Ех, барем да е така..,,,kako se dvizhat rabotite,, ne samo promenata na imeto,zakonot za jazicite tuku i rubrikava poleka zaminuva vo zaborav,,,
,,,sosema si vo pravo deka kako generacija imame najgolema vina za segashnive deshavki,,,no ne samo od sega tuku ushte o d 90tite koga vlasta ja dadovme na seushte mladi kadri na SKM,,,Ех, барем да е така..
не се секирај, често ќе имаш подсетници.... прво ќе биде, ќе го вратиме... па неможело, во камен било исклесано.... па кој бил крив... па документарци...
Не се секирај... доволно подсетници ќе има, за да си ја осеќаме вината како генерација. Од искуство ти кажуем....
Тоа де.. све ова што се случува е последица на еден след настани од 45 па навака...Не се случило преку ноќ... Но, ни се даде шанса да ја исправиме во 91, ние не само што не ја исправивме, туку ја доискрививме.,,,sosema si vo pravo deka kako generacija imame najgolema vina za segashnive deshavki,,,no ne samo od sega tuku ushte o d 90tite koga vlasta ja dadovme na seushte mladi kadri na SKM,,,
Напредок... До пред неколку месеци воопшто не сакаше да пишеш Македонија туку само МКД.Северна Македонија ќе биде земја со голем просперитет.
работата е The Silence of the Lambs,,,kako se dvizhat rabotite,, ne samo promenata na imeto,zakonot za jazicite tuku i rubrikava poleka zaminuva vo zaborav,,,
не е терорист, овој имал слична функција како оној што отвараше врата во Собрание па е награден со Тендериhttps://www.magazin.mk/шок-дали-терорист-од-диво-насеље-е-наз/?fbclid=IwAR00oUETjnLKuOXZOND8pYcA3MvQAPOuk2nDL1EBKYpbsSLkDi98svz34Sg
Tерорист на ОНА од 2001 кој во Диво Насеље во 2015 ги издаваше позициите на специјалните единици на полицијата, назначен за советник во владата на Зоран Заев. Исто така овој човек е и член на СДСМ.
Наааајс.
Се чекаат Берик и Макаронот да ја спинуваат оваа вест.
Какво гласање ? По овие северџанските портали се спинува со ептен глупи имиња( муки, никиликс, made in муртино etc...)Може да се додаде анкета за тоа што мислат членовите за претседателските избори, дали ќе гласаат или ќе бојкотираат.
,,,anketata poveke ke bide namenski za tukashna interna / zlo/ upotreba,,,Какво гласање ? По овие северџанските портали се спинува со ептен глупи имиња( муки, никиликс, made in муртино etc...)
Кај овие другиве, Мици, нон стоп труби дека убедливо нивниот кандидат ќе бил избран за претседател(небитно кој- бидејќи стварно се небитни...тоа и го покажаа) така да ...сами нека си организираат - сами нека си гласаат...Тоа го прават и сега.
Е, да бе, секогаш кога ја отварам темава и кога ќе ја видам анкетата за промена на името ми се стемнува...,,,anketata poveke ke bide namenski za tukashna interna / zlo/ upotreba,,,
Небитно.Ево се бојкотираше референдунот па никому ништо.Карванот си врви,ќе ја договорат како и се друго.Може да се додаде анкета за тоа што мислат членовите за претседателските избори, дали ќе гласаат или ќе бојкотираат.
Целта е едноставна; власта, по примерот од оние кои ја поставија, има намера да донесе (и носи!) законска регулатива, со која власта сака да постигне максимална контрола врз секој поединец, по било кој основ, вклучувајќи ја и контролата врз неговата работа и неговите приходи. Плус, на власта (тековна...) допрва ќе и‘ требаат зголемени приходи во државното ќесе, за потребите од влезот во НАТО, со што жалосна Северна Македонија ќе биде принудена да купува непотребно оружје, кое, по правило, ќе мора да биде американско.Па да. Голем број фамилии, посебно од овие половина милион кои работат, а ги класифицирале како сиромашни, сметките им ги плаќаат пензионерите. Можеле и поинаку да го решат.
Впрочем, не знам зошто треба од друга страна вработено лице (освен оние со социјални примања и лица платени од државен буџет) или хонорарец да даваат некому отчет колку и каде работат. И зошто не смеат да работат втора или трета работа.
Која е целта на овие правила и овој закон?
http://off.net.mk/links/nabrzinka/72371?fbclid=IwAR30kB64-SWKidZPGewzlLrtn16xnopj-RZiSMXd1pFnl0a9_2tSqvoAkJYне е терорист, овој имал слична функција како оној што отвараше врата во Собрание па е награден со Тендери![]()