другар Роналдо знаеме кој е и што е ама во Јувентус моментално многу работи не штимаат, почнувајќи од тренерот а еве и одбраната, се прават многу нелогични потези ко овој со Бенатија. Еден играч не прави ништо. Реал освојуваше со тим не само со Роналдо, да, беше пресуден во најклучните моменти али со играта како против Лацио и ова од синоќа плус некој натпревари пред тоа, јас најискрено негледам како ќе го поминеме Атлетико. Ко фан од срце би сакал да и со најтиња игра земеме ЛШ али во реалноста тоа не е така, мора многу работи да се поправат за да би имале каква таква шанса, а давањето на Бенатија и носењето на Касерес сигурно не е една од тие.
Чекај, за некој различен Јувентус да не правиме муабет? Па истата структура на тимот е веќе 4-5 години. Од година до година значително го подобрувате составот, но структурата си е таа. Кулминацијата ја достигнавте со Роналдо и ако не освоите со него, значи ќе биде клсичен дебакл. Не е дека сезонава сменивте цел костур на тимот, па да зборите дека не штимале многу работи во екипата. Истата екипа е која ги играше двете финалиња, само надоградена од тогаш со подобри и помлади играчи.

Чекај, за некој различен Јувентус да не правиме муабет? Па истата структура на тимот е веќе 4-5 години. Од година до година значително го подобрувате составот, но структурата си е таа. Кулминацијата ја достигнавте со Роналдо и ако не освоите со него, значи ќе биде клсичен дебакл. Не е дека сезонава сменивте цел костур на тимот, па да зборите дека не штимале многу работи во екипата. Истата екипа е која ги играше двете финалиња, само надоградена од тогаш со подобри и помлади играчи.
Кој upgrade според тебе е доаѓањето на дереџе Де Шиљо да игра штопер? Или Кедира да си оди во средниот ред, типот не ни трча. Играчи има ама шампионски тим не смее да си дозволи еден од клучните дефанзивци да му оди сред зима, и да не донесе backup за во среден ред. Никогаш изминативе сезони Јувентус не се довел во ваква ситуација на нема саглам резерва штопер, тој ми е муабетот мене. Баш кога требаше да се атакува на ЛШ гледај што направија, го вратија миланезот ,автоматски го набркаа Бенатија, се повреди миланезов, се повреди и Киело и сега можно е да го гледаме Касерес кој што место во Лацио не фати, да игра против Атлетико.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom